Reklama

Reklama

The Devil's Rock

Trailer

Obsahy(1)

Deň pred vylodením spojeneckých vojsk v Normandii dostanú dvaja muži tajnú úlohu, ktorou je zničenie nepriateľského dela na jednom z ostrovov. Misia sa však skomplikuje, keď muži započujú krik ženy a s cieľom zachrániť ju vstúpia do nacistického bunkra. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

PKD 

všechny recenze uživatele

Nikoli. Nejde o onen žulový útvar 5km od Ontaria a ani o nějakou rock/metalovou formaci. Jde o příjemné přequápko, které lze naleznouti v sekci podobné, když máte za sebou trilogii Outpost.;-) A já říkám vida, co ti kluci nowozélandští umí nenápadně vytvořiti, kdy se chce. A to v tom nemá prsty Peter Jackson. Já už mám v každém př. jasno a vím, že nám v hodinách dějepisu leccos zatajili. Vyzdvihnu již předem pozn. Gilmoura93 o tom dni D. Taky si to od shlédnutí myslím.;) Než se pustím do kladů, napřed lehké zápory. Jsou v podstatě 2 a to, že bych změnil barevný filtr (přišlo mi to nějak dosti barevné, ale to příčítám částečně faktu, že jsem v rychlém sledu viděl Outpost trilogii) a prodloužil děj na 90min. 1.pol. byla více atmosphérická, kde dominoval (jako celý film) Matthew Sunderland aka pluk. Klaus Meyer, se svým zajímavým hlasem a charismatem a několikráte zaznivší, vzdálený ženský křik. V pol. 2., nastoupilo odhalení a na úrovni odvedené porce krve a vnitřností. Scéna, kdy pluk. Klaus jen tak ledabyle a jakoby bez zájmu nabere z mrtvého podřízeného porci střev do kýblu a jde nakrmiti Femme-Varou, je jedna z TOP. Jeho spojenecký protějšek nevadí, ale je jen do počtu, páč hl. hvězdami jsou bez pochyby Klaus a ve své pravé podobě silně sexy (což mě překvapilo, páč jsem čekal nějakou ohyzdnost se ženským hlasem, toho mám dost v reálu, checht) Femme-Varou. Její mimikry v podobě mrtvé ženy kpt.Grogana se mi sice líbily, ale jak nastoupila rudá, měl jsem před očima rudo.;-) I nějaké ty růžky tam asi byly. No, jsem zištně rád, že totálně profláklý stereotyp...ženská jest nástrojem/podobou aj. ďábla (zde velmi správně Lucifera) valí i po r.2010, hehe. Plus, že bylo opravdu poznati, že to není vyloženě made in USA a herci mi nepřišli tak americky profláklí, což bylo výrazné především v obsazení hl. (já vím, jediné:) ženskydémonické role. Jsem též rád, že jsem tam nebyl, protože již od školky trpím na dlouhovlasé černovlásky (v posl. letech jim ovšem šlapou na paty nepřírodní zrzky) a je mi fuk, zda jsou přímo z hlubin pekelných. Těch pár narážek na HPL a jeho dílo, bylo bonus. Závěr (mezititulkovou scénu nepočítám, ta tam býti prostě musela) byl super a sám bych ho nevymyslel lépe. Trochu jsem se obával, že to skončí nějak pitomě a shodí to zpětně celý film. A nyní pár citátů, které ve slunečné neděli, nezaškodí. ,,Má už Kopí Osudu, Archu Úmluvy a snažil se probudit Prastaré´´. ,,Přikazuji ti, ve jménu Peora a Nyarlathotepa!´´. Bubu. Chci 2 s Ginou Varelaovou. Která zde vůbec není uvedena! přestože má hl. ženskou roli. WAR IS A BITCH. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Okultní příběh z konce druhé světové války, kdy Hitler už (jako) vlastní Kopí osudu, Archu úmluvy a zbývá smlouva s Ďáblem. Po většinu doby jsem měl pocit, jako bych sledoval jakousi variaci Vetřelce. Dunivě kovově temná hudba (Andrea Possee), vylodění na neznámém ostrově, dělo jako by vypadlo z mimozemské lodi převážející vejce, pevnost s chodbami připomínajícími Nostromo a monstrum, které má rádo čerstvé maso. Dobrá kamera, kouřové barvy, syrové prostředí a spousty zohavených mrtvol. Masky velmi podařené (byť ne příliš originální, ale co nového stále vymýšlet, že, každý není Clive Barker...), triky zdařilé a napětí patřičné. A právě - vůbec jsem se nenudil, narozdíl od několika filmů z poslední doby, což se počítá. Stačí málo a film uteče rychleji než voda v řece. Normálně bych dal 3*, ale za rychlý spád a okultní námět je to lehce přes 3,5*. Jen nečekejte filosofické rozjímání a artové přesahy, jde o čistokrevný horror... ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka toho, že levný nemusí nutně znamenat blbý a amatérský. Řemeslně špičkový film s chytrým scénářem a dobře budovaným napětím a atmosférou. Děj není úplně předvídatelný a postavy mají odpovídající motivaci. Herci dobře vybraní a nadprůměrní a Matthew Sunderlan jako nácek Meyer, je bez debat herecký objev roku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nedávno se kdesi řešilo, co všechno dnes bývá neprávem označováno jako "hororové béčko" a zdali se vůbec ještě opravdová hororová béčka točí. The Devi´s Rock je podle mne příkladem takového filmu, který si tuto nálepku zaslouží. Vypadá poměrně lacině, není možné brát ho stoprocentně vážně, řemeslně není bezchybný, ale lze cítit fanouškovství tvůrců. A odehrává se to v potemnělé pevnosti a je tam ďábel, takže já jsem relativně spokojen. Ne víc než průměr, ale aspoň že tak... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čertík-bertík z Insidious (v ženskom prevedení) si to namieril do Normandie v roku 1944. No a dvaja hlavní hrdinovia - britský vojak a fašista ho musia zastaviť. Spočiatku to vyzeralo výborne, pekné temné prostredie ostrova, záhadné zvuky v pozadí a fajn atmosféra. Potom to už stálo na jednom mieste a väčšina filmu sa skladala z dialógov dvoch hlavných hrdinov - ako si k sebe získavali dôveru a vymýšľali plán, ako poslať červeného roháča tam kam patrí. Takže napätie dosť kolísalo a nude som sa žiaľ nevyhol. Ináč herci slušní, rozsekané mŕtvoly vyzerali výborne a gore koncovka - naprosto dokonalá! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama