Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rob (John Cusack) si ve svých třiceti letech uvědomuje, že neví, kam ve svém životě směřuje. Po odchodu přítelkyně Laury (Iben Hjejle) se Rob dostává do krize a přemýšlí o tom, co vedlo k tomu, že ho všechny dívky opustily, že nedokončil vysokou školu, a že skončil jako majitel obchůdku s gramodeskami, kde zaměstnával dva podivínské hudební fandy. Rob začne přerovnávat svou soukromou sbírku gramodesek a rekapituluje jednotlivé okamžiky svého sexuálního životy spojené s různými songy a hudbou, kterou v té době poslouchal. Postupně ale dochází k závěru, že jeho neúspěch se ženami není jeho prokletím, ale jen výsledkem nedorozumění. Jeho snaha získat Lauru zpět je přeci jen korunována úspěchem a zdá se, že krize konečně ustupuje... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Pět nejlepších věcí na tomhle filmu: 1. námět Nicka Hornbyho 2. řada skvělých herců ve velkých i malých rolích, 3. John Cucack svěřující se z očí do očí přímo divákovi, 4. hudba, 5. přesně vystihnuté pocity třicátníka na rozcestí... Dvě věci, co mu chybí k dokonalosti: 1. je o hudbě a ne o filmech, 2. nedostal se mi "pod kůži" - některá kvalitní díla se tam ale dostanou až časem, mám pocit, že to bude i tento případ. Druhému zhlédnutí se určitě nebráním.... A nezapomeňte: Není důležité, jací jste, ale co máte rádi. Pokud v sobě skrýváte duši zapáleného fanouška a milujete tvoření žebříčků a anket o čemkoli (vaše přítomnost na ČSFD je jistým znamením, že tomu tak asi bude), tak se vám to líbit bude. A jestli ne? Ohrnuji nad vámi nos - vůbec nevíte, co je dobré ;) 4 a ½*. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Příjemně ukecaná, cynická romantika, kráčející v šlépějích klasiky žánru Singles v tom nejlepším slova smyslu. John Cusack možná nepatří k nejcharismatičtějším hercům na světě, ale možná i právě proto mu tuhle roli uťáplého under-achievera budete věřit - taky proto, že v něm velice pravděpodobně uvidíte něco ze sebe. Jinak jsem si upřímně užil všechny aspekty příběhu - Robovu sebepoznávací cestu do své minulosti; chemicky velice uvěřitelný příběh hlavní dvojice i odlehčující epizodky v obchodě s Barrym a Dickem. A nahrávky, samozřejmě... 80% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, ukazující, nakolik tragicky legrační jsou vlastně naše životy. K tomu ta opojná láska k muzice, charismatický John Cusack a fantasticky střelený Jack Black, prostě lahůdka. Film, který je mi velmi blízký... akorát mám menší strach, že čím budu starší, tím mi bude bližší, ale proč se vlastně toho obávat? K čemu jinému by mi byly všechny ty moje lásky:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

-Co jsem měl dělat, abys byla šťastná? -Být sám šťastný. Bridget Jonesová pro chlapy. John Cusack se skrze dekonstrukci a rekapitulaci svých dřívějších rozchodů snaží pochopit, v kom nebo čem je problém a zastavit rozchod právě probíhající. Rozpadu přehledného narativu a stability, kterou nám dlouhodobé vztahy nabízejí, odpovídá fragmentarizovaná struktura první poloviny filmu, jakou se vyznačují i jiné rozchodové klasiky jako Annie Hall nebo 500 dní se Summer, navazující ovšem dialog s divákem méně knižním a více filmovým způsobem. Pro Roba je situace bolestivější tím, že potřebuje mít vše přehledně uspořádané a nejlépe seřazené v nějakém žebříčku. Přeuspořádání života u něj proto logicky vede přes zavedení nového pořádku ve vinylových deskách. Své geekovské posedlosti hudbou se sice nezříká, ale zároveň se pod vlivem minulých vztahových chyb a přesvědčení, že Laura je tou pravou více otevírá novým podnětům, namísto útěku se snaží najít řešení a (snad) konečně dospívá. Coby zpovědníků využívá kromě diváků také svých dvou kámošů, kteří se škatulce obyčejnosti vzpírají mnohem úporněji a vytvářejí kontrast k vlastně docela normálnímu protagonistovi. Obchod s deskami, jehož „táhněte všichni do háje“ zákaznickým servisem se zřejmě inspiroval Bernard Black, je středobodem vyprávění, reflektuje svou neměnností a lpěním na osvědčených jménech také Robův hlavní problém – neochotu ke změně. Provázanost hrdinovy charakterové proměny s proměnou obchodní „filozofie“ vystihuje Robovo troufalé rozhodnutí dát příležitost partě neznámých kluků z ulice. Přes zdání nahodilosti a nepřiměřené délky mají Všechny moje lásky poměrně promyšlenou strukturu a oproti jiným romantickým komediím dokážou lépe odhadnout, kdy ubrat z komediální nadsázky a zvážnět. Jestli jste čerstvě opuštění, dostanete tak vedle zábavného společníka, několika užitečných rad a skvělého soundtracku i dvě hodiny nadprůměrné filmařiny. 75% Zajímavé komentáře: kleopatra, choze, k212, Potrublo ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabomyslná romance pro věkovou kategorii 12 - 15 let, kde se John Cusack svěřuje se svými znalostmi o ženách a vztazích, které jsou na úrovni trochu protřelejšího teenagera. Je to smutné, protože mu ve filmu evidentně táhne na čtyřicet. Svůj herecký projev stylizovat, aby mu dodal na naléhavosti, ale celkový output pak vypadá poněkud křečovitě. Film by určitě zachránilo trochu víc vinylochylných konverzaček s Jackem Blackem v krámě a hodinový Blackův koncert, který by se do metráže jistě bez problémů vešel. Předlohu neznám, nemohu hodnotit jako adaptaci, ale pokud je tato slaboduchost zakotvena již v přeloze, asi to nebude kniha pro mne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Mezi původní knihou a její filmovou podobou je několik rozdílů. V knize například Rob (John Cusack) a Barry (Jack Black) diskutují o filmu Gauneři (1992), ve filmu je to Smrtelné zlo 2 (1987). (ThinkGeek)
  • Práva na knihu "High Fidelity" Nicka Hornbyho byla zakoupena za půl milionu dollarů, pod podmínkou, že režisérem filmu bude Mike Newell. (D3VIL)

Související novinky

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

26.09.2018

Remake kultovního filmu s Johnem Cusackem (Identita) Všechny moje lásky našel hlavní hrdinku. Ztvární ji herečka Zoe Kravitz (Sedmilhářky, Šílený Max: Zběsilá cesta). Projekt se momentálně chystá… (více)

Reklama

Reklama