Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

sud 

všechny recenze uživatele

Jako o nechutném bych se o Reportérovi nevyjádřil, spíše jako o provokativním a nepředvídatelném. Většina diváků film zavrhla nejspíš v okamžiku, když viděla své oblíbené herce v naprosto nečekaných a nezáviděníhodných situacích, jinak si to nízké hodnocení nedovedu vysvětlit. Jižanská atmosféra plná horkých nocí a tajemných bažin z toho čiší na sto honů a scénář je svou naprostou nepředvídatelností velmi zábavný. S postavami se nemazlí a herci si na nich očividně zgustli, obzvlášť John Cusack v roli psychopata předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů. Nicole Kidman a Matthew McConaughey jsou záruky kvality a Zac Efron nadějným příslibem do budoucna. Nebýt uspěchaného a tak nějak vyměklého závěru (spoiler - čekal jsem, že na něj skočí ze stromu a zláme mu vaz, nebo tak něco), uvažoval bych i o maximu, takto dávám zcela zasloužených 80%. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme jasný příklad naprosto promarněných peněz a hereckého talentu. Většinu herců z tohoto filmu jse viděl v mnohem lepších rolích. A i když se i tady snažili co mohli, nikdy nebyli schopni tenhle film zachránit. Protože film byl nejen odfláknutý po technické stránce, ale neměl ani co říct divakovi. Natož aby se nad ním člověk zamyslel... Jednu hvězdu tedy dávám za občasné napětí a zvědavost, druhou dávám ze soucitu s herci, které se upsali téhle pitomině. Za mě 40% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný film plný nepříjemných postav, nepříjemných situací a nepříjemných závěrů. Ani sám nevím, nakolik mi to vadilo a nakolik vyhovovalo, každopádně jde o intenzivně nepříjemný film. Škoda, že do hlavní role nebyl obsazený lepší herec - Efron vynakládá veškerou energii na to, aby nebyl "hezoun z Highschool Musical", ale zapomíná na to, že by tu měl i někoho hrát. 3 a 1/2 ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Ucházející retro krimi s psychedelickým přelivem a vynikající kamerou (jak mě někdy tyhle trhavý kamery vaděj, tak tady vůbec). Nízký hodnocení nechápu, co má bejt dobrej film, když ani tohle ne? Neříkám, že to mění dějiny filmu nebo že to je Antonioni, ale na to, co chodí z Ameriky, to je docela dobře nekomerční pořádný kino. A herci jsou až neuvěřitelně civilní (po americku), Kidman je opravdovou jižanskou šťabajznou, Cusack je taky dobrej magor, jenom McConaughey možná maličko přehrává, ale jen málo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jižanská dramediální směs. 1) Zpočátku spíš komedie plná lehkého humoru postupně přerůstá do dramatu a na konci nabídne i trochu thrilleru. Film je žánrově neujasněný jako mladý homosexuál po prvním styku s dívkou._____ 2) Odpovídající herecké obsazení je jednou z předností snímku. 25letý Zac Efron (mladší bratr Jack) se skvělým tělem, 43letý Matthew McConaughey (starší bratr Ward, novinář), John Cusack (vězeň Hillary) i 36letý David Oyelowo (černý novinář Yardley) jsou dobrou volbou 53letého homosexuálního scenáristy, režiséra a producenta Lee Danielse._____ 3) Zaujaté reakce komentátorů na nevinnou čůrací scénu nasvědčují tomu, že jakmile se dotkneme společenského tabu, vyvolá to větší odezvu, než hromady krve a mrtvol. Jsme fakt divný svět._____ 4) Našel jsem tu pěknou větu, kterou bych doporučil všem učitelům angličtiny na školách (středních či vysokých): Could you please knock? I could've been jerkin' off in here. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman byla překvapena nevybíravým přístupem Leeho Danielse. Údajně na ni častokrát křičel, že jejím výkonům neveří a že chce od ní vidět více. (Brousitch)

Reklama

Reklama