Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Exner vyšetřuje smrt nepohodlného svědka. Detektivka s oblíbeným českým kriminalistou. Dramatizace románu Václava Erbena s hlavním hrdinou, vyšetřovatelem, kapitánem Exnerem, tentokrát v podání Petra Kostky. V centru kriminálního příběhu je velmi početná rodina Krempových, žijících v rodinné vile spolu s dalšími příbuznými a podnájemníkem. Rodiče měli čtyři dospělé děti, dva syny a dvě dcery, z nichž jedna nedávno zemřela. Vyšetřování se soustřeďuje na současné úmrtí syna Jana. Mladík byl považován za rodinného „blázna", kterého neměl nikdo kromě matky v oblibě, protože každému prováděl různé škodolibé kousky. Jenže jeho smrt, jak vyšetří kapitán Exner, nebyla nešťastná náhoda, ale vražda. Kdo mohl mít na jeho smrti zájem? Byl vrahem někdo z nejbližší rodiny? Kapitán Exner hledá motiv... (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

O proti svižnému a Erbenovsky dobře zpracovanému filmu Poklad byzantského kupce dost slabota. Celý film se utápí v rozvláčném tempu se silným socialistickým podtextem. Jak mám ráda pana Kostku, tak toto mu rozhodně nesedlo. Je to jako dobře rozehraná šachová partie u které oba aktéři po pár tazích neví co dál. Za mne sotva dvě hvězdy. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Druhý film s kapitánem Exnerem, tentokrát v podání Petra Kostky, žel naráží na příšerné zpracování, které nedokážou zachránit ani herecké hvězdy v čele s Jiřinou Štěpničkovou a Jaroslavem Marvanem. Je to velká škoda, protože zápletka a hledání motivu vraždy mentálně handicapovaného příbuzného slibovala slušný potenciál. Velké plus tu má výborná hudba dirigenta Štěpána Koníčka. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Další detektivka ze série s kapitánem Exnerem v hlavní roli. Tentokrát v totálním televizním looku a s tváří Petra Kostky. Pátrá se po vrahovi mladého muže z vážené rodiny, který jí však dělal svým bláznivým chováním ostudu a také si proti sobě popudil spoustu lidí. Není se pak co divit, že ho jednoho dne najdou mrtvého. Exner dlouho tápe ve tmě, ke konci je mu však však jasné. Poměrně obyčejná a nenáročná detektivka. Hudba: Štěpán Koníček ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ony už Erbenovy knížky nejsou podle mne nic extra, a když se k tomu při televizním zpracování přidá unylá režie, ani skvělí herci to moc nezachrání. Je fajn ty herce vidět, občas se tam objeví nějaký fórek, vidět dnešní kandidátku na prezidentku jako dívku s poněkud zhrublým hlasem je taky zajímavost, ale jinak je to celé prostě unavené a klopýtající. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Knihy o kapitánovi Exnerovi jsem nikdy nečetl, jen jsem viděl několik epizod ze seriálu Kapitán Exner. Ovšem nemůžu se ubránit dojmu, že všechny filmové díly seriálu a tento film, nejspíš to bude platit i pro ostatní filmy s touto hlavní kriminalistickou postavou, jsou vyprávěny velmi nezáživnou formou. Navíc je ve filmu silně cítit politika, když jeden z vyšetřujících říká: "Vilu má, ale kdyby mohl, postavil by si zámek." Anebo další hláška. "Poslyšte, jak vy tomu teď říkáte?" "Veřejná bezpečnost." Navíc se jedná o čistě studiovou záležitost postavenou na dialozích. Chcete-li uspat vaše čilé dítě, pusťte mu to. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama