Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto už bola bláznivina. Keby nebolo prvej časti, tak by som hodnotil inak. Jednotka bola tisíc krát lepšia. Film má veľa a VEĽA vtipných scén, asi najlepšia bola poskytnutie prvej pomoci Bobbymu. Druhý diel však stratil úplne význam, čo sa názvu filmu týka, človek by čakal že už keď sa náckovia presunú do mesta v Nórsku, tak bude aspoň zasnežené a nie že sa trištvrte filmu bude odohrávať na slnečných lúkach. Ale možno aj to mal byť jeden z vtipov. Potešil ma návrat Henriksena, ale hral teda strašnú postavu. Celkovo postavy neboli veľmi zaujímavé, kapitán polície ako aj ženské osadenstvo zombie squatu ma dosť rozčuľovalo. Ako som ale písal aj pri jednotke, tak aj tento film dokáže miestami prekvapiť, hlavne sa mi páčilo, že také veľké béčko môže vyzerať tak neamatérsky až by som povedal na celkom profesionálnej filmárskej úrovni. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Parádna zombie jazda, ktorá vo viacerých ohľadoch prekonala prvý, síce taktiež skvelý, no tie tak odviazaný Død Snø. Wirkola tu nechal drastický čierny humor vygradovať na maximum a neštítil sa pri tom ničoho, dokonca ani v kinematografii dosť vzácneho brutálneho násilia na batoľatách či invalidných spoluobčanoch. Druhý Dead Snow je proste od svojich počiatočných minút až do samého konca extrémne zábavný a krvavý nášup, ktorý to celé poníma s absolútnym nadhľadom a neberie sám seba moc vážne. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod musím říct, že je to určitě povedenější než neslaná nemastná jednička která mě moc nebavila, ale zase upřímně řečeno žádnej velkej zázrak to taky není. Oproti prvnímu dílu to má výhodu, že tentokrát nečekáte půlku filmu než se to rozjede. prostě od začátku se tu pořád něco děje a aspoň nehrozí nuda. Pár nápadů je opravdu cool např nazi zombie co jezdí v tanku taky je plusem, že je to celkem odvázaný a tak nějak se neřeší kdo tu chcípne a jak takže žádný ohledy. Nicméně je to ten typ filmu co se snaží bejt cool někdy až moc prostě si to hraje na něco originálního co tu ještě nebylo a dnešní mládež to žere. jenomže ani pár opravdu vydařených nápadů nic nemění na faktu, že je to těžká přehlídka klišé podobně jako v jedničce a, že máte pocit, že už jste prostě tohle všechno někde viděli. Obvzlášť pokud máte shlédnuto tolik zombie filmů jako já, tak už vás překvapí málo co. No nic oproti jedničce je to aspoň o stupeň zábavnější a pokud někdo viděl jenom pár zombie filmů a nemá nakoukaný ty starý pecky, tak chápu, že tohle považuje za vrchol žánru. Pro mě furt jenom průměr.50% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu, kdy první polovina filmu byla neskutečně nudná, se ve dvojce tvůrci pořádně rozšoupli a už od začátku servírují divákovi jednu vtipnou nebo masakrózní scénu za druhou... Ušetřeni před, s ničím se neseroucími se, zombie nacisty nejsou ani malé děti na pískovišti, ani invalidé na vozíčcích, ani maminky s miminky v kočárcích... Prostě nikdo (a tak to má být)... Gorefest je to výborný, komediální scény, až na pár trapných a podbízejících se scének fungují na jedničku, hluchých mít je opravdu pomálu... Za mě tedy spokojenost a po shlédnutí závěrečné scénky po titulcích, doufám, že vznikne třetí díl... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl, proto jsem byl rád za krátkou rekapitulaci na začátku . . . . Musím uznat, že takovej masakr jsem tedy opravdu nečekal, už od samého začátku to jsou jatka jako prase !!! Neuvěřitelně zábavná a hlavně totálně KRVAVÁ a to jakože KRVAVÁÁÁÁ zombie paráááda. Možná mě trošičku zklamal závěr, kde jsem čekal tu masakrální třešničku a ono v celku "nic" , ale v celkovém dojmu je to úplně jedno, protože tohle má po celou dobu koule jako prase. Pro mě určitě TOP 3 v žánru Komedie/Horor. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)

Reklama

Reklama