Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SPÍ TO! ...POZOR NA VĚCI POD ZEMÍ“..... /// Tricia má zbloudilý sny. Ne snad pro to, že by se jí kozy nevešly do noční košile, ale pohřešuje manžela. V noci se zjeví (a rozhodně nerecituje Bezruče...).... Že by s tím měl něco společnýho ten podchod? Nebo ta svině pavouk (samo že z toho podchodu.... neboj pokračování Spidermana bude jindy....)? Kameraman se snaží. Já říkám, že k solidnímu napětí není třeba kopy prachů. Někdy fakt stačí dělat divný věci a mluvit nesmysly. Jasně – smrdí to korunou. S tím se smířím. Kamerový cvičení je celkem zvládnutý (vole – smrdí to korunou....už jsi zapomněl?...) a Daniel je prohlášenej za mrtvýho...a!...teď jsem ho taky viděl!!!!... Taky jsou tu zvuky, ale hlavně se dějou podivný věci. Vaření z vody (nebo z těhle věcí) není bůhví jakej vodvaz, ale zasluhuje pochvalu. Ale třeba se jen zrovna dneska potřebuju radovat z každý maličkosti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč se nám ve čtvrti začali ztrácet spoluobčani. 2.) Levnej horor nemusí bejt zákonitě absolutní ,,šitka“. 3.) Thx za titule ,,Petruška“ a ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Prý amatérská kravina! Neřekl bych a to z několika důvodů. Amatérismus byl vidět jen na málo používaných efektech a na kameře, která ale splnila přesně svůj účel. Monotoní ton, k tomu povedné lekačky a fenomenální atmosféra neznáma. Bál jsem se a neustále očekával nějaké vysvětlení co se opravdu v tunelu skrývá. Odpovědí jsme se moc nedověděli. Musí stačit nakonec to, že postavy co se v tunelu ztráceli viděli ven, ale nikdo neviděl je. Když se dokážete smířit s tím, že se moc nedovíte, tak si můžete užít brutální jízdu, kde Flanagan drásá vaší představivost a háže Vám s nervy horem dolem. Pro fanoušky hororu povinnost! 80% ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem šel kvůli odpovědi na otázku, kdo má pravdu. Je-li horor špatný - LIVINGDEAD, nebo docela dobrý - J*A*S*M. A já tvrdím, že přes všechny chyby mi film vůbec nepřišel nudný, nebo amatérský a proto se tedy přikláním k J*A*S*M. Film má podle mě dobrý a hlavně originální děj, což se teď v hororech, když už bylo zfilmováno kdovíco cení. S herci jsem byl též spokojen a i když se hororovými momenty až zas tak neplýtvá, lekací scény se tam také skrývají. Podle mě dobrý horor, ale i drama. Hodnotím 60% ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Vezmu-li v úvahu fakt, že se jedná o nezávislý horor, tak to ve finále nedopadlo úplně nejhůře. Bavila mě ta nevědomost ohledně tunelu a musím se přiznat, že jsem se při jedné scéně slušně lekla, což se mi většinou nestává. Co mě ale trochu mrzí je to, že se z toho po čase vyklubalo drama, díky kterému se film stává nudným. Škoda. A LIVINGDEAD by si měl nejspíše pouštět soutěže krásy, když mu vadí velký zadky a gatě. Velký zadky se dají shodit, gatě se dají převléknout, ale debilita bohužel zůstává na celý život. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle se ale povedlo. Absentia, narozdíl od drtivé většiny moderních hororů, pracuje pouze s náznaky a divákovu fantazii dráždí dnes už nevídaným způsobem. Proč všechny ty dary? Co se v tom podchodu ukrývá? Jak to asi vypadá? A co přesně se děje za zdmi toho tajemného tunelu? Spousta otázek, málo odpovědí. Jsem těžce na vážkách, jestli bych uvítal pokračování. Na jednu stranu bych hrozně rád proniknul do "světa za", na druhou stranu by tím film dost ztratil na auře mystičnosti. A v tom bude asi jeho největší síla - představivost. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Glendale v Kalifornii. (Cheeker)
  • Na webu kickstarter.com sponzorovalo film více než 300 lidí. Tvůrci filmu chtěli získat během třicetidenní lhůty 15 000 amerických dolarů, nakonec se darovaná částka vyšplhala na 25 000 dolarů. (Cheeker)
  • Presná adresa domu, v ktorom býva Tricia (Courtney Bell), je 600 Pioneer Drive, Glendale, California a presná adresa tunelu je 697 N. Kenilworth Avenue, Glendale, California. Oba body sú od seba vzdialené 69 m. (modano222)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama