Reklama

Reklama

Parker (Jason Statham) je zloděj, který chce vyloupit budovu, kde jsou uložené peníze v zábavním parku. Jeho tchán Hurley (Nick Nolte) mu tuto práci domluvil a doporučil mu další čtyři zloděje. Parker loupež vede a je převlečený za kněze. Když dostane znamení, jde do budovy, kde naráz s dalšími dvěma kumpány přepadne hlídanou místnost s penězi. Další jeho pomocník August Hardwicke zapálí stoh se slámou, aby odvedl pozornost. Kvůli ochrance, která ho zastavila, se ale nedostal k tomu správnému stohu a tak musel zapálit jiný, který se dostal až k nebezpečnému materiálu, který vybuchl a jeden člověk zemřel. Parker vybere peníze a utíká pryč. Po cestě je nabere do hasičského vozu poslední, pátý komplic Carlson. Parker chce rozdělit peníze, ale lupič Melander mu nabízí, aby dal svůj podíl na nový kšeft, který všem vynese dva miliony na hlavu. Parker odmítá a ostatní se rozhodnou ho zabít. Parker je postřelen a za jízdy vyskočí z auta. Melander říká, aby ho Hardwicke dodělal. Tomu se moc nechce, ale pak jde a vystřelí. Poté Parkera kopne dolů ze stráně. Parker ale žije a v příkopu ho najdou kolemjedoucí lidé. Ti ho odvezou do nemocnice, kde se Parker probere a dřív než přijede policie, zmizí převlečený za zdravotníka. Poté se jede převléct, sežene si zbraň a jede vykrást směnárnu, kde proplácejí šeky. Při tom postřelí jednoho člověka z ochranky do nohy, ale pak mu zavolá sanitku. Parker pak volá Hurleymu a říká, že má problém, vše mu vysvětlí a chce po něm klienta Melandra. Ten se jmenuje Dancinger a je to velký boss v Chicagu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (378)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// PLUS: Jason Statham, kupodivu Jennifer Lopez, jiný děj i zápletka něž bývá obvyklé, hodně dobrá akce a hlavně v závěru to má grády MÍNUS: slabší rozjezd, méně akce, netypicky "kladný hrdina", jinými slovy je to záporák stojící na své straně a vy mu nejspíš budete fandit, nicméně Statham má lepší hrdiny./// Shrnutí: Zápletka o tom jak zloděj zradí zloděje a tento zloděj potom oloupí zloděje a ještě si to s nimi vyříká a vystřílí je neobvyklá, ale už jsme viděli daleko větší úleťárny. Skoro nahá Jennifer a hodně povedené finále mi říká že k té čtvrté hvězdě přikloním. Nebýt toho, jednalo by se o lepší průměr./// Celkem 70%/// ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUĎ OPATRNÝ, JSOU TO ZLÍ HOŠI.... /// Ovšem každej zlej (i nezlej) hajzl by měl vědět, že pro Parkera tohle není otázka peněz. Je to muž zásad a principů, a kdyby toleroval podvod, v jeho životě by nastal chaos… Ten příběh je celkem zajímavej. Jen bohužel trvá moc dlouho. Třeba nechápu, proč tam vůbec cpou tu Jenifer (aby se svlíkla? Koho to ještě dneska zajímá…. Nebo snad…?). A tak místo akčního thrilleru sleduju nevtíravou reklamu na Palm Beach, ve který si Statham hraje na ducha. Taková zbytečnost s přepálenou stopáží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu "Flashfire", kterou pod pseudonymem Richard Stark napsal v roce 2000 Donald E. Westlake, číst nebudu. 2.) Páč se říká: ,,Vidět Stathama, jak si hraje na anděla a umřít“. 3.) Thx za titule ,,feri8151“ a ,,entitka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Polévka gazpacho a vendeta v režii chiropraktika Stathama mají jedno společného, servírují se za studena.. I když Jason ztratí víc krve než za všechny své předchozí filmy dohromady, ani na chvíli nemáte pocit, že by ho ty průstřely, řezné rány či propíchnuté dlaně mohly zastavit. Čtyři zlomená žebra? Bolí to, jen když se směje a to jak dobře víte moc často nedělá.. Hackfordovo rutinní vplutí do béčkových vod za doprovodu strašidelně udělaných flashbacků. S nástupem JLo, která se zkouší Stathamově postavě dostat do peněženky i pod trenky, se to pak dokonce začíná mírně zvrtávat v komedii. Když se napouští vínem a vylívá si své okoralé srdíčko realitní makléřky, z Jasonových zoufalých očí úplně čiší touha nakopnout nějakou glorifikovanou hispánskou prdel.. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Oproti verzi z Gibbsonem slabý odvar. Jo, Stathem špatnej neni, ale děj je moc přímočarý, chybí větší napětí, zamotanost, Parkerova tvrdohlavost, že chce zpátky jen svoje prachy, a hlavně nápaditost. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten šmejd je nezničitelnej." Filmový padouch potřeboval další důkaz, že z něj mrtvý Statham nadělá fašírku a tak ho dostal. Mne to samozřejmě uspokojilo, neboť jsem obdivovatelem jeho vyrovnané pitbulovské herecké polohy, pomsty mne také baví a pohled na vrtící se ženskou zadnici je pro mne stále ještě o půl chloupku vzrušivější než hlasování poslanců o zákonu o odpadech. Původně jsem si chtěl poněkud postěžovat na to, že Parker své DNA nechává v poklidu válet na sedadlech všech odcizených vozidel, ale pak jsem si uvědomil, že to tak asi chodí ve světě, kde drahé šperky nestřeží stádo bodyguardů se samopaly a za instalaci bezpečnostních kamer těch pár milionů dolarů taky nestojí. Možná bych po zohlednění těchto připomínek mohl jít s hodnocením o hvězdu níž, ale neudělám to z prosté zbabělosti, protože jsem si poměrně jistý tím, že Parker neumí umřít, ale zato dobře ví, kde bydlím, co snídám a že jsem lechtivý na chodidlech. Čtyři hvězdy ho snad neurazí, ale odpadovým uživatelům jejich neklidný spánek rozhodně nezávidím. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Film je věnován Donaldu E. Westlekeovi, americkému spisovateli a autorovi původní knihy "Flashire", který zemřel 31. 12. 2008. Autor používal pseudonym Richard Stark. (Terva)
  • Film byl promítnut manželce a synovi zesnulého Westlaka. Skutečný Parker by podle jejich ohlasů prý byl ze snímku nadšený. [Zdroj: violentworldofparker.com] (Raziel_cz)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Reklama

Reklama