Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Horor na hranici odpadu. Začína to ako duchárina o ženskej, ktorej manžel je nezvestný už 7 rokov, no ako duch sa jej objavuje na každom kroku. V tejto časti sa to snaží fungovať najmä pomocou ľakačiek (a prekvapení, kedy a na akých miestach sa mužíček objaví), ale dobrá je možno jedna z desiatich. Spracovanie ducha je mizerné, hudba úplne mimo. Aj keď už od prvého momentu mi bolo jasné, že to asi za veľa nebude stáť. Nakrútené je to dosť amatérsky a hlavná hrdinka je škaredá ako noc. Vlastne z celého filmu sa dalo pozerať len na jej sestru. Približne v polovici prišiel zvrat a začalo sa to uberať úplne iným smerom, ale napokon z toho vzišla taká sprostá zlátanina, že som si radšej želal, aby sa to preplo naspäť do tej nezaujímavej ducháriny. Až v záverečných piatich minútach som vycítil pokus vykúzliť z toho nejakú atmosféru, ale aj tak to napokon nikam nedotiahli. Takže čo s tým? No asi nič, je to sračka. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ponurá,skoro meditační hudba,ve vzduchu pořád visí něco zlověstnýho.Člověk čeká nějakej zásadní rozjezd,ale víte co?Hovno,totální hovno.Prakticky nazačátku i nakonci má film stejný tempo,navíc děsný herci.Někdy i filmy,kde musí fungovat naše představivost,a není to zásadní vidět,jsou povedený.Tohle je ale píčovina jako prase.20%. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle se ale povedlo. Absentia, narozdíl od drtivé většiny moderních hororů, pracuje pouze s náznaky a divákovu fantazii dráždí dnes už nevídaným způsobem. Proč všechny ty dary? Co se v tom podchodu ukrývá? Jak to asi vypadá? A co přesně se děje za zdmi toho tajemného tunelu? Spousta otázek, málo odpovědí. Jsem těžce na vážkách, jestli bych uvítal pokračování. Na jednu stranu bych hrozně rád proniknul do "světa za", na druhou stranu by tím film dost ztratil na auře mystičnosti. A v tom bude asi jeho největší síla - představivost. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten námět sám o sobě je zajímavý, ale hodně blbě podaný. Není divu - stojí za ním ten debil Flanagan, tvůrce jednoho z nejpřeceňovanějších seriálů vůbec. A je znát, že mu ty horory moc nejdou. Má to sice skvělou hudbu a do jisté míry bych byl ochotný tolerovat i amatérský vizuál, ale napětí to nemá, atmosféru taky ne (dokonce bych ani neřekl, že se pomalu vyvíjela - je tam dost vaty a zbytečně dlouhých scén) a děj je hodně slabý. K nějakému posunu v něm dojde až cca 30 minut před koncem a nikam to nevyvrcholí. Teda jo, pochopil jsem, že tím nic nevysvětlujícím koncem chtěl Flanagan říct, že jsou prostě záhady, na které je lepší odpověď neznat - ale ne každý je Weir, aby to dokázal skvěle podat, hlavně jak mám takový konec akceptovat, když tam toho mnoho nefunguje? Ačkoli tam jsou jisté náznaky o únosech do podsvětí atd. a ve finále jsem měl dojem, že ho asi vedou ti pavouci, co jsou v tom tunelu všudypřítomní (nebo se ti ztracení proměnili v pavouky, co tam teď žijí - to by byla pointa, ty vole... ačkoli by to tam nedávalo smysl), ale nedá se udělat jednoznačný závěr. Po hororové stránce se to ale hlavně snaží sázet na lekačky, které tu navíc jsou dost trapné a nefunkční. I to mi finální dojem dost kazilo. Celkově to je nepovedené - a mrzí mě to dost, protože téma lidí, co se beze stop ztratili, mě fascinuje dost dlouho. 2* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, kam pozvu verbala na romantickou procházku. Do sympaticky plesnivého podchodu, vkusně vyzdobeného záhadnými graffiti. Ještě rád se chytí mé ruky, čumáček ostravský a stulí se mi vystrašeně do náručí. A odvolá ten odpad! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Glendale v Kalifornii. (Cheeker)
  • Mike Flanagan napsal první verzi scenáře během dvou sezení. (Cheeker)
  • Courtney Bell byla během natáčení v sedmém měsíci těhotenství. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama