Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No tak tohle není horor ani omylem. Já bych to označil za mysteriozní drama, byť o nic dramatického se vlastně nejedná. Film má docela zajímavý příběh, který má slibné, duchařské parametry, jenomže samotné jeho zpracování postrádá jakýkoli náznak napětí či nedej bože strachu. Vše se točí okolo podivného tunelu, v jehož okolí se ztrácejí lidé i zvířátka a uprostřed toho se motá dvojice dívek, které bydlí tunelu na dohled a mají s tím vším tedy co dočinění. Hlavním problémem filmu je, že divákovi VŮBEC NIC neukáže, takže onen démon, nebo co to vlastně je, zůstane jen na jeho fantazii. O co méně se tam děje, o to více se tam brečí, takže je film přeplněn velmi zbytečnými scénami, které jsou úplně o ničem. Možná se tím filmaři snažili snímek přiblížit „běžnému“ divákovi, ale že takové hybridy prostě nefungují, to je už notoricky známá věc. Takže škoda. Tenhle film potenciál určitě měl, ale vyšuměl úplně do prázdna. A tak za zmínku stojí snad jen velmi šikovaná hlavní hrdinka. ;-) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žena, ktorej manžel pred 7 rokmi záhadne zmizol, sa rozhodne vzdať zbytočných nádejí a uzavrieť túto kapitolu svojho života s tým, že požiada o jeho prehlásenie za mŕtveho "in absentia". Onedlho ju príde podporiť a navštíviť jej sestra, no ako prízrak / duch sa začne objavovať aj jej manžel, čo sa vystupňuje do podivných situácií, ktoré začínajú mať (ne)nápadnú súvislosť s neďalekým tunelom. Na Absentiu som sa tešil vyše roka a o to väčšie bolo moje prvotné sklamanie, keďže som akosi čakal niečo iné. A tak až po čase, kedy som sa dostal k ďalšej projekcii môžem konečne naplno doceniť kvality tohto filmu, jeho znepokojivú atmosféru, skvelé mystérium, reálne spracované charaktery a hororový prístup aký sa v dnešnej dobe už nenosí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Oculus navnadil, Absentia přinesla nepřítomnost. Spíše než horor mysteriózní psychologické drama, které (i vzhledem k poloprázdnému měšci) zlo pouze naznačuje a vy máte hádat, jestli za vším stojí halucinace z vonných tyčinek, darebný pavouček či se prostě pohřešovaní sbalili a vypadli z té díry. Existuje však i možnost, že si vás Flanagan zpracuje do takového stavu, že vám to bude úplně volné.. Marně hledám nějaké pozitivum, snad jen to, že ústřední hrdinky mají obvod zadku přes 100 cm, což je v hororové produkci ukvičených silikonů nevídaně civilní jev.. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Vezmu-li v úvahu fakt, že se jedná o nezávislý horor, tak to ve finále nedopadlo úplně nejhůře. Bavila mě ta nevědomost ohledně tunelu a musím se přiznat, že jsem se při jedné scéně slušně lekla, což se mi většinou nestává. Co mě ale trochu mrzí je to, že se z toho po čase vyklubalo drama, díky kterému se film stává nudným. Škoda. A LIVINGDEAD by si měl nejspíše pouštět soutěže krásy, když mu vadí velký zadky a gatě. Velký zadky se dají shodit, gatě se dají převléknout, ale debilita bohužel zůstává na celý život. ()

Kudly4 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak první odpad do hororového žánru, přišel letos dříve, než jsem čekal. Look filmu naprosto otřesný, nesympatické postavy, atmosféra žádná. Viděl jsem mnoho nezávislých a nízkorozpočtových hororů a vždy jsem se snažil vyhledat nějaké plusy, ale tady to nejde. Tady maximálně funguje nějaké napětí, ale to na hvězdu prostě nestačí. Režisér nenabídne jedinou, peprnější/odvážnější scénku. Ale celkem Mike Flanagan stoupá - Nepřítomnost ODPAD, Oculus 1* a Gerald's Game 2* To jsem teda zvědavý na ten zázrak Doktor Spánek a Tajemství loňského léta (2020). U odpadu či při jedné * většinou píšu, že je film vhodný do televize Barrandov, ale tuhle nudnou sračku si odvysílalo 13. 2. 2019, 2:10h FilmBoX, Gratuluji. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Na webu kickstarter.com sponzorovalo film více než 300 lidí. Tvůrci filmu chtěli získat během třicetidenní lhůty 15 000 amerických dolarů, nakonec se darovaná částka vyšplhala na 25 000 dolarů. (Cheeker)
  • Courtney Bell byla během natáčení v sedmém měsíci těhotenství. (Cheeker)
  • Mike Flanagan napsal první verzi scenáře během dvou sezení. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno