Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (474)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Possession (Kliatba z temnôt) je ničím výnimočná. Strašidelné okamihy tvoria predovšetkým zvukové efekty, na nejaké tie poveternostné zmeny, lekárske procedúry, meniace sa pohľady či obstojné počítačové triky, nočné motýle, prsty v hrdle, plaziaci sa démon.. i keď na toto všetko je už hororový fanúšik zvyknutý. Hudobne napätie a tajomno akcentuje Anton Sanko, pričom donekonečna opakuje hlboký klavírny tón. The Possession nás uvádza do obrazu hneď v úvode zlovestnou sekvenciou, kedy sa zo záhadnej skrinky s hebrejskou rytinou ozýva strašidelný hlas a nasleduje likvidácia obete. Potom sa už klasicky narýchlo zoznamujeme s rodinným zázemím hlavných postáv. V scenári dvojica Juliet Snowden a Stiles White pospájala všetky prvky démonologickej kinematografie. Možno za to, že som čakal neskutočné Bčko, bol som viac než spokojný. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Další uklidňující důkaz o tom, že věnovat se v dětství modelařině a kašlat na dlouhovlasé holčičky se vyplácí. Minimálně se dožijete puberty a nenastěhuje se vám do chřtánu podlý židovský duch, který na rentgenu straší doktory. Ole Bornedal v béčkové lize předvádí hororové řemeslo, které spíš potěší než vystraší, ale především důstojně udržuje nad vodou starý dobrý vymítačský žánr. Týpků, co do noční temnoty šeptají, že vám snědí srdce a sežerou duši, totiž nikdy není dost. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Jak už jsem někdy psal, když se film hned na začátku uvede titulkem "podle skutečné události", jsem maximálně obezřetný. Většinou to v překladu z filmařské do lidské řeči totiž znamená "Vymysleli jsme si spoustu hloupých věcí, které se vám budou zdát nereálné, ale fakt se to stalo!" Tentokrát to bylo podobné. Můry vylétají z krků živých lidí, posedlí lidé létají po pokoji jako čamrdy od stěny ke stěně, tvář démona uvnitř těla je vidět na magnetické rezonanci... Nic proti tomu, ale ať mi nikdo se vší vážnost netvrdí, že "toto se stalo jedné rodině během 30 dnů". Posednutí? Prosím. Dibuk zavřený ve skříňce? Jistě, proč ne, s tím nemám problém. Ale ta dodaná hollywoodská fantasmagorie k tomu (pět scenáristů!), ta mi dobře neudělala. A je to škoda, protože natočeno je to slušně a Jeffrey Dean Morgan i obě holčičky jsou skvělí. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už je o mě známé, mám slabost na horory o vymítání. Possession nemohl zklamat a také nezklamal. Herecké obsazení skvělé, protože J.D.Morgan je můj celkem oblíbený herec. Tempo od začátku slušné, atmosféra nejdříve nic moc, ale postupně se zlepší. Vymítání v trošku jiném podání, ale stále neokoukané. Pokud divák vydrží do konce, tak ho čeká perfektní závěr, i když trošku klišé.. 8/10 = 86% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No jsem trošku zklamaný. Myslel jsem si, že to na čtyři hvězdy s přehledem bude, ale to by musel Bornedal přitlačit na pilu aspoň v některém ohledu (napětí,lekačky, freak atmosféra, gore,...). Nic nevyčnívalo, přitom prostoru tam bylo požehnaně. Toho stařečka z Merlose Place si taky mohli nechat....Nic to ovšem nemění na tom, že je tato žánrovka natočená velmi zručně, takže určitě je na co se koukat, a jako vymítačský film to můžu i doporučit, existují daleko horší kusy. 70% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)
  • Dybbukova skříňka skutečně existuje. Štáb ale odmítl se skutečnou skříňkou natáčet. Ozval se dokonce vlastník této skříňky, režisér však přesto schůzku z bezpečnostních důvodů odmítl. (MikeCool)
  • Postavu Tzadoka hraje Matisyahu (Matthew Paul Miller). (klima777)

Reklama

Reklama