Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh bývalého vojáka Edwarda Younga, který bude muset několik let po konci občanské války čelit nebezpečí daleko horšímu, než byli nepřátelští vojáci ve válce. Poté, co vinou záhadné epidemie ztratí svou manželku i syna, se vydá na dlouhou cestu, na níž bude pátrat jak po příčinách záhadných problémů, tak po novém smyslu života. (ČSFD)

(více)

Recenze (113)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hm, velmi příjemná a nečekaná záležitost, kterou jsem měl přes rok stranou... Kdo má nadíváno větší množství zombiefilmů, bývá zřídkakdy překvapen. Film o lásce, víře, naději, zoufalství, bolesti a překonávání překážek není žádným sentimentálním příběhem, jak by to při takové charakteristice mohlo vypadat. Uprostřed nádherné přírody, která jakoby si nevšímala utrpení a zkázy lidstva (jak s podivením konstatuje i hlavní hrdina), se odehrává drama několika lidí. Nejtěžší však není pro přeživší odrážet neustávající útoky nemrtvých, nýbrž vypořádat se se zlem, co dřímá v jiných lidech. Jestliže mě zklamala Světová válka Z, pak tenhle kanadský snímek mě vyloženě potěšil. Žádný gorefest, jen snaha přežít. Zajímavý byl i způsob, jak k nákaze vůbec došlo. Výborná hudba, dobrá kamera, pěkné masky, výživná lekačka a nenápadní herci s uvěřitelnými výkony. Pro fanoušky akční řežby tenhle snímek není... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že do téhle televizní inscenace nenasypal nějaký židák více mrtvých prezidentů a jako scénáristu nenajal místo existenciálního filosofa nějakého bezskrupulózního gotického řezníka. Takhle jsou z toho jen další, Větrem odváté, unylé trampoty Vyhárané Scarlet, oscilující mezi zombie apokalypsou a Bergmanem. Každopádně nezvracím, atmosféru to má kulantní, mohl po tom vyjet třeba Refn a vytlačit další Gettysburg rising... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že zrovna tohle bude nějak zvlášť dobré, ale kupodivu to fakt dobré je. Dost lidi to každopádně nedá, protože slovo "pomalý" v tom filmu získává úplně nový rozměr ... Stake Land je v porovnání vyloženě akčňák. Exit Humanity je opět takový ten film ze škatulky postapokalyptických road movie pocitovek, tentokrát zasazený od časů občanské války a okořeněný zombíky. Atmoška vynikající, zombíci krásní ... úplně nadšenej nejsem, ale na 7/10 se to šplhá v pohodě. Nejlepší kanadský horor od Pontypoolu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYLY ČASY, KDY JSEM TOUŽIL DOŽÍT SE DALŠÍHO RÁNA....“ /// Dědečku vyprávěj o zombíkách.... Měl by to bejt příběh o pekle na Zemi... (ale kurva zrychli trochu. Jo a přitvrď....) Tváří se to jako něco, na co nikdy nebudu chtít zapomenout. Tak zajímavě. Animovaný pasáže, filosofování o Cestě, rozjímání o Zemi plný zombíků. Cejtím tu atmosféru, která BY CHTĚLA šířit poetiku života v temnotě a sílu naděje, díky probuzení instinktu přežití. Pravdou je, že cejtím jen unylý tempo, potkávám málo strašidel, vidím herce bez charisma, a čumím na příběh vobyčejnej, jehož touha něco sdělit je neprůbojná a nepřesvědčivá. A jako třešnička – kurevsky přestřelená stopáž. Takže lidskost stranou.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kluk nám už začal vonět (po zombíkách). 2.) Vždycky jsem toužil si u filmu zafilosofovat (ale bál jsem se, že mi zdrhne děj). 3.) Thx za titule ,,ricci.s“ a ,,COLLY“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, ja som čakal nejaké krvavé béčko (Geddes totiž predtým nakrútil Scarce, ktorý je síce dosť lacný, ale fajnový, krvavý), dostal som však niečo úplne iné, a niečo ešte omnoho lepšie a profesionálnejšie. Čo sa týka samotného námetu, tak je to skôr taký atmosferický, spomalený zombie hororík. Proste niečo v štýle Stake Land alebo The Road, a ja mám rád takéto snímky. Opäť jedno putovanie z A do B. Hlavný hrdina sa vyberie na ďalekú cestu, aby vysypal popol svojho mŕtveho syna do rieky spätej so svojou minulosťou, popritom pomáha svojmu novému spoluputujúcemu zachrániť jeho sestru, okolo nich kvantum zombíkov, no ešte väčšie nebezpečenstvo číha v podobe generála a jeho tlupy, ktorí sú posadnutí hľadaním imúnneho človeka, aby našli liek na nákazu. Takže nemôžem povedať, že príbeh patrí k tým najoriginálnejším, ale čo ma zaujalo omnoho viac, bola forma. Tá už srší originalitou. Animované flashbacky sa v horore vidia len zriedka (a určite tu neboli preto, aby si tvorcovia uľahčili prácu, takže skvele sa tu hodili), rozprávač pokiaľ viem, taktiež. Pôvod nákazy nám tvorcovia objasňujú pomaly až dokumentárnou formou. Dej je posadený do konca 19. storočia, odohráva sa v peknej prírode, so skvelými hereckými výkonmi, výbornými maskami, pútavou hudbou, krásnou kamerou, tak toto beriem! Dalo by sa vytknúť možno jedine to, že keďže je horor prešpikovaný všetkým možným, občas stráca na hororovej intenzite, najmä v druhej polovici, no pri takejto stopáži je vlastne logické, že to nemôže šľapať nonstop. Ale vlastne ani nechce. Čiže kto čaká tisíce odpálených zombíkovských držiek a hektolitre krvi, ani sa nemusí obťažovať. Pre mňa však 100% a ďalší z vrcholov tohto roka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spíš Drama než Horor! Jak já nesnáším Vyprávěčské Filmy!! Film se rozjel někde po hodině a půl a to už bylo opravdu Pozdě.. Jako originální Film a hezky odvýpravěný Příběh To Beru, ale jako Horor těžký Odpad! O horor se to nelízlo ani Trošku.. Zombící chodili strašně pomalu.. Zkratka pustit si tenhle pomalý film po Hororu Devils Playground.. Kde zombící utíkali 40 km/hod a roztrhali vše, k čemu se přiblížili! Tady byli jednoduchou kořistí.. Takže Smůla! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zombies. Podobne, ako upíri, ďalšie hororové klišé. Avšak na rozdiel od detí noci ma živí mŕtvi až tak nenudia a v tomto konkrétnom prípade tomu dosť dal dej, ktorý je umiestnený do obdobia vojny Juhu a Severu (!). Plusom je akiste i to, že o viac, než len o krv, ide snímke o melanchóliu, pomalý prístup a silnú atmosféru podporenú nostalgickým rozprávačom. Zvyšok dotvára obskúrny kasting, ktorý však ocenia len hardcore hororoví fanúšikovia (Dee Wallace, Bill Moseley, Stephen McHattie z Pontypool). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě bez přetáčení nedalo dokoukat. Zvládl jsem to 25 minut a pak jezdil po pětiminutovkách, přesto se kolikrát za tu dobu hlavní postava nepohla z místa a navíc měla nasazený ten samý výraz. Otřesně zdlouhavé, nudné a dvě hodiny v jednom a tom samém prostředí 200x200 metrů lesa, ve kterém se plácají amatérští herci předstírající charaktery jiných postav z nakoukaných filmů. Tuhle brutální nudu by omlouval jen fakt, že by to byl amatérský "kousek", což zjevně nebyl. Zde vychvalovaným maskám moc nerozumím, myslel jsem, že bílý pudr vyšel z módy spolu s Romerem a jeho plouživými shnilotinami. 15% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

U Mňa sa nejedná o žiadnu rozbíjačku , podobná téma pre Moje duševno so siahodlhými účikami už spáchali dávno " MŔTVE VTÁKY " nasadenie zombíkov ( slušné FX ) do občianskej vojny v 17 storočí už nie je nič nové. Menia sa len scenáre a okorenené pár novými vsuvkami. To je na dnešnú dobu málo , lebo zombíci sa tohto roku chystajú na turné a to hneď na niekoľkých frontoch. Sklamanie sa nekoná , ako sa nekonalo ani očakávanie. Typický snímok pod ktorý sa podpísal rozpočet no nie som si istá, či by nejako pomohol. Ale OK. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Solídne vyrozprávaný príbeh o zombiekoch v dobe "Tenkrát na západe". V napätí vás zrejme viac udrží húkajúca kanvica na vodu do kávy, ale presto všetko tento film mal svoje čaro. Je to akési dobrodružné rozprávanie príbehu jedného muža, ktorý putuje krajinou potom ako stratí celú rodinu a píše denník o tom čo ho všetko postretlo. Nečakajte klasický zombie horor, lebo toto je presne podľa "označenia" v prvom rade dráma a nie La horde či Rec. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Z toho, co ze začátku vypadalo na originálně pojatý zombie horůrek, se asi po dvaceti minutách vyklubala zhovadilost céčkovější, než Dead and the damned, což byl kousek minimálně o třídu koukatelnější, přitom taky chujovina. Ale alespoň to byla chujovina dokoukatelná, narozdíl od tohohle případu, kdy jsem měla problém dožít se titulků, kór když se to táhlo víc jak mdlý zombík bez končetin. Přežito 80 minut. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Napínavé, skvěle zahrané, atmosférické, emočně vypjaté a po celý film nádherně hudebně doprovázané. Prototyp dokonalého nízkorozpočtového filmu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Mám rád originální filmy a to právě Exit Humanity je. Způsob jakým je příběh podán, mě skutečně bavilo, jak málo kdy a hlavně skvělé podávání kapitol. Jde o horor a dokonce o zombie horor, který má "hlavu a patu" na správném místě, což se často nestává. Děj je od začátku chytlavý, což je výhoda, herecké výkony také skvělé, hlavně hlavní postavy (Edwarda). Nejde o klišé záležitost, poněvadž pár momentů, které překvapí se najdou. Dalo by se říct, že vše funguje, jak by mělo a proč bych neměl dát plný počet že? Dokonce i atmosféra byla fantastická, protože měla své kouzlo a byla nevšední. Hodně zaujalo i občas vsunuté animované zpracování. Pár věcí, které bych zhatit mohl, by se našlo. Nutno podotknout, že jde o nízkorozpočtový film, proto si těch kvalit cením ještě daleko více.. 9/10 = 95% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tento kanadský postapokalyptický zombies-road-survival mě vůbec neurazil. Příběh je sice vyprávěn velmi pomalu, ale je zasazen do originální občansko-válečné doby, navíc je místy podbarven slušnými animacemi. Dá se tam najít pár klišé, ale čert to vem. Hercům jsem věřil, pár scén a nápadů bylo super, atmosféru to navzdory rozvleklosti také mělo Mě to bavilo. Slabý 4*, tedy 70%. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhé. Sem tam nějaká akční scéna, která celkem ušla ale celkově film zabily dlouhé úseky, kdy se hlavní hrdina vykecával o tom jak je mu těžko u srdce, že mu zemřela rodina. Mě s líbilo tak 30 minut během filmu a konec, který byl parádně udělaný. Tomu kdo má rád sáhodlouhé rozmluvy o tom co dělat, když ztratíme naději a víru se to dozajista bude líbit. Já už si to nikdy znovu nepustím. Díky ale riccimu za titulky. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Pomalý, opravdu extrémně pomalý kus, který však po celou dobu (i když jsem byl velmi znaven) dokázal udržet mou pozornost... A to i přes absenci jakýchkoliv gore scén (což je samo o sobě u nového zombie hororu docela pozoruhodné) a prakticky i bez akčních scén... Exit Humanity totiž stojí na skvěle ponuré a docela depresivní atmosféře, dobrých hereckých výkonech, nádherné kameře a perfektní hudbě... A i když to není pro každého, mně to ke spokojenosti stačí... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrých zombie filmů bych napočítal na prstech jedné Simpsonovské ruky.Pseudopsychologický, nesnesitelně otravný žvást, plný neskutečně imbecilních a zdlouhavých scén, kdy hlavní hrdina křičí, pláče, chce se zastřelit nenabitou pistolí, něco si píše, zase fňuká, potká pár lidí, kteří umřou v přesném pořadí jaké si tipnete ( zase sem bůh ) zase si něco píše, zase fňuká, potká kundičku, už nefňuká a zase si něco píše.Předvídatelný a klišovitý scénář, stupidní pointa a zombie pomalejší než Rimmerova reakce na diskotéce.Otravné cvičení jednoho vysoce dosebe zahleděného a co je horší, netalentovaného režiséra.1 mizerný bod za vynikající hudbu a pár zajímavých záběrů, jinak děsná píčovina, úplně stejně nudně psychologicky žvatlající jako předloňský The Dead.15% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Průvodce zombie světem v době občanské války v USA. Co bude příště? Zombie ve starém Egyptě, zombie při dobývání Tróje? Jděte páni tvůrci už s těmi zombie do pérdele a natočte konečně zase něco originálního. Dvě hvězdičky dávám za kameru a hezkého obrazového průvodce pravděpodobně kanadskou (protože pro filmaře levnější) přírodou. Animace jak z komiksů mě fakt nebrala. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Horor a western sú moje dva najobľúbenejšie filmové žánre, rovnako mám veľmi rád living dead tematiku a udalosti, týkajúce sa americkej občianskej vojny resp. bezútešného obdobia po jej skončení, takže mi bolo vopred jasné, že ak bude Exit Humanity natočený aspoň trochu zručne, tak mi určite sadne. Stalo sa, putovanie hlavného hrdinu Edwarda krajinou, ovládanou nemŕtvymi, jeho tragické dobrodružstvá, zúfalá snaha pomstiť sa a opatrné skúmanie symptómov zombie nákazy ma zaujali a som predvedčený, že keby bol tomuto kanadského hororu dopriaty vyšší budget, tak by patril k špičkám subžánru. Vzhľadom na smiešny rozpočet 300 000 kanadských dolárov je to však každopádne malý zázrak. ()

Reklama

Reklama