Reklama

Reklama

Karlos

  • Slovensko Karlos
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní dokument o jednom z fenoménů dneška Karlosovi Vémolovi. Zápasy MMA se pohybují na pomezí sportu a zábavy, fascinují davy lidí, přitahují pozornost a plní stránky novin. Vémola je tím, kdo u nás pomáhal tuto slávu novodobých gladiátorských zápasů utvářet. Film plný unikátních a archivních záběrů vznikal 15 let. Ukáže, kdo ve skutečnosti je Karlos Vémola, jaký je mimo světla reflektorů a odkud se vlastně vzal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (54)

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi rychly rust popularity bojovych sportu u nas je spojeno se jmenem Karlose Vemoli. Je sebevedomy, extravagantni s cirkusackym chovani s nevyzralou osobnosti. Jeho program je nabity, je proste porad v pohybu. Doma ma pocetny zverinec. Ale v dokumentu se o jeho povaze moc nedozvize, jakoby se ani nechtel otevrit. Ani o jeho sportovnich uspesich. Zapasy jsou vzdy jen par vterin. Jde vlastne o takovou prostrihanou dynamickou kolaz. Ocenuji zabery kde delal pred patnacti lety vyhazovace na diskotece v Londyne v problemove ctvrti, protoze jsem s Karlosem jednou cetl rozhovor v priloze MF Dnes, kde to velice poutave popisuje vcetne stavky vyhazovacu s nekolika rvackami za noc. Tento dokument asi potesi jen Karlosovi fanousky a ty, jenz ctou spolecenske magaziny. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Český Tiger King? You wish. Karlos z tohohle zmateného a povrchního dokuportrétu vychází vlastně jako nudný patron, jehož sportovní přínos se omezuje na nic neříkající sestřihy a slovní proklamace, “že toho u nás hodně pro MMA udělal” a osobnost na sled banálních historek o muži, co chtěl bílý dům a krásnou dívku. Vrchol režijní invence je voiceover existenciální GPS a pár montáží, které by možná uživily sítě Oktagonu, ale ne celovečerní formát. Attila byl sice blboučký dokument, ale měl aspoň nějakou primitivní energii a strukturu. Karlose tak knockoutuje v prvním. Nic nového. ()

Reklama

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Mám rád bojové sporty, před MMA pro mě vede box, ale samozřejmě mě zajímal příběh Vémoly, respektuji ho, dokázal toho hodně. A rozhodně si zasloužil lepší zpracování, tady toho příběhu je pramálo a vlastně spíš žádného. Sestřih nic neříkajících záběrů, nedozvite se vůbec nic. Zmateně poskládané pasáže jeho života, jeho zápasů, nemá to ani chronologii ani smysl. Konci to zápasem který při vší úctě nikoho nezajímal a vlastně i tak je tam jen pár vteřin. Oproti Attilovi až hrozivě slabé. Karlos se měl spojit nějakým dobrým filmařem a natočit to pořádně. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Chtěl být král světa a stal se králem bulváru. Kdyby netahal bulvár jeho kontroverze neustále na přední stránky, nikoho by tento člověk nezajímal. Pominu velkohubost a extra porci egoismu, to mají všichni tihle "bojovníci" takže to mu nemám za zlé. Dokument vlastně nepřináší nic co by člověk už nevěděl z různých článků, takže výpovědní hodnota je nulová. Můžu mu uznat dobrou základní přípravu, kde jde vidět že opravdu chtěl - někde na začátku - něco dokázat, jenže se z něj stala celerbída a to mu v podstatě zlomilo vaz. Cílovka nejsem (MMA) ale nic proti němu nemám, neodsuzuju ho za to že je "pomalejší" díky ranám do hlavy ale na rovinu si řekněme že jiné dokumenty o zápasnících jsou plnější a přehlednější, protože Karlos Vémola prostě není hvězdou jakou si myslí že by měl být. Asi 2 hvězdy, za slušnou sondu do života někoho o kom vlastně ani nemám zájem moc vědět. PS : Lela je fakt katastrofa. Ta ženská někde v předělu mezi holčičkou a ženou, úplně ztratila mozkové buňky a stala se z ní karikatura něčeho co bych se neodvažoval nazvat člověkem. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na dokument Karlos jsem byl docela zvědavý, jelikož takových snímků, jež se nějakým způsobem věnují české MMA scéně, není v našich končinách zrovna mnoho, a doufal jsem také, že se dozvím něco zajímavého o patrně nejznámějším českém fighterovi, milovníkovi žen bujných tvarů, chovateli exotických zvířat, Terminátorovi Karlosovi Vémolovi. Z celkového výsledku jsem však docela zklamaný, jelikož mi úplně nesedla forma, jakou je dokument pojatý. Působil na mě hodně jako takový zvláštně sestavený slepenec záběrů z různých fází Vémolova života, takový dlouhý neucelený medailonek, kdy nejzajímavější jsou především jeho začátky v Anglii. I tehdy si ale nelze nevšimnout, že spousta zásadních věcí (rodinných či sportovních) je buď zcela opomenuta, anebo je jen lehce nakousnuta, díky čemuž film nepůsobí zrovna upřímně a přesvědčivě. Přišlo mi, že dokument vůbec negraduje, postrádal jsem nějaké vyvrcholení či nějaký silný moment. Když to srovnám s jinými obdobnými počiny, jedná se po všech stránkách o průměrný, možná až lehce podprůměrný sportovní dokument. Nenadchne, neurazí. 4/10. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama