Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beowulf (Christopher Lambert), syn boha temnoty a pozemskej matky disponuje neuveriteľnou silou a technikou boja. Prichádza do zdevastovanej základne, kde zúri tajomná beštia, ktorá postupne vyvražďuje osadenstvo. Beowulf ponúkol pomoc Hoghartovi a jeho dcére Kyre. Ako však zisťuje, všetko je zložitejšie, tajomnejšie a dômyselnejšie, než si spočiatku myslel... (adooo)

(více)

Recenze (64)

CRYPT 

všechny recenze uživatele

Intergalaktický mstitel BeoWulf, vsazený do středo"sci-fi"věkého hradu. Nemohu si pomoci, ale strašně mi připomínal Geralta z Rivie aka Zaklínače :-)) Každopádně čekal jsem větší brak, ale mou poviností bylo tento snímek shlédnout, ostatně jako každý kde je můj EPIC HERO BeoWulf. Dobrá pominu naprosto otřesnou hudbu a vezmu dva obrovské klady jako sexy Rhonu Mitru její nádherné pozadí i popředí (co si budu namlouvat jsem prostě chlap jako každej druhej) a bezejmennou herečku co hrála Grendelovu matku, při jejím hereckém erotickém výkonu jsem si pomalu odkráčel dát ledovou sprchu, tak mi vychází krásné 2 hvězdičky. Každopádně jako odreagovačka mi to docela sedlo. ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Snímek má slušnou atmosféru a hlavně perfektního Cristophera Lamberta v hlavní roli. Jeho Beowulf v kabátu a s mečem na zádech je neuvěřitelně cool. Bohužel akční scény jsou statické, nudné a přesto, že se je tvůrci snaží oživit několika salty a drsnou elektronickou hudbou, mají dynamiku výukového videa o věšení prádla. U filmu, který na akčních scénách staví, je to dost problém. Wannabe Blade... ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele

V první řadě by mě zajímalo do jaké doby byl film zasazen, protože ačkoliv protagonisti jezdili na koních, používali meče a podobné věci, na jejich hradě se nacházeli plynové hořáky, elektrická bruska, vysílačka či dalekohled s nočním viděním ... no to nechme být. Film se dle úvodního loga hlásí k filmu Mortal Kombat, ale jeho kvalit dosáhne jen stěží. Příběh není jen dementní, on vlastně chybí zcela, charaktery jsou klišovité a Beowulf ? Nějak nechápu proč se Christopher Lambert k něčemu takovému propůjčil. Monstrum bylo neskutečně gumové a asi proto si libovalo v rozvlněných záběrech ... Celkově fakt hrůza, jen pro otrlé povahy. 16 % ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Sice jsem tento film viděl už hodně dávno, vlastně když vyšel, ale viděl jsem ho určitě 2x a furt si ho moc dobře pamatuju a pokud to tak je, tak je to vždy o hvězdičku navíc. Každopádně hodně dobrá hudba na tu dobu, to se prostě ve filmu neslyší ani teď. Škoda že není čas se na to podívat znova. 70% ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Můj velice oblíbený film z dětství, úvod filmu silně připomínal Mortal Kombat kdy v kruhu hořel drak - další můj oblíbený film, když mi bylo okolo sedmi :D Film mě bavil, byl akční, chvílemi nádech hororu, hlavní hrdina inspirativní a chvílemi i sexy a to hlavně kvůli přitomnosti dvou hlavních žen. Zpracování na tu dobu dobrý.. je těžké hodnotit filmy, které vznikli před 20ti lety, kord Fantasy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Malou zvukovou anomálii si filmařský štáb neodpustil během tréninku Beowulfa (Christopher Lambert) s Rolandem (Götz Otto), v níž se po zabodnutí těžkého ocelového meče do dřevěné podlahy ozve jen nevýrazný zvuk, který názorně dokazuje použití dřevěných maket zbraní. (Conspi)
  • Část, během níž má Grendel (Vincent Hammond) pohlavní styk s Kyrou (Rhona Mitra), byla sice natočena, ale ve finální verzi filmu se neobjevuje. Režisér Graham Baker uvedl, že do celkového konceptu nezapadala. (Conspi)
  • Když se Grendel (Vincent Hammond) krátce po souboji s Beowulfem (Christopher Lambert) a jeho družinou snaží vydrápat na plovoucí pramici, je možné na Grendelově těle zachytit zbytky po bezpečnostních lanech. (Conspi)

Související novinky

Glover v novom CGI Zemeckisovi

Glover v novom CGI Zemeckisovi

07.08.2005

Po tom, ako bol (doteraz vcelku nvýrazný) herec Crispin Glover pre svoje prehnané nároky doslova vyhodený z oboch pokračovaní kultového dobrodružstva Návrat do budúcnosti, sa opäť spája s režisérom… (více)

Reklama

Reklama