Reklama

Reklama

Nirvana: Live at the Paramount

(koncert)

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedná se o koncert ze seattleského Paramount Theatre z roku 1991. Koncert vyšel jako součást Super deluxe edice i samostatně na DVD a Blue-ray k dvacetiletému výročí alba “Nevermind“.
Skladby:
1. Jesus Doesn't Want Me For A Sunbeam
2. Aneurysm
3. Drain You
4. School
5. Floyd The Barber
6. Smells Like Teen Spirit
7. About A Girl
8. Polly
9. Breed
10. Sliver
11. Love Buzz
12. Lithium
13. Been A Son
14. Negative Creep
15. On A Plain
16. Blew
17. Rape Me
18. Territorial Pissings
19. Endless, Nameless
20. Smells Like Teen Spirit music video
21. Come As You Are music video
22. Lithium music video
23. In Bloom music video (kornitko)

(více)

Recenze (17)

kobejn 

všechny recenze uživatele

No zrovna já asi nebudu kazit tomuto koncertu jeho zatím čisté skóre - narozdíl od Readingu 92 tu ještě Kurt s gustem zahrál Teen spirit a překvapil s Rape me - bezchybný koncert bez zbytečných keců a zdržování - zajímal by mě i koncert předkapel Mudhoney a Bikini kill - nebo, že by natáčeli jen Nirvanu? Je to možné, kdo ví. Kurt až na pár výjimek působí buď sedated nebo apaticky, přesto to hudbě absolutně neuškodilo. V závěru zaujal svým tanečkem s kabely, vypadal trochu jako Martin Landau v boji s chobotnicí v Edu Woodovi...jo a že měl přikrytej face vlasama, to bylo právě skvělý - totiž je to takovej nepodstatnej detail a já bych to ani nekomentoval, ale tady si jedna slečna postěžovala, že měl zakrytý "kukadla" a druhá zmiňuje, že měl zakrytou tvář vlasama, a to že udělal asi schválně, a že to nemusel - mě se právě líbí to, že Kurt nebyl takovej ten mužskej modýlek, co si musí neustále upravovat vlasy a dávat si je z obličeje, aby přes ně viděl - na co? stejně by nic neviděl... ono taky, když oběma rukama drží kytaru, tak ani nemá jak si vlasy dávat z tváře - ale jemu to bylo prostě jedno - nedělal ze sebe nějakýho manekýna, byl právě jeho opak a proto i ty vlasy - to se mi na něm právě líbilo - ta jeho ledabylost a lhostejnost k tomu, jak to bude vypadat a působit na druhý - koneckonců, na to, aby hrál a zpíval nepotřeboval vlasy třeba vůbec ne? Kurt s vlasama nepracoval - prostě je neřešil, a já bych je taky neřešil, kdyby se tu o nich ty dvě uživatelky nezmínily - celý to je jen taková poznámka pod čarou - naprosto zanedbatelná malichernost. (jasse a hermanka: holky, ze svého pohledu máte určitě obě pravdu ;) ()

jurama525 

všechny recenze uživatele

Velice super koncert . Nevim jestli je pro mne ten nejlepší. U mne osobně vede Reading 1992 . Kurt zde snad ještě ne tak moc poskvrněn drogami si koncert náležitě uživa. Na tomto koncertu je unikátní to že Nirvana zde hraje sklatby které jsem na živo neměl možnost nikde zaslechnout z jineho živeho koncertu. Poprvé zde Kurt hraje Rape me v Paramountu. Atnosféra na koncertu je elektrizující . Ale kvalit Readingu dle mého názoru nedosahuje. Nic meně užásný koncert který jsem si maximálně užil. ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Křištálově čistý obraz i zvuk, skvělé výkony všech třech a Endless, Nameless je prostě řádnej chaos na konec. NIRVANA ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Ostrý obraz a dobrý zvuk se díky jedinému koncertu legendární Nirvany natočenému na 16mm kameru nedá popřít. Živelná atmosféra vystoupení dva týdny po vydání slavného alba Nevermind se skoro dá dýchat i po dvaceti letech. 9/10 ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Zvuk Chrisovi basy zní dost dobře. Přičemž když lopnete tři, čtyři pivka tak NIRVANA zní naprosto báječně, hlavně sestřihané album From the Muddy Banks of the Wishkah. Nirvana is the Best - Yeah ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nejlepší záznam koncertu mojí nejoblíbenější kapely. Tady asi není třeba jednoznačně 5hvězdičkové hodnocení nějak víc rozvádět. Velmi mile mě překvapila kvalita záznamu. (Blu-ray) ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak jak jinak... Asi nemůžu jako milenec týhle kapely hodnotit hůř než takhle... Je neuvěřitelný, že už je to 20let starej záznam... ()

jasse 

všechny recenze uživatele

První koncert Nirvany natočený na filmový materiál na pokyn nahrávací společnosti. Obdivovala jsem úžasnou kvalitu původně 16mm záznamu, kde lze v detailech poznat značku Kristových džínsů, spočítat díry na Kurtově svetru, či se pokochat zatím téměř nepotetovaným skvostným Davovým tělem. Vždycky mě rozněžní pohled na Kurtovou rukou napsaný setlist, který tentokrát vybral perfektně. Ale vážně: žádné nečistoty a škrábance, ostrý obraz, výborný zvuk. Tenhle záznam musel někde dlouho ležet bez povšimnutí. Trochu mi vadila nervní kamera a režisér, či střihač, nebo kdo to má na starosti, by potřeboval nakopat, protože měl neustále v záběru dva nebo tři kameramany. Taky mi byly nepříjemné přímé záběry do ostrých reflektorů (které vadily i Kristovi). Sólo v písni Breed, které se Kurt rozhodl hrát na zemi, taky moc nestihli, a nabídli jen pohled na Kristovo pozadí. Připadá mi, že tým lidí, který koncert dokumentoval, se asi vůbec nenadál smršti, kterou na ně Nirvana vybalí. Pozdější koncert Live and Loud z roku 1993, který natáčeli lidé z MTV, je po téhle stránce kvalitnější. Přesto je to opět úžasný zážitek, koncert je bezchybně zahraný a odzpívaný. Jen mě mrzí, že měl Kurt neustále tvář schovanou pod vlasy, což určitě udělal schválně. (kobejn: líbí se mi, že čteš pozorně komentáře - ale s těma vlasama mi to nevymluvíš, bylo to účelové, už to tak udělal víckrát, když neměl náladu snášet kamery mířící mu do obličeje). ()

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Už jen samotný pohled na Kurta, kdy ještě s gustem dává úvodní sólo teen spirit, je za pět hvězd. Určitě nezaostává ani zbytek ansámblu. Celou dobu mám strach o Daveho zdraví, ostaně jako vždy. Co do hudebního provedení a nasazení můj snad nejoblíbenější koncert Nirvany, Ps. Kurte, úzkostně přikrývat celou dobu ty tvoje modré kukadla jsi také nemusel. Kobejn: Já si nemyslím, že když nejde vidět zpěvákovi do obličeje je to zanedbatelná maličkost. Když už sleduji koncert chci vidět zpěvákovy emoce, jak se tváří, vlastně jak vypadá. Je to důležitý kontakt s publikem. Pravda je, že ten Kurt podle mě mimochodem nikdy dobrý neměl. Ovšem mám Kurta ráda takového jaký byl. Takže můžu říci, že mu to nijak nevyčítám. Opravdu ne. Já jsem přesvědčená, že Kurt k tomu jak vypadal na pódiu až tak lhostejný nebyl. Myslím si, že to z jeho strany byla opravdu nějaká póza. Je spousta vlasatých muzikantů, ale nemají non stop na pódiu zakrytý takřka celý obličej. Takže závěr (můj) je, že to ke Kurtovi patřilo, byl to jeho projev. Ovšem, jako divačka bych přivítala, kdyby ty vlasy alespoň nachvíli odhodil. ()

Riziko 

všechny recenze uživatele

Excelentná kvalita tohoto záznamu má velmi silný protiklad. Ja neviem, čo za nemehlo to strihal, ale bez rozpakov dávať do záberov scény kameramanov, "svetelných potápačov" a rôznych technikov mi prišlo dosť neschopné. A to ani nespomínam toho dilina nalavo od Kurta, čo predvádza za akože tanec. Navyše sa často záber stretáva s velmi silným osvetlením, čo si tiež mohli odpustiť. K obsahu by som povedal - tento koncert v podstate nie je ničím zaujímavý. Nepriniesol nič nové, aj keď mnohých prekvapilo Rape me. Túto ranú verziu ale hrali už skorej. Obsahom a prevedením sa na O.K. Hotel v Seattle vôbec nechytá, aj keď ho hrali ešte pred vydaním albumu Nevermind. Mnoho ludí nezohladní výkon kapely a len kvôli kvalite záznamu vynášajú koncert do nebies. Je velká škoda, že v takejto kvalite neboli nahrané tie lepšie koncerty - Great Western Forum, O.K. Hotel, La Zénith (iba zvuková stopa), ktoré sú dostupné iba v kypťavom amatérskom zázname. Ale musím sa priznať, že som sa na tento koncert velmi tešil. Keďže sa v LTSO! objavilo tých niekolko piesní, bolo jasné, že niekedy vyjde aj celá šou. Prišlo na to a nebol som sklamaný, šou splnila to, čo som od nej očakával. Ešte dúfam, že niekedy v budúcnosti MTV vypustí do sveta nezostrihanú verziu koncertu Live and Loud v takejto kvalite ( síce existuje celá verzia, no na amatérskej kamere a ten, čo to natáčal evidentne triezvy nebol). ()

Aktamix 

všechny recenze uživatele

Není co řešit...právě jsem se dodíval na závěrečnou demolici a můžu s klidem prohlásit, že tohle je nejlepší koncert Nirvany zaznamenaný na film...bezpochyby. Oproti Readingu kapela hraje ještě mnohem líp, prostředí je pro garážový styl mnohem vhodnější a intenzivnější než obrovský festival. Setlist je absolutní bomba! Všechny songy odehrané zcela na max a sehraně. Kurt do toho dává všechno, Krist se mi moc líbil (hraje bez bot), a Grohl minimálně v tu dobu nejlepší bubeník na světě (neskutečná dynamika úderu). Kvalita záznamu je taková, že se tomu ani nechce věřit. Různé zvukové stopy na výběr budu ještě zkoušet. Pro mne nejlepší hudební koncert na DVD co jsem kdy viděl...nakupte pivo, zapalte cigaretku a vydejte se proti proudu času na na super koncert! ()

Dandilion 

všechny recenze uživatele

Najlepší koncert Nirvany, menej "punkový" ako slávnejšie výstupenie v Readingu. Šialenstvo okolo Nevermind sa ešte len rozbiehalo, kapela sa vrátila domov, do vcelku komornej Paramount Theatre. Grohl do toho sype ako šialený a hneď po 2. skladbe odhadzuje tričko Pixies. Novoselic obstaráva vačšinu komunikácie a Kurt ... je preda génius, pán skladateľ a budúca ikona celej generácie. Mojej generácie. 10/10 ()

Reklama

Reklama