Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Záblesky hororu v první polovině. Střih, kamera a hlavně hudba - to vše navozuje dokonalý pocit nejistoty a napětí. To se sice nepodařilo udržet až do konce, po hodině se příběh mění tak trochu v parodii, konec s několika příjemnými scénáristickými kotrmelci vše mírně vylepší. 60% (438 hodnotících přede mnou vygenerovalo 52%). ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

1.5* ale pan reziser je velky sympatak, tka spis k tem 2*. bohuzel film samotny je nuda, sed, nuda, sed ... Kamera je asi to nejlepsi z filmu, ale jinak se priklanim k nazoru pana kameramana, ze bud je to thiller a nebo komedie, tohle je kočkopes a navic po komediální stránce s tím těžkotonážním humorem, který je tak typický pro ty komerční řachárny (obzvláště české). Herecky je to pro mě spíš bída, obzvláště slečna Adéla je jak reklama na blbou blondýnu ... a to nejen herecky... Jinak pan Pokorný byl na záverečné "besedě s tvůrci" velmi vtipný, což byl asi nejlepší moment z celého večera. Jen dodavam, ze me nevadi, kdyz ma film pomale tempo, me vadi, kdyz je to nezazivne zdlouhave... bez spetky napeti. A na závěr bych chtela apelovat na navraceni trochu kultury do kina .... mela jsem tu smulu, ze jsem chytla dva velke chroustaly vedle me a pak i nade mnou ... a vic nez film vnimat šuštění sáčku a chroustání chipsů ... hrozny :( já si ráda taky občas něčeho u filmu zobnu, ale když už je to v kině, tak něco, co nevydává zvuky ... zkuste hrozinky v nešustivém papíře :) PS: A POMO radeji ani zbabele nehodnotil :) ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Ale jo, to by šlo, vydařená hudba, herecké výkony jsou fajn, až na hlavní představitelku, která zbytečně přehrává, a dost nelogicky se i chová. Jinak film má hustou atmosféru, zajímavé lokace a směle napínavě směřuje k finále, které bohužel zase tak peckoidní není, dle mého názoru by se dalo natočit poutavěji. Ale i tak tenhle filmek zdaleka neurazí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Návrat českého filmu k poetickým názvům navzdory tomu, že si divák poetiky, vyjma hrstky zpomalených záběrů, moc neužije. Atmosférou se film blíží tajemnému thrilleru s psychologickými prvky. Atraktivní Dora prchá před svým prchlivým a rozzlobeným ženatým milencem, který má nepokryté sklony k agresi. Ve spěchu nastoupí do auta ve kterém sedí distingovaný Adam, který ji považuje za šlapku a zaplatí ji, když bude jeho bratrovi na oslavě narozenin dělat společnici. Odveze ji na odlehlý a zanedbaným dojmem působící statek s tragickou minulostí, kde žije jeho podivínský bratr, který byl dříve učitelem a kterého společnost zavrhla pro jeho nemorální chování. Dora s nedobrým pocitem zůstává na statku ve společnosti muže, jehož úmysly jsou nejasné. Neotřelý námět se nepodařilo dotáhnout zdárně do konce. V samotném závěru si film dal mat, když rezignoval na postupně budovanou psychologii postav. Rovněž příběhu scházel, i přes místy dusnou atmosféru na statku, výraznější a poněkud vyhrocenější dramatický koncept. Většinu času se totiž jelo na stále stejnou rychlost a vznikal tak pocit stereotypního se motání na jednom místě bez vrcholných momentů, které by film pozvedly. Režisér Ivan Pokorný (střihl si menší roličku kriminalisty) to měl celkem dobře rozvržené, ale postupem času nebylo příliš jasné, kam chce nakonec dokráčet. Nedá se však přímo hovořit o zmatenosti. Objevem byla pro mě Adéla Petřeková v roli Dory, která filmu dodala šmrnc zajímavého pojetí, na první dojem prvoplánové sexy role. Dalším plusem byl Jan Plouhar jako nevyzpytatelný podivín obývající statek a také Kryštof Rímský jako násilnický milenec. Nova jako výkonný producent sice posbírala většinu herců ze svých nemožných seriálů, ale ti ukázali, že mají rozhodně na víc. A Ivan Pokorný, kdyby si víc dal záležet v jemné psychologické hře s postavami a vymyslel hustější závěr filmu, mohl natočit výjimečný film. Do takových výšin film nevystoupal. A dokonce se to obešlo bez product placementu. Film není nutno vidět v (chladnou) neděli v níž se odehrává, ale lze v něm spatřovat záblesky kvality. Mé hodnocení: 60% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem na CSFD projekci vyrazil, neb tento unikátní počin by mne určitě minul. Neskutečně stupidní, pitomý film. Zřejmě nepříšernější filmová hudba, co jsem kdy slyšel, trhající uší pokaždé, když zazní. Trapná hra na uměleckost prostřednictvím kamery a zpomalených záběrů. Jeden herec obklopený neherci, bohužel ve vedlejší roli. Co však film neskutečně zvedá, je nechtěná vtipnost. Většina sálu zachovávala z mně neznámého důvodu dekórum, ale jak jsme se začali s kolegou hijackerem nepokrytě chlámat, lidi kolem sebe jsme celkem strhli. Žraní jablek na střeše auta (ač byla hnusná). Zřejmě nejotravnější telefonní vyzvánění na světě. Dora v rejoice-kách. Hustění staré ukrajiny a následná jízda v botách na jehlách. Schovávání ukrajiny trsem trávy. Dorino "Do píči", když píchla. "Kdo stojí o její posraný vajíčka?" - "Já. Mám hlad." No prostě komedie. Šílená. A asi nejnezapatovatelnější název filmu v dějinách. Škoda toho vážného konce, na pět to mělo rozjeto dobře... 80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Snímek do koprodukce odmítla jak Česká televize, tak i TV Nova, jež požadovala účast svých seriálových herců. Do akvizice si snímek vzala televizní stanice Nova Cinema. (chelseaman22)
  • Postavu Richarda (Kryštof Rímský) psala autorka scénáře jako jedinou z ústřední čtveřice podle skutečné osoby. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)
  • Režisér Ivan Pokorný hledal vhodný dům k natáčení celých šest měsíců. Nakonec objevil starý statek nedaleko Okoře. (chelseaman22)

Reklama

Reklama