Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak táto verzia je omnoho surovejšia ako teatrálny korejský originál. Postavy sú tiež lepšie profilované a prekvapenie na záver je lepšie pripravené. Brolin zahral svojho drsňáka presne tak, ako sa patrí. Vadili mi len scény, kde zmláti aj 50 ľudí naraz, to bolo skôr groteskné, hoci na druhej strane s tým kladivom v ruke aj vtipné. Elizabeth Olsen opäť dokázala, že je na míle ďaleko od svojich sestier a dával by som jej viac šancí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám to tak, že sice z principu odmítám remake pár let starých filmů, ale na druhou stranu, s předělávkou z východu na západ nemám problém, pro mě osobně je to pak mnohem dívatelnější. Ale upřímně, na tohle bych nikdy v životě nepodíval nebýt Joshe Brolina - to byl tahák. A líbilo? Jasně, silná story "bez toho divnýho smradu Asie", mně bližší, kde Josh naprosto kraluje a v drsnosti snad přebíjí i plešku Stathama. Kéž by se pouštěl do víc takových rolí. Samozřejmě, jako diváka originálu už mě to moc nepřekvapilo, ale... V tomhle případě smyslná předělávka. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla celkem zajímavá záležitost. Ani jsem netušil, že to byl remake toho korejského Old Boye, vím, že je film tohohle jména, ale myslel jsem, že je to shoda. Příběh o pomstě a dávné křivdě, dá - li se to tak nazvat má celkem dost solidních momentů a je místy velmi akční. Ty bitky kdy Joe Doucett jak robocop drtí kladívkem kosti hordám na něj nabíhajících chlapů, kterým kosti křupou stejně jako bejzbolky co mají v rukách byly výborné. Celé to funguje celkem solidně, problém je, že nad tím člověk nesmí moc přemýšlet. Já jsem totiž vždycky na pochybách, když všechno šlape podle přesně nalajnovaného scénáře v tomto případě nikoliv režiséra, ale záporáka, který Joea uvěznil. Vždyť tam bylo tolik momentů, kdy se dal příběh snadno vykolejit nějakou Joeovou akcičkou se kterou by se nepočítalo... Ačkoliv občas nejsem nadšený z filmů, které skončí a já nevím na čem jsem a jsem v rozpacích, zda jsem to všechno ,,chytil'', tady jsem byl z toho polopaticky zakončeného závěru až zklamán. Všechno je divákovi vysvětleno do poslední tečky za posledním slovem poslední věty... Ale za vidění film určitě stojí. Takže když to všechno sečtu dohromady a navíc vezmu v potaz, že je to vlastně poameričtělá verze 10 let starého korejského filmu ( a scénáře), což nikdy nehodnotím pozitivně, dávám za tři čínské knedlíčky. * * * ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ja sa musím prikloniť na stranu fanúšikov originálu. Síce oceňujem kvality tohto remaku, ale nechal ma úplne chladným. Myslím, že aj s odhaľovaním pointy narábali šikmáči lepšie. A kladivová scéna tu chcela byť príliš pekne natočená, až stratila na uveriteľnosti (útočníci občas nezmyselne vyčkávajú). Filmy Spika Leeho mávajú inokedy (25. HODINA) silnejšie emócie... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvěléj remake ! Originál mě taky příliš nezasáhl, nejspíš to bude tím, že jsem s Asii teprve začínal, takže nového Oldboye jsem si skvěle užil. Film chytne od začátku do konce a nepustí! Ikdyž ve filmu vidíme pouze 3 akce, tak jsou kurevsky skvěle nasnímané a krvavé. Tempo filmu je velmi rychlé a dynamické, neustále se něco děje, řeší. Josh Brolin se mi do role hodil, je to správnéj drsnéj chlap! Prostě parádní Thrill jízda, při které se budete skvěle bavit. Doporučuji. 75% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Uväznený Joe Doucett (Josh Brolin) sleduje v televízii okrem iného seriál Xena (od r. 1995). (Laslo)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama