Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beowulf (Christopher Lambert), syn boha temnoty a pozemskej matky disponuje neuveriteľnou silou a technikou boja. Prichádza do zdevastovanej základne, kde zúri tajomná beštia, ktorá postupne vyvražďuje osadenstvo. Beowulf ponúkol pomoc Hoghartovi a jeho dcére Kyre. Ako však zisťuje, všetko je zložitejšie, tajomnejšie a dômyselnejšie, než si spočiatku myslel... (adooo)

(více)

Recenze (64)

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Snímek má slušnou atmosféru a hlavně perfektního Cristophera Lamberta v hlavní roli. Jeho Beowulf v kabátu a s mečem na zádech je neuvěřitelně cool. Bohužel akční scény jsou statické, nudné a přesto, že se je tvůrci snaží oživit několika salty a drsnou elektronickou hudbou, mají dynamiku výukového videa o věšení prádla. U filmu, který na akčních scénách staví, je to dost problém. Wannabe Blade... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert je asi nejlepším prvkem celého tohoto filmu, který je trochu hororem, trochu akčním filmem, trochu historickým spektáklem, ale nic nedovede dotáhnout do takové podoby, která by skutečně stála za něco. Dějově to není úplně zlé, ale celková originalita je tak nějak zabita provedením. ()

Reklama

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Pro někoho budou možná 4 hvězdy přehnané, ale já film pouštěl už s očekáváním Béčkového počinu. Netradičně pojatý příběh o Beowulfovi mi více či méně připomínal desítky jiných filmů, ať už postapokalyptických, hororových nebo fantasy. Přesto ta všehochuť svým způsobem funguje a film má v sobě pořád něco svého. Hudební podkres je v rámci žánru zajímavý a netradiční, ale ke všemu okolo to sedí. Oku pak lahodí Rhona Mitra, od jejíž postavy jsem celý film čekal, že jí z toho nabouchaného výstřihu něco vykoukne. Co se týče hlavního hrdiny, nevěděl jsem, je-li odbarvený, albín nebo už prostě zešedivělý; hned na úvod se představí docela solidní, ač přehnanou, řežbou, po dobu celýho děje je strašně hustej a tajemnej a při závěrečnym souboji si střihne pár uplně zbytečnejch přemetů. Sečteno a podtrženo: Je to kýčovitý béčko, ale fungující kýčovitý béčko... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Blonďatý Christopher Lambert zabíjející pouhým pohledem, vyprsená Rhona Mitra a cool hudba stačí k tomu, aby do toho filmu člověk šel, i když je mu jasné, že to žádné umění nebude. Zvláštní futuretro, takový až trochu steampunkový Conan... Ona je to opravdu blbost, ale kupodivu takřka čtyřhvězdičková blbost. Beowulf by mohl být ryzím příkladem guilty pleasure, kdybych tento výraz uznával. 3.5* ()

adooo 

všechny recenze uživatele

divné...dosť zaujimavé zvlášť prvá polka je vo vysokom tempe a potom to ide len dole a dole...priblblá hudba pripominajúca mortal kombat (celý Rayden...) a nejaké techno remixy, neuveritelne sprosté kostýmy a tie zbrane....ozubené koliečka ktorá sa vrtia v stredoveku, alebo v akom čase to má byť situované :D a tie vychitávky ako zipsy, rozhlas, či kvalitné boty pridávajú na celkovej kvalite...:D ale aby neboli len zápory treba uznať že dobrá kamera a hlavne v prvej polke filmu výborne snímaná obluda, kde to pridavalo na gradácii, taktiež skvelý Lambert, keby tam dajú nejakého lepšieho herca pokazí si meno, ale Lambert svojou charizmou dokázal tento film aspoň ako tak povzniesť...a záverečná scéna s pani škorpiónovou či čo to malo byť pekne debilné :D aspoň som sa nasmial ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Část, během níž má Grendel (Vincent Hammond) pohlavní styk s Kyrou (Rhona Mitra), byla sice natočena, ale ve finální verzi filmu se neobjevuje. Režisér Graham Baker uvedl, že do celkového konceptu nezapadala. (Conspi)
  • Když se Grendel (Vincent Hammond) krátce po souboji s Beowulfem (Christopher Lambert) a jeho družinou snaží vydrápat na plovoucí pramici, je možné na Grendelově těle zachytit zbytky po bezpečnostních lanech. (Conspi)
  • Krev na Beowulfově (Christopher Lambert) meči se během prvního souboje ztrácí a opět objevuje v obměněném množství a zbarvení. (Conspi)

Související novinky

Glover v novom CGI Zemeckisovi

Glover v novom CGI Zemeckisovi

07.08.2005

Po tom, ako bol (doteraz vcelku nvýrazný) herec Crispin Glover pre svoje prehnané nároky doslova vyhodený z oboch pokračovaní kultového dobrodružstva Návrat do budúcnosti, sa opäť spája s režisérom… (více)

Reklama

Reklama