Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (356)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se na takovém filmu muselo podílet pět scénáristů. Vždyť to bylo až na prostředí strašně laciné a neoriginální. Na druhou stranu se na to také skvěle koukalo, vizuál miniaturní přírody byl opravdu parádní. Ale děj byl takový průměrný, takže nakonec nadprůměr jen kvůli tomu, že jsem se nenudil. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to, ale keby to bolo trošku viac strhujúcejšie a napínavejšie bolo by to o chlp lepšie. Každopádne aj tak je Epic dobrý animák, ktorý ma čo ponúknuť a okrem dobrého príbehu a postav, zaujme hlavne akčná stránka a celkom premakané bitky lesných strážcov, ktoré bojujú proti silám zla. Trošku ma sklamala hudba od Elfmana, chcelo by to výraznejšie motívy. Slovenský dabing tradične výborný. 75% - 4* ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stanu se menším a ještě menším, až budu nejmenším na celém světě... I u Johnyho, ehm, chci napsat Jirky Wolkera asi částečně čerpali tvůrci Království lesních strážců (dále jen KLS), kteří do lesa, jakých jsou u nás (zatím) spousty umístili říši obývanou malými pidižvíky, do níž se "omylem" zmenší i dívka Mary. A ocitne se uprostřed boje mezi Lístky a Bažiňáky, boje o ovládnutí celé říše. Musím říci, že mě tenhle film nenudil ani na vteřinu a za působivé (místy skoro až "avatarovské") zpracování odsuzuji celé KLS ke 4 hvězdám. Víc takových animáků. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

I přes ten pomalý rozjezd musím říct, že šlo o poměrně slušný příběh, když se budu držet striktně toho, že jde o pohádku pro děti, nezvykle zakončený vztahem na dálku, nebo na výšku (přeberte si to, jak chcete :) ). Mrzelo mě na tom jediné... Občas (a víc, než by se mi líbilo) mi to v některých scénách připomínalo Avatar.... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalší rozjazd, ale po zmenšení hlavnej predstaviteľky a jej ponorení sa do naoko neviditeľného sveta sa to rozbehne. Z traileru sa tento animák zdal podstatne akčnejší než v skutočnosti je. Poteší a pobaví hlavne "jednooký" pes a troma nohami, na ktorom stojí za povšimnutie fakt, kam sa animák za tie desaťročia posunul. Takúto živú mŕtvolu by ste v starších animákoch hľadali asi ťažko. Všetky scény s týmto monštrom sú super, hlavne naháňačky a spomaléné zábery klapajúcej čeľuste z pohľadu maličkých lesných bytostí. Celkovo slušný animák pre celú rodinu i s eko posolstvom. 70%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)
  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Many leaves. (tarponko)
  • Jedná sa už o druhý film štúdia Blue Sky, ktorý je založený na knižnej predlohe Williama Joycea. Tým prvým bola snímka Roboti (2005). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama