Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 2

Recenze (356)

verbal 

všechny recenze uživatele

Venku chčije a vy máte na krku šestileté antikoncepční selhání, co testuje vaši trpělivost znuděným zevlováním po bytě a okázalým ignorováním dvou skříní narvaných předraženýma hračkama, kterých už si nejmíň rok nevšiml. No, kdo má to porno furt vypínat, je to pak jak koitus interuptus. Tak co s tím? Ve sklepě je po zimě strašný bordel, že by člověk ani nenašel trubku od radiátoru, ke které by ho přicvaknul klepetama, a staré dobré, osvědčené vymazání vany vegetolem, co tak elegantně nahrazovalo babky, když byl ještě batole a potřebovali jsme na pár hodin vypadnout, je taky k ničemu, protože přerostl okraj a už se odtamtud v pohodě vydrápe. Tady přichází bezradnost, kdy rodič musí bez váhání přinést nejvyšší oběť, aby nebyl sežrán zaživa, a volba padá na kino. A vypadá to zase na nějaký ten polodementní animák, protože po Ajronmenovi by mi mohl zdemolovat kvartýr a po Honu zase ukazovat učitelce ve školce čuráka, což je moje doména, protože je to docela píchatelná pětadvacítka! Poučen z dobrodružství u posledního Asterixe jsem mu nedal pět hodin napít a nutil ho v pravidelných intervalech močit, abych zase nemusel co půl hodiny odskakovat na hajzl a nepopadaly mi mezitím v mobilu Tetrisy. S odporem jsem tedy zase defraudoval židácké tři kila za lupeny s tím, že jim aspoň zčadím třidé brýle, usedl do propocené sedačky a vytáhl mobil.... No, opravdu není pro mě snadné tohle přiznat, ale ani jsem nezmáčkl play, stodeset minut v prdeli a já se náramně bavil! Skvělá animace, výborný příběh a navíc to i vtipné bylo! Verbal junior se smál jako šestiletý, já se smál jako šestiletý, naprostá multigenerační spokojenost a dokonce jsem u výstupu vrátil i ty brýle, beztak už mám doma troje a již mě tolik nebaví vidět doma všechno rozmazaně jako dříve. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další z opravdu dlouhé řady průměrných animáků. Občas se sice najde takový, který mě dostane do kolen (viz Jak vycvičit draka), ale to jsou opravdu výjimky. Jinak na nás studia chrlí spoustu lehce zaměnitelných animovaných filmů útočících na peněženky všech rodičů, kteří si obstarali nějaký ty ratolesti. Nutno říci, že tyto film útočí hodně úspěšně a tak se nemusíme ani náhodou bát, že by jejich příval měl někdy ustát. Království lesních strážců se opírá o klasické pilíře animáků. Odehrává se v kouzelném prostředí lesní drobotiny, obsahuje spoustu zábavných postav (pejsek nebo slimáci), je dostatečně dojemná a především dobro opět zvítězí nad zlem. Jako plus bych viděl opravdu krásnou animaci. Zážitek možná trochu zkazil český dabing, jelikož jsem si nemohl poslechnout například Amandu Seyfried, Colina Farrella nebo například Christopha Waltze. Co se týče žánru, tak průměr. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Klasický, lehce nadprůměrný animovaný film s typickou pointou: "Dobro zvítězí nad zlem!". Bohužel dnešní animované filmy nepřichází s ničím novým, je to bohužel pořád dokola o tom samém. Nicméně se mi zde docela zalíbila kvalitní atmosféra a místy mi Epic připomínal Pána Prstenů, což mě velice zaujalo. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ten příběh není ve výsledku tak báječný ani tak originální, jak se vám snaží namluvit, když vám v úvodu plete hlavu pěkně vyvedenými animovanými lokacemi a tlachá cosi o zachování rovnováhy. Za prvé: Jestliže striktně oddělíte síly "dobra" a síly "zla", není to o rovnováze, ale o vítězství - a o porážce. A za druhé: Hlavní hrdinka asi měla být sirotek. Z animáku by tak zmizela jedna trochu trapná a trochu otravná postava, která mě vytrhovala z děje v těch nejnevhodnějších chvílích. Drobní strážci lesa by si zkrátka museli nějak poradit sami - tak jako vždycky ... a Mary by naopak nemusela nutně toužit po návratu do lidské společnosti. Určitě by to šlo nějak zařídit - jen kdyby autoři ve větší míře zapojili do práce mozkové závity. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní animák, většinu doby působí svěže a neotřele, vtipný i dobrodružný a akční je tak akorát, na rozdíl od jiných nemáte pocit, že vám cokoliv vnucuje, ani jedna postava není otravná... Ale hlavně: Odehrává se v naprosto dokonalém světě. Z toho nádherně provedeného lesa plného nejroztodivnějšího života až oči přecházejí! Prostředí je skvěle propracováno, dýchá velmi magickou atmosférou, radost pohledět. K tomu výborný (originální, český jsem neslyšel) dabing, Elfmanova hudba a pár skvostných momentů - jako třeba ten božský fór s octomilkou. Neviděl jsem to naposledy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Film je voľne založený na detskej knihe "The Leaf Men and the Brave Good Bugs" od amerického spisovateľa, ilustrátora a filmára Williama Joycea. Rovnako ako Legendárna partia (2012) bol aj tento film venovaný pamätiam zosnulej dcéry autora, Mary Katherine. Tá podľahla 2. mája 2010 na následky nádoru na mozgu iba vo veku 18 rokov. (LuiCJ)
  • Kus papiera, ktorý si je možné všimnúť na konci filmu, má na sebe dátum 5-24-13. Ide o dátum vydania filmu. (LuiCJ)

Reklama

Reklama