Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když seržant Dave Bannion (Glenn Ford) vyšetřuje překvapivou sebevraždu jednoho ze svých kolegů, naráží na jisté nejasnosti. Mrtvý zřejmě pracoval pro Mikea Laganu (Alexander Scourby): zkorumpovaného šefa městské správy - a jak se Dave domnívá - zároveň hlavu městské mafie. Když seržantovi začnou klást do cesty překážky i jeho nadřízení, pustí se do případu s o to větší vervou... Podle novinového seriálu Williama McGiverna. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nejdem tuna vypisovat siahodlhe komentare, takze len strucne. Ano, stale si myslim, ze najlepsie noiry sa tocili v USA v 40. a 50. rokoch 20. storocia, a ze eru noirov skvostne zakoncil Welles so svojim Touch of Evil. A ne, nemam rad francuzske noiry s Vino Lenturom - Motyl na ramene. Takze skvostna noirova jazda opat pokracuje, pribeh je cynicky, rozhovory cynicke : ako funda noirovej jazdy som spokojny. 94 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jen 3* proto, že děj je neuvěřitelně přímočarý. Je to asi jediná věc, kterou bych vytknul, ale zcela zásadní. Hudba nečekaně veselá, určitá malá dávka napětí přítomná je, nebo spíš dramatičnosti několika scén. Ale od detektivky očekávám řešení záhady, překvapení, že půjde do hloubky; tady je záhada „rozkryta“ záhy; říkal jsem si, že teď přijde komplikované sbírání důkazů, donucení záporáků k doznání; ale ono ne, děj se prostě bez větších zádrhelů doklouže do finále. Ale znovu zdůrazňuju, jinak to vůběc není špatný snímek. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Příběhově hodně mělký noir, který drží nad vodou jen několik jednotlivostí. Tou hlavní je neuvěřitelně cool postava násilnického Lee Marvina, který si libuje v mučení opačného pohlaví a disponuje luxusní milenkou s tvářičkou Scarlett Johansson. Jinak je to smršť nudných monologů, zarputile se tvářící postavy a dosti jalová cesta za pomstou. Lang si měl alespoň uvědomit, že když střelíte do skla, zůstanou vám z něj střepy. Těch pár opařených ksichtů to pak k nadprůměru už opravdu nevytáhne... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poctivé řemeslo, ale bez nějakého stylistického přesahu, které svým filmům uměli dodat Hitch nebo Billy Wilder (a sám Lang v tom jindy také nezaostává). Díky správně dravému tempu a výrazným, rozumně motivovaným aktérům však zřejmě absolutně stěžejní prototyp krvavých příběhů o soukromé pomstě, které má Hollywood dodnes tuze rád. Glenn Ford je příkladně charismatický bijec a Gloria Grahame nezapomenutelně nesvázaná femme fatale. 85% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Fritz Lang se stal mistrem noiru i ve Spojených státech amerických a ve filmu "Velký zátah" je to krásně dokázáno. Výborné postavy, snad všechny, co zde jsou, skvělý příběh, který začíná výbornou scénou, kdy není jasné, kdo vlastně zabil policistu a co se stalo, a pak jen drsné rozplétání, kdy si nemůže být nikdo jistý tím, jak vlastně skončí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Herec Rex Reason si mal pôvodne vo filme zahrať menšiu úlohu Tierneyho alebo detektíva Burkea. Jeho agent sa mu však snažil dohodiť nejakú väčšiu úlohu, pravdepodobne úlohu zlosyna, ktorú nakoniec dostal Lee Marvin. Rokovania boli neúspešné, a tak sa Rex rozhodol z projektu úplne vycúvať. Napriek tomu ho niektoré knihy a časopisy z 50. rokov minulého storočia s filmom herecky spájajú. (beso74)
  • Smyšlené město kde se příběh odehrává, se jmenuje Kenport. (Pumiiix)

Reklama

Reklama