Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá dítě asi nepochopí ten pocit co museli prožívat rodiče chlapců pohřešovaných a následně nalezených a pak celý ten proces kde se viník našel rychle a snadno...kdo chce psa bít tak si vždy hůl najde a tady to je dobrý příklad jak se dá očividná lež respektive nedůslednost vzít jako nezvratitelná pravda a důkaz k obvinění tří chlapců a tím dodat lidem klid.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Damien (Echols) se od filmu distancoval a myslím, že pro nikoho, kdo alespoň trochu sleduje kauzu WM3, to není překvapením. Konec konců, jeho současná manželka Lorri Davis na případu pracovala více než kdokoli jiný a nebyl jí dán ani kousek prostoru. Samozřejmě se můžeme hádat o tom, že nevíme, jak vše bylo ve skutečnosti, ale právě proto si nemyslím, že je zapotřebí přepracovávat a reimaginovat případ, jenž dosud stále není vyřešen. Chce-li si někdo skutečně udělat obrázek o této kauze, doporučím mu raději dokumentární sérii Paradise Lost. Oproti Kill Your Darlings má tento film opravdovou nevýhodu v tom, že přestože je jako on přitažený za vlasy, ani jako samostatný snímek, rozhodneme-li se ignorovat známá fakta, moc nefunguje... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Vražda troch mladých chlapcov úplne otriasla základmi amerického malomesta. Pravda je zahalená ruškom tajomstva ale polícia má vo všetkom jasno. Herecké obsadenie: Reese robila čo mohla ale s tak stupídne vygradovaným scenárom by sa mohla aj na hlavu postaviť. Prevedenie: Nič nebolo dotiahnuté. A to nehovorím iba o príbehu ale aj o celkovej emócií ktorá sa jednoducho nedostavila. Pocity: Veľmi silný príbeh, keď policajti vyťahovali malé zviazané telíčka z vody tak to malo veľký dopad ale celé to divadlo okolo satanismu sa mi potom dosť nepáčilo. Pridaná hodnota: Ozaj neviem na koho je tento film cielený, lebo neviem súcitiť ani s matkou, ani s otcom ani s chalanmi v base ani s obhajcami. Jednoducho emočne nedotiahnuté. 48% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal lepší hodnocení, ale na úkor námětu mě dost zklamal způsob vyprávění filmu. Tam, kde má šokovat, ani nenaznačí a když dojde k soudním scénám, chce se Vám spát. Po filmu jsem se nemohl zbavit dojmu, že ač se jedná o velice zajímavé téma, a respektuji to, proč to režisér natočil tak, jak to natočil, pořád mně přijde, že podobné téma si zasloužilo lepší atmosféru, větší temnotu a trošku brutálnější obsah. Ne na úkor námětu, jako spíš na úkor oné atmosféry, která zde prakticky neexistovala. Jediné, co mi po filmu zbylo byl zájem se o tomto případě dozvědět něco více. Film ale v podstatě řekl všechno. Působil objektivně, vyšetřování (které ve filmu vlastně ani neexistuje tak, jak ve filmech obecně známe a přijímáme) vyprávěl s chirurgickou přesností. A když byl prostor pro spekulace, tak vlastně ani neváhal. O to absurdnější je, že jej v USA odložili jako nevyřešený. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mě herecky bezchybné hlavní duo (Colin Firth a Reese Witherspoon) i dobří herci ve vedlejších postavách (Mireille Enos, Kevin Durand, Dane DeHaan, Amy Ryan…). Faktem však je, že film v některých momentech působí jaksi šroubovaně, chování postav a návaznost děje někdy pokulhávají. Kvůli výborně navozené mrazivé atmosféře a emotivnímu příběhu se stále nevyjasněným koncem ale hodnotím za čtyři. Devil's Knot na mě totiž přes patrné nedostatky prostě fungoval a splnil účel – zaujal mě a udržel bez problému po celou dobu moji pozornost. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)

Reklama

Reklama