Reklama

Reklama

Assassin's Creed: Embers

Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 2011, 21 min

Hudba:

Jesper Kyd

Obsahy(1)

Tento animovaný film definitivně uzavře příběh assassina Ezia Auditore da Firenze. Starý Ezio se se svou rodinou usadil v rodné Florencii. Ezio ví, že se jeho čas krátí, ale tahle věc ho netíží. Někdo ho chce totiž zabít. (TwoFace)

Recenze (80)

Roxeet 

všechny recenze uživatele

Animace otřesná, k sérii Assassins Creed se vůbec nehodila, uvítal bych spíše formu, kterou se natočil snímek s podtitulem Lineage. Ale i tak se na to dalo koukat a pro hráče, zejména pro ty, kteří měli Ezia rádi (jsem jedním z nich), vyloženě srdcovka. Konec velmi smutný, někoho dojme, někoho rozbrečí...moje pocity byly spíše neutrální, ale přesto....requiscat in pace, Ezio. Nezapomeneme :) ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce nemám s tímto dílkem problém. Složitější je to až s vlastním dějem: Je sice zajímavé, jak klidně nechali tvůrci velké jméno odejít, ale čekal jsem více akce a téměř už "kanonických" scének. A byť je čínský motiv v zásadě nosný, celek působí jako nudný prolog k něčemu dalšímu, co bohužel nepřichází (nepočítám-li kratičkou zmínku v AC III). ()

Reklama

OzzyCobain 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení jedné z nejlepších herních postav vůbec. S Eziem jsem strávil mnoho času a právě nyní, když jsem se rozhodl, že znovu rozehraju AC2, rozhodl jsem se, že znovu očekuju tento film. A moje hodnocení se moc nezměnilo. Pořád si myslím, že příběh se žluťačkou byl zbytečný a film se měl víc soustředit na Ezia. Nic to ale nemění na tom, že Eziova smrt je šíleně smutná a jedná se o moment, kdy jsem slzy nezadržel. Requiescant in pace, Ezio Auditore da Firenze. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

"When I was a young man, I had liberty, but I did not see it…I had time, but I did not know it…and I had love, but I did not feel it. Many decades would pass before I understood the meaning of all three…" Ono, když s nějakou postavou prožijete tolik hodin, pak je to, jako by umíral někdo, koho jste fakt znali a pokaždé, když jsem si pustila ten závěr, tak jsem brečela. Nejlepší hlavní postava AC a její důstojný a klidný odchod ze světa. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní rozloučení s postavou Ezia Auditoreho. Dostala mě zejména závěrečná scéna, a Eziův poslední dopis. Shao Jun jako zpestření funguje moc dobře, možná mě to dokonce i donutí zahrát si nepříliš dobře hodnocené AC Chronicles. Opěvovanému AC II jsem nikdy moc na chuť nepřišel, tudíž mi ani Ezio tehdá nepřišel kdovíjak super, ale postupem času, zejména v Revelations, mi už celkem přirostl k srdci a proto mě tento krátký, ale emočně silný snímek tak odrovnal. 90% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Hra „Assassin's Creed Chronicles China“ navazuje na tento krátkometrážní film, kdy se Šao-Jun vrací do Číny a hráči dostávají odkazy na to, jak Šao-Jun Ezio cvičil apod. (DragonnCZ)
  • Assassinka Shao Jun sa objavila v hre „Assassin's Creed Chronicles: China“. (ČSFD)
  • Dcera Ezia a Sofie se jmenuje Flavia Auditore a ve snímku jí je necelých 11 let. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama