Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Žena by měla vkročit do místnosti tak jako vy. - Jak to dělám? - Venku je slunečno, jen jemně poprchává. Znáte ten pocit, když zavane teplý vánek přicházející s deštěm? Přesně tak vkročíte do místnosti vy". Tak jako ten příjemný vánek na mě zapůsobil celý film. Jistě, že bych mu vytkla trochu víc sentimentu, předvídatelnost, možná až příliš pomalu plynoucí tempo, ale kdo ví, třeba právě to pomalé tempo se skvělými dialogy bylo to, co zanechalo ve mně ten velmi těžko popsatelný pocit vnitřního uspokojení. 75% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel, že se takové filmy přestaly točit. Do kin se valí jeden akční snímek za druhým, samé komiksáky nebo připitomělé komedie, hlavně, aby bylo co nejvíce mrtvol, rozmlácených aut a dementních hlášek. Tahle Reinerova novinka je ale něco, proč miluju filmy. Je to krásný a čistý příběh doplněný velmi příjemnou hudbou, ale především z něho sálá neskutečná atmosféra a lidskost. Možná to je i volbou herců, ale Magic of Bell Isle je pro mě jedním z největších překvapení. Mohl by pokračovat klidně další 3 hodiny a na svém hodnocení bych nic neměnil. 100%. ()

Reklama

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Obrovská dávka pozitivní energie a Morgan Freeman mne opět přesvědčil, že je skutečně pan herec a má charisma asi jako nikdo jiný v Hollywoodu. Jen si vyčítám, že jsem si film neschoval do kina ( jestli ho do něj ovšem geniální čeští distributoři vůbec pustí). 85% a jeden z nejpříjemějších filmových zážitků posledních měsíců. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Mně se to do půlky fakt moc líbilo, mělo to přeměřenou dávku citlivosti a netlačilo to na pilu, ale pak to zkazily ty americký nevychovaný a uječený nezdravě sebevědomý děti s jejich moudrama a odsudkama (uměle vyvolaný drama), který prostě v tý Americe nikdo nepošle do patřičných mezí. A pak to začne být už i trochu patetický. Možná tento jinak v podstatě příjemný snímek se sympatickou Virginií a klasickym Morganem docením až při dalším zkouknutí. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Krásná oddychovka plná pohody (i když to tak možná ze začátku moc nevypadá), jen mě mrzí ten konec, sice už jsem to tu teď nedávno k něčemu psal, ale kdyby film končil o cca 10 minut dřív dal bych asi 5*. Každý film prostě nepotřebuje nutně happyend. Jinak Freeman i když už ani náhodou není zádnej mlaďas, tak pořád dokáže podávat úctyhodné herecké výkony, což nedokázal jen v The Magic of Belle Isle, ale letos i v pokračování Temného rytíře. Samotný film i přes svůj ponurý začátek celou dobu vyzařuje neuvěřitelnou pohodičku a klid. Možná je to tou krajinou, možná hercema... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)
  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)

Reklama

Reklama