Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde v Latinské Americe kotví loď s 400 milióny dolary na palubě. Peníze byly ukradeny chladnokrevnému drogovému magnátovi Loomisovi (Patrick Stewart). Ten samozřejmě peníze chce zpět a úkolem pověřil nelítostného zabijáka Armora (Denis Leary) a jeho bandu. Jediný, kdo ví, kde loď kotví, je prosťáčkovský a lehce vyšinutý zločinec Dani (Christopher Lambert). Na něho má spadeno drsňácký agent z oddělení narkotik Cole (Mario Van Peebles), který zase jako jediný zná jméno lodi s nákladem peněz. Ačkoli jsou Dani a Cole okolnostmi přinuceni spolupracovat, neznamená to, že se nebudou podrážet a každý nebude sledovat svůj vlastní cíl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Typický B-éčkový snímek, jeden z mých oblíbených a nezapomenutelných z klukovských let..Scény s mouchou, broukem nebo pohřbení zaživa jen tak z paměti nevymažete. Možná to jsou spolu se všemi xichty hlavní poznávací znaky tohoto filmu. Hlavním kladem tohoto i trochu dobrodružného akčňáku jsou však především herecké výkony ústřední dvojice, dvou úplně rozporuplných osobností s jejich věčnými hádkami, konflikty, usmiřováními a především pak všemožnými komickými situacemi..Na druhé straně proti nim stojí bezohledná banda chladných a krutých ozbrojených gangsterů vedených drogovým bossem Loomisem..Film je hodně hláškovitý, nepostrádá však zručně natočené akční scény, má rychlé tempo, plno honiček, přestřelek a zejména, jak už jsem psal, je postaven na bezva výkonu Christophera Lamberta, totálně vyšinutého a negramotného zlodějíčka, jinak velice milého, ale i jeho černého parťáka Maria Van Peblese jako zabijáka ve službách spravedlnosti. Dobrý film, který zaručeně pobaví každého. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedno z najzabavnejsich akcnych beciek s neskutocne vtipnou a dokonale zohratou ustrednou dvojicou Lambert - Peebles. Na strane zaporakov zase uraduju drsny Leary a slizky Patrick Stewart. Akcia je sice len standardna, ale to nevadi. Aspon je natocena dokonale prehladne a ked niekto po niekom vystreli, tak vybuchuju stare dobre kapsulky a nie trapne digitriky. Vdaka sviznemu tempu a skvelym hlaskam film ani na sekundu nenudi a aj po rokoch som sa skvele bavil. Film z cias, ked este oznacenie becko neznamenalo nieco negativne. 8/10. ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Skvělá chemie mezi oběma Gunmeny, vtipné hlášky, záporák super "kvalit" Leary. Béčkovitý scénář kupodivu vůbec nevadí, protože si na nic hlubšího nehraje ( odpovědný je za něj režisér Mumií ). Ani nevím, co bych vytknul. Jedna věc tu je, ale ta nesouvisí přímo s filmem. Z formátu 2,35:1 "vyseknout" brutální 4:3 to je zločin hrubého zrna. Proto mám k Vapetu vzhledem k tomuto ambivalentní pocit. P.S. DaViDe'82 : děkuji za skvělý koment, který mě velmi příjemně "donutil" zvednout o jedno hodnocení. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Jen co jsem tě vytáhnul z jedný díry, našel sis jinou" Tahle (zde naprosto podhodnocená) nadupaná, svižná šílenost s názvem Pistolníci si prostřílela trnitou cestu až na samotný vrchol akčního béčka. Z Lamberta přímo srší "šílenost" na všechny strany a z jeho parťáka, charismatického pistolníka Peeblese jde místy opravdu strach! Naprosto špičkové dialogy napumpované vtipem, které se nenechaly zkazit dabingem (J.Pomeje), skvělé akční momenty a perfektně "slizský" záporák D.Leary mi dovolují nabýt pomlyslný ČSFD zásobník a vystřílet 5*!! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Na Lamberta povedený akčňák, rozhodně o dost lepší než třeba pokračování Highlandera (kterékoli). Schéma je celkem klasické - dva chlapíci, kteří se nesnášejí, ale musejí spolupracovat kvůli společnému zištnému cíli. Tu a tam ve filmu probleskne i nějaký fórek. pozn.: naposledy jsem to viděl zhruba před dvanácti lety, takže hodnocení berte s rezervou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama