Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

WWII pomohol Nemecku prehrať Benito Mussolini. Jeho eskapády v Etiópii, Albánsku a najmä v Grécku a Severnej Afrike vyťažili nemeckú armádu tak, že nestačili na iných frontoch. Afrikakorps to zase len hasil po Talianoch. Pohľad z druhej strany ako a čo vymyslela Púštna líšky by bol zaujímavejší. Jedna fiktívna historka  Montyho armády realitu bojov nezmení. ()

MartinHejkal 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film tenhle film jsem viděl jako malý a už tehdy se mi to strašně líbilo, pro nás s tátou je tohle opravdu nejsrdnatější film, James je skvělej všichni jsou skvělý, pro mě jsou to praví chlapi a když se na to koukám jak tady žijeme v Čr tak musím říct, že někteří by měli jít na vojnu jako sůl, ale jinak 5 hvězd musí bejt kdo dokáže zastavit 500 žíznivých Němců? ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Když jsem ten film viděl poprvé, ani mě nenapadlo všimnout si, že se nejedná zrovna o nejnákladnější velkofilm. S hrdiny neztratíte ani na chvíli kontakt a prožíváte s nimi boj o pár kapiček vody na vyprahlé poušti. Tempo, napětí, atmosféra, charizmatický hlavní hrdina a neotřelý (i když hodně nepravděpodobný) nápad. Ale proč ne. Akční filmy mají být pohádkou a tahle vás opakovaně neomrzí. ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Obyčejný a průměrný vojenský film z dob 2. sv. války, konkrétně ze žhnoucích písků Saharské pouště v Africe. Typický scénář amerických vojenských filmů se snoubí s poměrně dobře zpracovanými akčními scénami a vytváří docela dobře působící válečné drama.. Škoda jen ohrané scénářové kostry a celkového průměrného televizního zpracování. Slabší 3*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně na víc než jen jako televizní snímek. Herci jsou vcelku slušní a rozhodně mě hodně překvapil Jim Belushi, jelikož jeho si dokážu představit akorát po boku psího kamaráda K9 z kriminálky. Velice zajímavě vykonstruovaný příběh, který sleduje partu vojáků v tanku, kteří si to štrádují skrz poušť a sem tam narazí na nějakého přivandrovalce. Nakonec všichni skončí v pevnosti, kde je i studna s pitnou vodou, a kde se nakonec schýlí k poslední bitvě, která na televizní poměry je rozhodně velmi slušná. Zajímavě pojatý film, který dokazuje to, že i za málo peněz může vzniknout výborný válečný film, který je svým způsobem i ojedinělý....Zkuste si vzpomenout kolik válečných filmů z druhé světové odehrávající se v Africe vzniklo?.... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)

Reklama

Reklama