Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Green se po dvou krátkometrážních snímcích rozhodl natočit i svůj první celovečerní film a jako námět si vybral doté doby nepříliš často využívané téma. Dnes už podobných hororů z válečného prostředí existuje několik, ale v té době to byl docela risk. Svým způsobem však slavil do jisté míry úspěch, protože jeho snímek rozhodně nezůstal bez povšimnutí. Již o rok později byl natočen známější Deathwatch (2002). The Bunker je podobně jako jeho mladší kolega obestřen mysteriózním nádechem, který dopomohl vytvořit docela zajímavou atmosféru. Bohužel po jeho zhlédnutí mně přece jenom o něco více zaujala Mrtvá hlídka. Možná to bylo i díky lepšímu výběru herců. Podobně jako někteří diváci i já mám bohužel dojem, že tvůrci jaksi nedokázali využít naplno potenciál, který tento film (lépe řečeno námět) měl. Některé pasáže byly dost zmatené, nedotažené do konce a to je obrovská škoda. Lidský strach je pěkná svině a zvláště když vaše svědomí není rozhodně křišťálově čisté. Podzemní katakomby v kombinaci s místními pověrami a všudypřítomným závanem smrti dokáží i z těch největších tvrďáků udělat pěkné posery. 55% ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Celý mi to přišlo takový hodně zmatený (divný halucinace nebo co to bylo), nic moc se tam nedělo a navíc jsem se vůbec neorientoval v postavách, ani ke konci filmu jsem nevěděl kdo je kdo (až na Jason Flemynga, jehož přítomnost byla to jediný co mě na tomhle rádoby hororu potěšilo). Mrtvá hlídka mě o svých kvalitách taky zrovna dvakrát moc nepřesvědčila, ale oproti Bunkru to bylo přeci jenom koukatelnější. ()

Reklama

Playman 

všechny recenze uživatele

Válečný film tak trochu jinak. Po prvních 40-ti minutách, které byly až mrazivě tajemné (příběh, pohledy do tmy) a já po dlouhé době cítil intenzivní pocit strachu a nejistoty, kde se bojíte NE toho co vidíte, nýbrž toho co nevidíte a myslíte si přitom, že tam něco doopravdy je. Což je správné - tak by to mělo být... Nemám rád horory, kde vám hned na začátku ukáží všechno - příšery, obludy, monstra, duchy. Když nevíte co se přesně kde nachází a nebo vás děsí pouze zvuky ( Vzpomeňme na film: Vetřelci a detektor pohybů), nebo nevíte čím se můžete býti jisti (Věc), tak film disponuje neuvěřitelně hutnou atmosférou. A tak je tomu i tohohle snímku - po dobu 40 minut. Pak se film promění s prominutím ve škvár. // Ale za tu originlní myšlenku a nápad: spojit 2. svět. válku a horor dohromady, kde všechno začíná nevinně - němci se skryjí v bunkru a končí vše velice drasticky - paranoia, halucinace dávám filmu čtyři hvězdy. ()

Blue.Poison 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vcelku ucházející, "ponorková nemoc" funguje.. Ale přeci jen, když už je zde naznačeno nějaké nadpřirozené něco a tajemná minulost hrdinů, tak také očekávám rozhřešení a nebo alespoň nějakou pointu. Nápad asi dobrý, ale bez konce - přičemž sem ten otevřený konec opravdu nepatřil, protože pak celý děj zůstane jakoby v mlze a divák si z něj neodnese vůbec nic. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tahle pointa má tu výhodu, že se z ní při troše schopností dá vytřískat docela slušná atmosféra a ani k tomu není třeba moc prostředků, jen ta zápletka respektive pointa. Snad proto jí nejvíce sluší válečné prostředí. Jen pár vojáků, temné prostory nevlídných chodeb pod jedním bunkrem, vlastní děsy a pošmourná minulost. Navíc, tahle zápletka občas přinese velmi příjemný bonus v podobě naprostého setření hranice mezi fantastickým a realistickým horrorem. Nebýt zbytečně spoileroidní úvodní scény, asi bych si fakt nebyl doteď jistý, jestli v tom filmu byl nadpřirozený prvek, nebo nebyl a jestli ta pointa je fantastická nebo naprosto realistická. Samozřejmě jsem viděl pár ještě nahuštěnějších a nabušenějších atmosfér v podobných pointách (i když jsou obě stavby, bunkr prostě není sauna), ale i tady mi to docela sedělo a přišlo k chuti (smrt v ostnatém drátu byla vymazlená). Prostě mám podobné příběhy rád, když se povedou. Tady jsem žádných závažných nedostatků neshledal. Za zmínku stojí i dobrá hudba. Jen 55%? Tak to já tu čtvrtou hvězdičku teda přihodím, protože 55 je fakt málo. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)
  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama