Reklama

Reklama

Nula

(neoficiální název)
  • Austrálie Zero
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Austrálie, 2010, 13 min

Obsahy(1)

Může se z ničeho stát něco důležitého? Tuto otázku se pokusí zodpovědět krátký snímek o panáčkovi s číslem nula, který je ve společnosti vyšších čísel utlačován a marně pátrá po smyslu života. (DaUr)

Recenze (69)

Thimpu 

všechny recenze uživatele

Umělecké zpracování na jedničku, zároveň příběh podává zajímavou romantickou zápletku. Mě se ten filmek líbil - hlavně ležatá osmička na konci mě mile překvapila, i když byla hodně předvídatelná. Líbí se mi i téma tohoto filmu - "Je možné udělat z ničeho aspoň něco?" Trochu mi to připomíná skoro nějaký reklamní slogan. Pět hvězd ale ne - přece mě tolik tenhle snímek do křesla nijak obzvlášť nepoložil. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

"How can nothing... be something?" Tohle se mi hodně líbilo, panáčci z bavlnek vypadali roztomile. Ale opravdu jen vypadali, dobré jádro mělo pramálo z nich. Hodně to připomíná moderní svět (což byl nejspíš záměr). Ale i nula může v životě něco dokázat a může být o mnoho plodnější, než osmičky a devítky. Krásný kraťas. ()

Reklama

Dydzej 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený kraťas s hezkou originální animací o životě nuly ve světě, kde vyšší číslo znamená vyšší důležitost ve společnosti. Několikrát jsem se ve filmu zamyslel nad tím, jaký podklad byl inspirací autorům. Měl jsem pocit jakoby to charakterizovalo částečně i ten náš svět. Snímku bych vytkl jen matematický non-sense na konci. Jelikož byl však zároveň pointou, asi to ani nešlo udělat jinak. 7/10 ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Nikdy som neveril na osud, ale vždy som si pokladal otázku, či nie je už niekto hneď po narodení odsúdený na tragický trápny zánik. Mnoho úspešných vraví , že každý je strojca vlastného šťastia, a tvrdí to hlavne ten, komu sa darí veľmi dobre. A dobrý mrav káže, že každému treba nadeliť podľa zásluh: dobrému aj zlému. No, a hlavne tomu zlému, hlavne zlému, veru zlému! Takému, čo ma na čele napísané "udri si". A pri tom všetci chceme byť tí dobrí, ale musíme predsa na niekoho nadávať, aby sme nemuseli na seba. Potrebujeme to! Sme hovada a je mi to občas veľmi ľúto. Ale zas mi to nemôže byť ľúto až príliš, aby som nemusel byť zákonom džungle zjedený jak chudák Ježíš alebo Lenin, ktorého nakoniec vypchali. Ako nám ukazuje tento kraťas, tak netreba dávať všetko na klinec, lebo aj nula, ktorá si je svojej nulovosti vedomá, môže zmeniť svet.... Trebárs jedného dňa sa hodiť na granát, aby ma zachránila...hlavne nestrácať nádej! ()

Lobotommy 

všechny recenze uživatele

Bezva animace s voodoo panenkama a výborné popíchnutí kastovního uspořádání společnosti, ale! způsob toho popíchnutí byl... no čekal bych něco uvěřitelnějšího . Mně je jasný, že když je ve společnosti menšinová skupina, která je běžně braná většinou za gumy a přetrhdíla, tak že každej v tý menšině nemusí být takovej. A I když je třeba ta generalizace hodně často potvrzovaná, tak by člověk neměl bejt předpojatej. Ale to co se tam stalo na mě bylo možná moc... A proto určitě ne 5. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Krátkometrážny film Nula bol preložený do viac než 40 rôznych jazykov, bol nominovaný na viacero cien za krátkometrážny či animovaný film a diváci ho mohli vidieť celkovo až na 50 filmových festivaloch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama