Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (874)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Každý kto vyrastal na týchto "gamesách" a má k ním stále isté citové puto sa tejto rozprávke poteší. Retro je teraz "in" a v tejto oblasti je to zároveň aj príjemné oživenie. Filmík, hoci postavený na jednoduchej myšlienke určený tým najmenším, vie pobaviť aj dospelého diváka využívaním vtipu ťažiaceho z vychytaných detailov samotných hier. Práve konanie postáv špecifikované presne v medziach tej ktorej "gamesy" vrátane výbornej dobovej MIDI hudby je to čo tejto rozprávke dáva správnu autenticitu a náboj. Je to príjemná záležitosť a ak by tam bolo ešte viac toho dospelého humoru bol by to úplný ideál. When did video games become so violent and scary? ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu - život postaviček z jednotlivých automatů i mimo hru, jejich vzájemné setkávání díky centrálnímu uzlu atd. atd. - naprosto perfektní a, minimálně pro mne, ojedinělý. Ano, pro děti tu jsou růžové a cukrátkové lokace, roztomilé postavičky s velkými kukadly, ale to divák tak nějak musí očekávat a nemůže se tím nechat vyvést z konceptu. Já osobně jsem si strašně užíval dabing Johna C. Reillyho, vlastně úplně stejně jako celý film. Ano, také bych uvítal zapojení více arkád (ač jsem vyrůstal už v podstatě v postarkádové době), ale i tak jsem přes drobné výhrady moc spokojen... 100% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemně originální námět schopný oslovit malé děti i jejich ajťácky zaměřené tatínky. Úvod působí jako něžná, velmi příjemná a nostalgická sonda do éry 8bitových hrdinů, jenže zanedlouho filmu dojdou nápady a vrátí se do vyčpělého koryta s umělým napětím a předem jasným koncem... Což o to, stále se jedná o sympatický animák, jenže už to není nic, co by mě osobně zaujalo. Navíc, když už infantilní závod, tak raději ten skrytě sofistikovaný ve Speed Raceru. 6/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

V první části těží Raubíř Ralf zejména z nekonečného potenciálu videoherního světa. Nostalgicky odkazuje na nezapomenutelné pákové videohry, uvádí na scénu jednotlivé postavičky a skvěle pracuje s tématy prolínání jednotlivých herních světů. Připomíná svým způsobem Toy Story, ve kterém by hračky byly nahrazeny videohrami. Vtipy jsou dokonale trefné, a děj úchvatně konstruovaný. Rich Moore tu opakovaně dokazuje, že dokáže nekonvenčně propojovat nesouvisející, ale již existující světy/postavy (viz Drawn Together). Trochu unaveněji příběh působí po přesunutí do cukrkandlového kraje. Ona barvitost reprezentovaná diametrálně odlišnými světy je nahrazena pouhou barvitostí vizuální. I ta je však svým způsobem nostalgická a sází na retro efektivitu. Navíc je sebeironickým pozadím pro celkové „zdětinštění“ děje. Raubíř se tak po celou dobu těží své základní myšlenky a i dějově připomíná prodlouženou verzi příběhu, který bývá součástí her. Jen těžko tak lze vyčítat ději, že je jednoduchý. Spíše si zaslouží pochválit, že ve své jednoduchosti není vůbec plytký. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne všecky video hry jsem v téhle pohádce znal, ale i přesto to v mnoha ohledech byla nostalgická vzpomínka jak stehno. Raubíř Ralf je na hodně dlouhou dobu jeden z nejoriginálnějších animáků, co jsem viděl. Je s ním legrace a animace je skvělá. Nevím jak děti, ale já jsem skákal radostí každou scénou. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Ve vstupu do Sugar Rush na hlavním nádraží je mimo jiné graffiti s nápisem ''no campers''. Jde o odkaz na videoherní taktiku "camping", kdy hráč zůstává na jednom místě, které nabízí určitou strategickou nebo taktickou výhodu. (Doski)
  • Když se vrací skupinka záporáků z terapie u Pac-mana, je vidět hned u východu nápis "Aerith Lives" (Aerith žije), čímž film odkazuje na videohru "Final Fantasy 7", kde je jedna z hlavních postav Aerith zabita hlavním záporákem. (POciSEM)
  • Calhoun měla být původně mužská postava. (Foox)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama