Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

forkys 

všechny recenze uživatele

Detektivní seriál se skvělou atmosférou. Prvotřídně provedené oddělení dvou realit pomocí barevných filtrů, díky kterým vždy zaručeně poznáte, kde se zrovna Michael nachází. Hlavního představitele seriálu jsem nijak neznal, ale velice mě překvapil a rychle jsme si ho oblíbil. Díky délce celé série ani nehrozí znudění nebo okoukání herců. Už od začátku jsem měl tušení, že vyvrcholení bude muset být podobné jako u seriálu POLDA Z MARSU, že se zkrátka probudí a v posledních deseti minutách vyvrátí předešlých 11 dílů.. Každopádně seriál byl hodně napínavý a poslední 3 díly ze série už jsem nemohl vydržet a dal jsem na jeden zátah. Nebudu už nic prozrazovat, kdo to ještě neviděl, určitě se má na co těšit. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dost možná byl tohle mnou nejočekávanější seriál sezóny 2011/12. Bohužel však u mě úplně nenaplnil očekávání. Hlavně ze začátku jsem měl problém, tak trochu jsem se ztrácel a tak trochu mi to přišlo jako obyčejná kriminálka. Prvních pár dílů na mě působilo vysloveně průměrně. Ale pak pro mě přišlo výrazné zlepšení a s přibývající díly konečně přišel ten pocit chuti: "chci koukat dál" a "jak tohle dopadne". Rozvinutí a pátrání po konspiraci bylo o moc lepší než obyčejný případy. Jsem rád, že seriál se smířil s koncem a je v podstatě uzavřen a důležité věci jsou vyřešeny. Jedno se musí seriálu nechat, a to, že má originální myšlenku. ()

Reklama

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Zmanitě vyvážený seriál. Již prvním dílem jsem byl vtažen do dění, sledoval rozdíly a návazností obou realit a stále uvažoval, k čemu se odebírá závěr. Tempo je velice příjemné a pro mě neobsahoval děj žádná hluchá místa. Dvě reality, dva na sebe navazující případy a rozdílné řešení rodinných problémů, to vše v naprosté harmonii, která stále nutí pozorně seriál sledovat. Bohužel kvůli nízké sledovanosti byla případná druhá řada zrušena, podle mého jedině dobře, protože některé seriály by se neměly zbytečně natahovat. I přesto je příběhová linie naštěstí uzavřená s decentně otevřenými vrátky. A pro ty, kdo nepochopili poslední díl, zde je vyjádření tvůrce seriálu Kylea Killena: Představa pro poslední epizodu byla, že Michael, aby pochopil všechny souvislosti v zelené realitě a zradu kapitánky Harperové, musel přijmout fakt, že červená realita je sen, a že tu je jen proto, aby mu poskytla odpovědi. A to, že uvěří, že červená realita je sen, je cena za odpovědi, které dostane. Navíc, tím, že si uvědomí, že červená realita je sen, začne pochybovat, proč všechno ostatní také nemůže být sen. A tak přijde na to, že si může vytvořit sen mezi dvěma jinými sny, kde žije jeho žena i jeho syn. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu Psycho seriál. Detektiv Michael Britten se po těžké automobilové nehodě probudí ve dvou realitách. V jedné nehodu přežila jeho žena a ve druhé zase syn. Každá realita se v určitých věcech liší. A on neví, která je pravá a která ne. Ostatně to neví ani divák. Večer jde spát v jedné a probudí se v té druhé. Řeší různé detektivní případy napříč těmito realitami. A občas se mu to i hodí. Ale je z toho hodně zmatený. Obě reality se časem začnou vzájemně prolínat. A končí to, no trochu otevřeně. Z toho závěru jsem byl možná trochu zklamaný. Ale je škoda, že už neudělali další sérii... ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

První a jediná řada: Zvláštně pojatý krimi seriál se sympatickou hlavní postavou, ač nemám příliš v lásce krimi seriály, k Awake se rád vracím, protože má poutavou hlavní zápletku, chytře se propojující případy a celkově je určený k troše přemýšlení a ne jen k obyčejné konzumaci obsahu. Konec série pak nabírá velký spád, kdy poslední tři díly jsou opravdu parádní. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama