Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když seržant Dave Bannion (Glenn Ford) vyšetřuje překvapivou sebevraždu jednoho ze svých kolegů, naráží na jisté nejasnosti. Mrtvý zřejmě pracoval pro Mikea Laganu (Alexander Scourby): zkorumpovaného šefa městské správy - a jak se Dave domnívá - zároveň hlavu městské mafie. Když seržantovi začnou klást do cesty překážky i jeho nadřízení, pustí se do případu s o to větší vervou... Podle novinového seriálu Williama McGiverna. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Seržant Bannion je ohromný sympaťák, takže jsem neměla nejmenší problém svézt se na filmové vlně, čestný a poctivý polda, který všude, kam vkročí, naráží na korupci a propletenec politiků s policií a mafií, což je samo o sobě nadčasové téma.. Chválím scénář, výtečné herce, vývoj postav, zejména mě zaujala Gloria Grahamová, v závěru mě dostala, no a stručně řečeno - zdařilá kriminálka.. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Pozreté po cca 10 rokoch znova, asi 4.raz a stále je to noirová jazda par excellence. Keď sa vyšetrovanie mení v osobnú pomstu v hard-boiled podaní Glenna Forda! Marvin je na minimálnom priestore dokonalý, Gloria rozkošná. Jedna z najnásilnejších noiroviek (spolu s Kiss Me Deadly, The Big Combo, Phenix City Story - to všetko je však až rok 1955): násilie síce nie je zobrazené explicitne, no jeho následky cíti divák azda rovnako nepríjemne. Pikoškou je, že počas prvého stretu Forda a Grahame hrá v podniku The Retreat ikonická pieseň z Gildy (1946) :). ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Poctivé řemeslo, ale bez nějakého stylistického přesahu, které svým filmům uměli dodat Hitch nebo Billy Wilder (a sám Lang v tom jindy také nezaostává). Díky správně dravému tempu a výrazným, rozumně motivovaným aktérům však zřejmě absolutně stěžejní prototyp krvavých příběhů o soukromé pomstě, které má Hollywood dodnes tuze rád. Glenn Ford je příkladně charismatický bijec a Gloria Grahame nezapomenutelně nesvázaná femme fatale. 85% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

UNTIL I CATCH UP WITH THE PEOPLE WHO MURDERED MY WIFE!!! Glenn Ford je v téhle kriminálce obzvláště drsnej a je vidět, že i jeho dcerka to má po něm, když si klidně usíná s hororovou panenkou Annabelle. Lee Marvin a ta jeho sexy věčně opilá slepice Debby jsou tu fajn a závěrečná akce je v takovém žánru jakým je film-noir až hardboilovská. Na závěr si nemohu odpustit ještě jednu drsnou hlášku Glenna: FIND OUT WHO PLANTED THE DYNAMITE IN MY CAR!!! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Columbia zaplatila $40 000 za práva na sfilmovanie tohto príbehu. (beso74)
  • Když se Lee Marvin poprvé setkává tváří v tvář s Glenn Fordem, tak hraje v pozadí písnička "Put the Blame on Mame", která je odkazem na Fordovu roli ve filmu Gilda. (formelin)
  • $500 týždenne, ktorými sa Bertha Duncan pokúšala vydierať Laganu, by sa s prihliadnutím na infláciu rovnala v roku 2021 sume $5100. To by bolo $260 000 ročne. (beso74)

Reklama

Reklama