Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - "Johnny Five goes Manhattan". Kvalitativní sešup? Neřekl bych - skoro tak dobré jako jednička. Já osobně tomuto pokračování dávám dokonce přednost, jelikož setkání s velkoměstem přináší nové skvělé možnosti a nápady (pankáči, knihkupectví, kostel, rande apod.). Fisher Stevens a Cynthia Gibb úplně v pohodě nahradili Guttenberga a Sheedyovou. "Máš nesmrtelnou duši. Proto jsi jako ostatní. / Duši? Ó, ano! Informace o duši mám z Bible a Koránu... / No, já osobně vycházím z Bible. / Mám nesmrtelnou duši? / Jistěže máš, můj synu. Jsi člověk, že ano? / Ó ne, jsem stroj. Ale žiju!" ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Bez Crosbyho a Skroedra uz to proste neni ono. Ale nejvice me zklamalo, ze si Cislo 5 nechal odmontoval LASER. Jinak je to prumerna komedie, ale kvalite jednicky je hodne vzdalena, navic daleko naivnejsi. Jak Sandy mohla vedet, ze ma hledat adresu? Ben je najednou Ind, zatimco v jednicce pochazeli jeho rodice z Pittsburgu? Vubec mi tu pripada jako jina osoba. Bonnie Tyler je sice uzasna, ale tady uz je jen recyklovana. 65% ()

Reklama

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Romantický element nám ubyl. Přidalo se však drama a celkem mě překvapuje, že není napsané v žánrech. Je to jenom můj osobní názor, ale právě tahle změna se do filmu o úžasném robotovi zkrátka nehodila. Jasně, film má i dost humorných scén, neříkám že ne, jen... dodnes mi tenhle robot nejde dohromady s existenční krizí a potřebou zapadnout. Na druhou stranu i takto těžká témata šlo podat více způsoby a ten, pro který se rozhodl film, mi jednoduše nesedl. Plus to finále, když Johnny pronásleduje Oscara. To bylo úplně mimo, následované srdceryvnou scénou, která musela rozplakat každého milovníka sci-fi. Jasně, nepopírám, i na konci prvního dílu člověk brečel. Jenže to byly slzy štěstí a v tom je sakra rozdíl...  Hmm. Kenneth Johnson očividně nebyl tak dobrá volba. Jsou podle mě lehce nadhodnocené (optimální mi přijdou 2-3), ovšem uděluji 4*... ... ... Edit: Nasrat! Za to, že druhý díl o mém oblíbeném robotovi tak doj..bali,nedám víc než 2* ()

MarLid 

všechny recenze uživatele

Z druhého dílu jsem měla trochu obavy. Už jen proto, že tam kromě Fishera Stevense a Johnnyho nezůstaly stejné postavy a že děj byl zasazen do velkoměsta. Ale film zapůsobil. Cítila jsem společně s hlavním hrdinou smutek z nepochopení a odsuzování lidskou rasou. A měla jsem o něj i strach, když mu šlo o kejhák :-) ... Ale doufám, že dvojkou to stačilo a do pěti let nepřijde trojka, to už by fakt zkazili. ()

Teron 

všechny recenze uživatele

Cítím...že žijůůů!!!...Dovolte mi demonstrovat vám zákony odstředivé síly. Dámy a pánové nastavte svá sedadla a jídelní stolky do kolmé polohy, připoutejte se, nekuřte. A Yupííí....Říká se, že násilí je následkem neřešených traumat z dětství....Zírej na to kámo tohle je nejnovější Johny Pětka koukni na ty ceny zvláštní paměť 5000 mb k dispozici, krom běžného vybavení řada vylepšení pro život v přírodě spousta samolepek greenpeace a reklama na boty firmy Nike...tohle už se dneska bohužel netočí ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Terva)
  • Bylo uvažováno i o třetím filmu s Číslem 5 (Tim Blaney), ale producenti se báli, že bude prodělečný. (mi-ib)

Reklama

Reklama