Reklama

Reklama

Nula

(neoficiální název)
  • Austrálie Zero
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Austrálie, 2010, 13 min

Obsahy(1)

Může se z ničeho stát něco důležitého? Tuto otázku se pokusí zodpovědět krátký snímek o panáčkovi s číslem nula, který je ve společnosti vyšších čísel utlačován a marně pátrá po smyslu života. (DaUr)

Recenze (69)

Anianna 

všechny recenze uživatele

Výborná animace, působivá hra se světlem. Číslo jako nástroj ke stigmatizování jedince vidím v animovaném filmu poprvé, ale obecně to není nic až tak originálního. Co se mi ovšem opravdu líbilo, byla ta pointa/nepointa. Je lepší být přehlíženou nulou nebo siamským dvojčetem, které bude vždycky středem pozornosti? Louže nebo bláto? Pan Kezelos, zdá se, má více démonů (viz film Allure). ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček? Pro takovouhle primitvnost fakt ne. Čtyři hvězdičky? Za takovéhle emoční vydírání ani omylem. Tři hvězdičky? Za klubíčka a stokrát omílané klišé? Ale je pravda, že animaci to má hezkou (+1*) a upozorňuje to, že společnost není dokonalá (+1*). Avšak stále je to pouze tuctová a svět na černobílo malující SJW báchorka s dost nedomyšlenou (=pitomou) pointou. Sice se základní myšlenkou filmu (tj. nediskriminujme druhé) souhlasím, ale tady se z vaničky s vodou vylilo i dítě. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Celkom podarená kritika hierarchického usporiadania spoločnosti. A aj skvelá stop-motion animácia ma celkom bavila. Figúrky z klbka boli celkom milé. Melancholická atmosféra sa tiahla celou snímkou, u mladých slečien to iste vyvoláva depresívne stavy ale zase na druhú stranu, záver im zase vháňa slzy do očí. Záver bol síce nápaditý ale na mňa moc rozprávkovo naivný. ()

Dydzej 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený kraťas s hezkou originální animací o životě nuly ve světě, kde vyšší číslo znamená vyšší důležitost ve společnosti. Několikrát jsem se ve filmu zamyslel nad tím, jaký podklad byl inspirací autorům. Měl jsem pocit jakoby to charakterizovalo částečně i ten náš svět. Snímku bych vytkl jen matematický non-sense na konci. Jelikož byl však zároveň pointou, asi to ani nešlo udělat jinak. 7/10 ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

V Zero jsou bohužel vidět všechny negativní vlatnostni lidí včetně té snad nejhorší: předsudků. Příběh zde měl šťastný konec, ale ne vždy tomu ve skutečném životě tak bývá.. Co se týče animace - ta mě opět uchvátila a výběrem woodoo panenek se režisér trefil přímo do mého gusta. Chci více krátkých filmů od Christophera Kezelose! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Krátkometrážny film Nula bol preložený do viac než 40 rôznych jazykov, bol nominovaný na viacero cien za krátkometrážny či animovaný film a diváci ho mohli vidieť celkovo až na 50 filmových festivaloch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama