Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Rush (více)
Trailer 1
Drama / Životopisný / Sportovní / Akční
USA / Velká Británie / Německo, 2013, 123 min (Alternativní 118 min)

Režie:

Ron Howard

Scénář:

Peter Morgan

Hudba:

Hans Zimmer

Hrají:

Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, David Calder, Natalie Dormer, Stephen Mangan, Christian McKay (více)
(další profese)

Závratná rychlost, adrenalin proudící v žilách, krásné dívky a nezkrotná touha po vítězství. Závody Formule 1 jsou místem, kde jediná chyba může znamenat smrt. Na těchto okruzích spolu soupeří dva odvěcí rivalové. James Hunt je neřízená střela, neodolatelný playboy a brilantní řidič. Niki Lauda je dokonalý profesionál, vždy precizní a disciplinovaný. Film Rivalové vypráví skutečný příběh dvou pilotů, kteří jsou soky nejen na okruzích, ale také ve skutečném životě. Přestože jsou soupeři, jsou také jeden pro druhého inspirací. Přes jejich rozdílnost je v životě pojí zvláštní přátelství. Ale rivalita je žene ke stále riskantnějším výkonům. Titul mistra světa může získat jen jeden... (Bioscop)

(více)

Videa (36)

Trailer 1

Recenze (2 345)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Everyone's driven by something... Spolehlivý rutinér ze středového pole s filmem o sportu, u jehož sledování mě nikdy netlačilo svědomí, když jsem na dvě hodiny usnula, získal drajv, který povzbudil činnost mých nadledvinek víc než kterýkoli jiný snímek uplynulého roku, o mozku, srdci a koulích nemluvě (čistě proto, že nic z toho nemám). Spálené pneumatiky ještě nikdy nevoněly tak lákavě, slzy u filmu po x letech zase jednou udělaly z mejkapu šmíru a při tuningových závodech mě zarazil až hlas rozumu kázající: "Krávo pitomá, máš dvě malý děti, chceš, aby tě znaly jenom z fotek?" To zabralo. Na fotkách vypadám totiž odjakživa úděsně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vynikající životopisné drama. Samotný příběh je jako dělaný pro celovečerák a Ron Howard se toho zhostil na výbornou. Vše vypadá naprosto autenticky a člověk by věřil, že se jedná o snímek, co stál třeba 100mil USD. Jenže omyl. Film stál nějakých 38mil a tvůrcům se skvěle podařilo zkombinovat skutečné záběry s těmi natáčenými. Děj krásně odsýpá a film nenudí! Těžko říci proč. Ačkoli Howard není tak úplně zárukou výborného filmu sám o sobě a nějaká fiaska za sebou má, Rush se mu povedl natočit tak chytlavě v každém záběru, že si vysloužil můj obdiv. Hemsworth je sice jako vždy skvělý, ovšem Daniel Brühl měl podle mě těžší úlohu a klobouk dolů před jeho výkonem. Nyní se ještě zmíním k tomu Zimmerovi. Ten sice složil méně opulentní soundtrack mimo ty velké blockbustery, ovšem hlavní motiv je naprosto skvělý a neskutečně se mi tam hodil, což taky není úplně obvyklé ani u něj.....100%...[16.10.2013_Cinestar_Černý most] ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ron Howard evidentně umí točit životopisné filmy. I kdyby Vám celou dobu nesedl Niki Lauda nebo James Hunt, pořád je tu ta závěrečná scéna, která prostě a jednoduše všechno ostatní odstřelí do výšin. Pokud jste ale dobrým filmům přirozeně otevření, rozhodně oceníte to, že herci, co hrají tyhle dvě postavy, přesně vystihují pojem rivalství jako takového. Niki Lauda a ani James Hunt nebyli idioti, ale zároveň rozhodně nebyli normální. To, co mezi nimi ale bylo, je pojem, který se v dnešním sportu příliš nenosí. Je to vzájemná nenávist, která je ale podpořena obrovským respektem jeden k druhému. Tenhle film to prostě vystihl naprosto dokonale. Nejde mu dát jinak, než pět hvězd. Niki Vás o tom na konci filmu prostě musí přesvědčit! ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.3/10] | me: Ron Howard natočil skutočný film, ktorý nám presvedčivo podáva situáciu okolo Hunta a Laudu. Kopíruje realitu, je rýchly a zábavný a zaroveň pútavý aj pre formula1 laika. Je to "športový" film ako sa patrí a ja nemám čo vytknúť. Prečo teda nedávam plných 5 hviezd? Pretože téma formule1 nie je mojou životnou láskou a teda film ma po dejovej stránke až tak nestrhol. Všetko ostatné však funguje ako dobre namazaný motor Ferrari. The closer you are to death, the more alive you feel. It's a wonderful way to live. It's the only way to drive. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nepatřím k těm, co jsou schopni uvalit poslední prachy za jakousi tu WC, kde v nějakém předraženém kempu vykouknou na dvě hodiny ze svého smradlavého stanu, divoce vykašlou olovo z výfukových plynů, asi tak sedmdesátkrát smýknou při zvuku "vrrrrrrrn" prudce hlavou zleva doprava, když se kolem nich mihne hnusné auto s reklamou na šprcky, a posléze si sbalí svých pět švestek, aby se doma podívali na internet, který z těch přeplacených, zbytečných a arogantních kokotů to tentokrát vyhrál! Ač jsem byl k tomuto filmu oprávněně skeptický, musím konstatovat, že se dá u těch formulí kupodivu i bavit, pokud se k tomu řvoucímu míhání přichomejtne i nějaký ten slušný herec (A ne, nemyslím Homosworta, ten byl stejně gay, jako všude jinde!). Osud byl k Nikimu opravdu milostivý. Když mu totiž po té grilovačce přišili kus vlastní prdele na xicht, je z něj opravdový sympaťák, jen si musí sem tam oholit čelo a nechat vyhladit celulitidu. Před tou nehůdkou byl strašná tlama! No, na Monzu nepojedu ani příští rok, místo toho ale zvažuji, že si raději skáknu zalyžovat do Grenoblu, kde je prý taky občas k vidění, jak se nějaký Švec rozmrdá na hadry, a jeden si při tom i zasportuje. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (80)

  • Konstruktér Harvey Postlethwaite (Jamie de Courcey) se k Heskethovi připojil až v roce 1973. Je také nesmysl, že by Hesketh Team měl v GP USA ve Watkins Glen, kde se zabil F. Cevert, vlastní vůz. S ním jel James Hunt (Chris Hemsworth) poprvé až v GP Jižní Afriky 1974. (Robbi)
  • James Hunt (Chris Hemsworth) v Crystal Palace nemohl jet za tým lorda Hesketha, protože ten v té době ještě neexistoval. Hunt se do něj dostal až na konci roku 1972, zatímco závod F3 v Crystal Palace ve filmu se jel o dva roky dříve. Hunt tehdy jel za Molyslip Lotus Racing. (Robbi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2013 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Ron Howard se vydá do thajských jeskyní

Ron Howard se vydá do thajských jeskyní

03.05.2020

Příběh chlapců uvízlých v thajských jeskyních byl v roce 2018 velkou událostí. I z toho důvodu se několik filmařů rozhodlo celou událost zfilmovat. Po několika oznámených projektech ovšem nyní… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

22.03.2016

Rivalové jsou v žebříčcích ČSFD.cz dodnes nejlepším filmem roku 2013. Více hvězdičkových hodnocení v daném roce nasbíraly pouze druhý Hobbit a Vlk z Wall Street, ale výsledným hodnocením se nedostaly… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Reklama

Reklama