Reklama

Reklama

Parker (Jason Statham) je zloděj, který chce vyloupit budovu, kde jsou uložené peníze v zábavním parku. Jeho tchán Hurley (Nick Nolte) mu tuto práci domluvil a doporučil mu další čtyři zloděje. Parker loupež vede a je převlečený za kněze. Když dostane znamení, jde do budovy, kde naráz s dalšími dvěma kumpány přepadne hlídanou místnost s penězi. Další jeho pomocník August Hardwicke zapálí stoh se slámou, aby odvedl pozornost. Kvůli ochrance, která ho zastavila, se ale nedostal k tomu správnému stohu a tak musel zapálit jiný, který se dostal až k nebezpečnému materiálu, který vybuchl a jeden člověk zemřel. Parker vybere peníze a utíká pryč. Po cestě je nabere do hasičského vozu poslední, pátý komplic Carlson. Parker chce rozdělit peníze, ale lupič Melander mu nabízí, aby dal svůj podíl na nový kšeft, který všem vynese dva miliony na hlavu. Parker odmítá a ostatní se rozhodnou ho zabít. Parker je postřelen a za jízdy vyskočí z auta. Melander říká, aby ho Hardwicke dodělal. Tomu se moc nechce, ale pak jde a vystřelí. Poté Parkera kopne dolů ze stráně. Parker ale žije a v příkopu ho najdou kolemjedoucí lidé. Ti ho odvezou do nemocnice, kde se Parker probere a dřív než přijede policie, zmizí převlečený za zdravotníka. Poté se jede převléct, sežene si zbraň a jede vykrást směnárnu, kde proplácejí šeky. Při tom postřelí jednoho člověka z ochranky do nohy, ale pak mu zavolá sanitku. Parker pak volá Hurleymu a říká, že má problém, vše mu vysvětlí a chce po něm klienta Melandra. Ten se jmenuje Dancinger a je to velký boss v Chicagu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (379)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jason Statham po stoprvé stejně a opět výborně. Tentokrát se jedná o variaci na Odplatu, kdy se podvedený zloděj mstí svým proradným bývalým parťákům. Statham tentokrát nehází otočky, ani neukazuje ze všech stran své boulaté terminátorské tělo, ale přesto je tu akce, která má švih a ani scénář nepsal úplný pitomec. Potěší i Jeniffer Lopez. sice mám k její postavě výhrady, ale marná sláva, pořád se na ní kurevsky dobře kouká. 70% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mám opravdu docela rád Stathamovy oddechové akční jednohubky ... Sice nechápu, proč zrovna tenhle týpek točí jeden akční film za druhým, když na něm zas tak nic moc není, ale budiž ... Tohle se ale fakt nepovedlo. Je to fakt pitomej film. Už začátek a prostředí, kde se odehrával, to jsem fakt valil oči. Celé to vypadalo jak nějaký díl z TV novely ... potom se to vizuálně a celkově zlepšilo, ale táhlo se to od nikud nikam. Úplně zbytečné zakomponování Jennifer Lopez jako ztřeštěné pipky mi taky vůbec nesedělo. Akční scény vyloženě špatné!! Sestříhané, nenápadité, hloupé ... Například střet Stathama s Danielem Bernhardthem (karate-taekwondoo mistrem) mohl být vyloženě souboj "měsíce" a oba ranaři si ho mohli fakt užít. Bohužel si takhle užíval střihač, režisér a scénárista nevím jaké "dobroty" při natáčení, protože to je fakt tragédie ... Úplný konec, těch pár hmatů a vypečená vychytávka se zásobníkem pistole, které Statham předvede už tak znuděného a znaveného diváka fakt neproberou ... Škoda, takhle ne ... ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Statham touží po pomstě, Lopezová po Stathamovi, Boothová po silikonech a Nolte po eutanázii. To vše zasazeno do příběhu o loupeži, který by se směle mohl objevit v epizodě Věřte nevěřte a věřte, že byste nevěřili. Příliš dlouhé béčko lehce napíná jen díky Lopezové ve spodním prádle. Lentilky Emy Booth totiž nestojí ani za řeč a Statham dvé hodiny mlátí místo padouchů jen prázdnou slámu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fandím Stathamovi, Hackford už je však za zenitom a nedokázal nadviazť na svoje predošlé úspechy. Je to slabučké, pomalé, herecky statické, režisérsky mdlé, scenáristicky poľutovaniahodné a bez prekvapenia. Napriek tomu je Statham veľký sympaťák, Lopezka tiež ešte nepatrí do starého železa a akcia miestami prekvapila, aj keď poväčšine zhadzovala sama seba. 55%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na Jasona Stathama se vždy rád podívám a i Parker nebyl nejhorší. Občas trochu nelogičnosti, občas trošku zvláštní chování postav a nakonec jako vždy předvídatelný děj a průběh. Přesto všechno když se člověk přenese, tak si dokážete Parkera užít. Akční scény jsou dobré, hudba stravitelná, ale vše zachraňuje Statham, bez něj by vše bylo poloviční. Svým způsobem zajímavá záležitost, která nenabídne bohužel nic výraznějšího .. 6/10 = 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Natáčalo sa od 1. augusta do 30. septembra 2011 v Louisiane, Ohiu a na Floride. (m.a.t.o.)
  • Parker (Jason Statham) nosí hodinky značky Richard Mille RM11 Felipe Massa a Rolex Submariner. (dyfur)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Reklama

Reklama