Reklama

Reklama

Romantická pohádka vypráví o princezně (P. Tenorová), která vyrůstala bez matky. Její otec (S. Rašilov), vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. V den jejích dvacátých narozenin uspořádá na zámku velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů nezamlouvá. A nikdo vlastně neví proč. Pak vyjde najevo, že za vším stojí dávná kletba vládkyně Říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna Laura se tak musí se svým vyvoleným princem Janem (P. Lněnička) vydat na nebezpečnou cestu a překonat řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad zlem může zvítězit jen skutečná a pravá láska. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (302)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tak žadná sláva. Jako kdyby tvůrci byli ve spěchu, stačí lusknout prstem a postavy mění své nazory, hned je vše každému jasné. Žádné pořádné pátraní, minimum napětí... Tak snad příště. 50% PS: Rozhodoval jsem se zda 2 či 3 hvězdy. Dokonce ani nikdo z přihlížejících členů rodiny nebyl ztvárněním pohádky nikterak nadšen. Jediné potěšující byly filmové lokality, místa která znám. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádka na draka...co na tom, že sněžného? 1) 34letému Petrovi Lněničkovi (poněkud obstarožní princ) i 35leté Jitce Švančarové (královna) to sluší. I hudba, vhodná ovšem spíše pro horor, se mi docela zamlouvá. Tím jsme vyčerpali klady. 2) Na nijaké herecké výkony zapomenete minutu po skončení promítání. Obvyklý nešvar našich pohádek - rozpor mezi scénářem vyžadovaným honosným prostředím a přeskromnou realizací s několika komparsisty bije do očí více, než bývá zvykem. 3) Vskutku strašné jsou pak neohrabané, za uši tahající chvílemi velmi hloupé dialogy. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak Saša Rašilov se nám pomaloučku přehrává do rolí králů, ale jako král pro mě nebyl příliš přesvědčivý. Princ byl nemastný a neslaný a navíc působil mnohem starším dojmem. Pohádka měla poměrně slušné tempo, takže nehrozila nuda. Souboj draků mě docela překvapil, i když ta animace byla jako z nějaké počítačové hry. Ale zase to byla poměrně originální pohádka. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak z vánočních pohádek roku 2013 rozhodně ta lepší. Sice i zde jsem našel zásadní chyby, které jsou patrné hlavně v hudbě a akčních scénách. Naopak ale zde již se postavy nechovali tak tupě jako v Duchu nad zlato. Tady byl znát určitě o něco lepší scénář, i když trochu na úkor kvalitnějších hereckých výkonů. Ty mi zde chyběli. Ovšem jako celek mě to opravdu potěšilo. Rozhodně upoutalo i mě jako staršího diváka. Chyby má, ale já jsem celkem spokojen. 70% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Scénáristické tápání působí jako jízda horské dráze - chvílemi nahoře (nápad se sněžným drakem), vícekrát ale dole (tři nudné úkoly). Pohádce chybí nejen herecké obsazení (až na Goldflama a Slavíkovou ostatní působí jako statisti - hlavně Matonoha a Liška v rolích princů!). Navíc pohádce chybí vtip (pitvoření druhého rádce nepočítám) a občas postrádá i logiku (čarodějnice nejdřív vymyslí celkem trapný úkol a pak princovi pomáhá, aby ho splnil???). Suma sumárum na rozdíl od pohádky Jak se budí princezny ve Sněžném drakovi jsou tak nesympatičtí neplavci, že bych jim snad přál nějakého vodníka, který by je skryl na věky do svého hrnečku:-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Petr Lněnička se kvůli natáčení musel naučit šermovat a jezdit na koni. (TuristikaJi)
  • Navzdory názvu film vznikal převážně v létě. Na sníh štáb čekal až do Nového roku, i tak si však musel pomoct sněžnými děly a počítačem v postprodukci. (IZFNP)
  • Petr Lněnička, představitel prince Jana, si poslední den jezdeckého kurzu po pádu z koně zlomil levou ruku. Voperovali mu do ní několik drátů, kterými kost spojily. V pohádce to ale není poznat, protože ji díky drátům nemusel mít v sádře. (Cucina_Rc)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama