Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tvůrci mé nejoblíbenější americké indie komedie Little Miss Sunshine přišli s novou povedenou americkou indie komedií. Ruby Sparks je originální (do jisté míry - podobný nápad už byl použit minimálně ve Forsterově Horší už to nebude), zábavný a příjemně plynoucí film. Škoda ale, že režijní dvojice neměla dost velké koule na to, aby film utnula asi deset minut před koncem. V takovém případě bych byl asi nadšen, vyznění filmu by bylo velice silné, byť ne romanticky-komediální. Takto jen spokojenost. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Calvin mi príde tak trochu ako "woodyovská" postava, vďačná pre herca a šikovne napísaná. Rovnako postavu Ruby si napísala Zoe Kazan rovno na telo, pričom táto malá žienka je skutočný talent. Ruby Sparks je príjemným, zábavným a zároveň neprvoplánovým filmom, ktorý je zároveň dostatočne chytrý. Parádna oddychovka... ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl poděkovat uživateli larelay za její komentář, který ve mě vzbudil zvědavost a donutil mě se na tento film podívat. A k filmu: Z mého pohledu asi nejlepší romantická komedie (která svým vážným tématem zachází až do dramatu) kterou jsem kdy viděl. Stále ještě tuhle dokonale natočenou a zahranou pecku vstřebávám, přesto s chutí používám takhle silná slova. Je až k nevíře jak dokonale vyvážený tenhle film je. Za mě 100% ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Kuba se me pred dvema tydny ptal, kdo reziroval Little Miss Sunshine a ja odpovedel: nikdo. Dnes bych mohl rict: ty dva, co rezirovali Ruby Sparks. Trailer se myslim snazi k LMS odkazovat, ale Ruby je jiny druh filmu. Je to, priznejme se bez muceni, takova hipserska vztahovka, ale jeste nez se vam protoci oci, musim rict, ze to je skvele napsana vztahovka (se) zrzkou modrokou. Obcas az hrozive presna (metapohadka a o moznosti uskutecneni toho, o co nam casto ve vztahu jde - totalni kontrolu). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmík. Svojím príbehom určite. Príbeh je totižto vo filme to jediné, čo ma dokázalo zaujať, pretože hlavné postavy mi zo začiatku moc nevoňali. Postupne som si na ne zvykol a čím viac pribúda minút, tým je film zaujímavejší. Zoe Kazan a Paul Dano sa ukázali ako dobrá voľba a pre Zoe to platí dvojnásobne, keďže je podpísaná aj pod scenárom. Dialógy sú celkom dobré, čo je tiež len plus a jednotlivé scény sú pekne zrežírované. Sú vtipné a majú dobru atmosféru. Hlavne ku koncu. Zo začiatku ma ten film moc nebral, ale na konci filmu som uznal, že je to jeden s tých lepších romantických filmov, ktoré majú v žánre - Fantasy. 70% - 3* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)
  • Predstavitelia Ruby (Zoe Kazan) a Calvina (Paul Dano) tvoria pár aj v súkromí. (milealelia)

Reklama

Reklama