Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá dítě asi nepochopí ten pocit co museli prožívat rodiče chlapců pohřešovaných a následně nalezených a pak celý ten proces kde se viník našel rychle a snadno...kdo chce psa bít tak si vždy hůl najde a tady to je dobrý příklad jak se dá očividná lež respektive nedůslednost vzít jako nezvratitelná pravda a důkaz k obvinění tří chlapců a tím dodat lidem klid.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Damien (Echols) se od filmu distancoval a myslím, že pro nikoho, kdo alespoň trochu sleduje kauzu WM3, to není překvapením. Konec konců, jeho současná manželka Lorri Davis na případu pracovala více než kdokoli jiný a nebyl jí dán ani kousek prostoru. Samozřejmě se můžeme hádat o tom, že nevíme, jak vše bylo ve skutečnosti, ale právě proto si nemyslím, že je zapotřebí přepracovávat a reimaginovat případ, jenž dosud stále není vyřešen. Chce-li si někdo skutečně udělat obrázek o této kauze, doporučím mu raději dokumentární sérii Paradise Lost. Oproti Kill Your Darlings má tento film opravdovou nevýhodu v tom, že přestože je jako on přitažený za vlasy, ani jako samostatný snímek, rozhodneme-li se ignorovat známá fakta, moc nefunguje... ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Ďáblův uzel chce určitě trpělivého diváka. Film zrovna nepřekýpá akcí, ani znepokojivými výjevy z rituálního vraždění dětí nebo satanských litanií. Jedná se o pomalou, atmosférickou, soudní mašinérii, která v závěru nechává vyvstanout otázku, opravdu vraždili ti tři kluci? V každém případě se jedná o technicky zvládnuté a sugestivní drama, kde sice Firth působí mírně nevyužitě, ale snaží se ze svých pasáží vyždímat, co nejvíc emocí. Zajímavé drama a celkově pozadí kauzi West Memphis Three nechává člověka dost na pochybách ohledně fungování justice za velkou louží. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně není nějaká gradující kriminálka ani není postaven na nějakým extremním napětí. Přpad je vyprávěn tak, jako ho vidí tvůrci, kteří vychází jen z dostupných faktů a do svého filmu nepoužili žádné filmově vděčné bonbónky, alespoň tak ho vnímám já a právě to se mě líbilo. Spolu s až magneticky ponurou atmosférou se mě totiž nejvíc líbil fakt, že se tvůrcům i díky závěrečným doslovům podařilo probudit můj zájem o tenhle případ. Rád bych tady řekl některé své postřehy z toho, co jsem viděl, ale to bych chtě nechtě musel prozradit něco z děje a tím bych ti mohl zkazit zážitek z filmu což nechci. První část filmu má herecký pré Reese, drouhou zase Colin, jejich výkony skvěle zapadaj do celkového způsobu vyprávění případu. Krom herců mají svůj podíl na mimořádně kvalitní atmosféře i kamera a hudba. Výborný film, který nedává najevo svůj názor, ale ukazuje případ brutálních vražd z pohledu náš všech lidí, co si děláme názor a označujeme vrahy na základě informací od vyšetřovatelů či soudu jen místo novin či televizních zpráv je to prostřednictvím filmu a v tom je Devil's Knot odlišný od ostatních tematicky podobných filmů. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Stylem vyprávění i příběhem se Devil's Knot lehce podobá Prisoners: zmizelé děti, zoufalí rodiče, ponurá atmosféra, paranoia. Devil's Knot je nicméně natočen podle skutečného příběhu, tudíž se divákovi zvyklému na jasné a kupředu se posouvající konstrukce běžných detektivních případů může zdát, že tady se toho zas tolik neděje. Soukromý vyšetřovatel neobjevuje důkazy, které by všem ostatním unikaly, a počet podezřelých s přibývajícími minutami stoupá, spíše než aby se zužoval. Je jen na vás, zda to budete považovat za klad, nebo zápor. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)
  • Všichni tři odsouzení teenageři se museli po propuštění naučit žít mimo vězeňské zdi. "Celou noc jsem byl vzhůru. Snažil jsem se zjistit, jak funguje iPhone," řekl Echols agentuře AP. "Nejdřív mi tam vyskočilo něco o soudci Davidu Laserovi. Pak hned nějaké sprosťárny. Musím se to naučit," smál se v lobby luxusního hotelu, kde oslavoval s rodinou a lidmi, kteří ho celou dobu podporovali. (nicolcat)

Reklama

Reklama