Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (125)

patrikus 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavý, nudný film s přihlouplými postavami. Američtí týpci mi byli nesympatičtí už od začátku, myslel jsem, že se později někdo hezky vybarví, ale nechápu o čem tam chtěli hrát, všichni se chovali, jako hovada. Připomnělo mi to tolik podobných filmů, ani to retro moc nepomohlo. Potěšila mě přítomnost Schoenaertse, toť asi vše... :-/ Spíš jsem zklamaný. Režie nebyla vůbec zručná, nemělo to spád a ve scénáři nebylo vůbec nic, co by mohlo diváka překvapit. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Těžce vydřený 3*! Retro stylizace s výpravou je parádní, to se musí nechat, herci taky slušní, ale příběh a poutavost vcelku nijaká, už teď skoro nevím, o čem to pořádně bylo. Přišlo mně to chvílema nesourodý (možná kvůli 3 scénáristům) a takový mdlý. Ano, to je to správný slovo - nebylo to vyloženě nudný, ale spíš nemastný, neslaný a tudí mdlý. Tím pádem tomu nepřidává ani napálená stopáž, mohlo to být klidně kratší. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem filmu přicházel na chuť a pravdou je, že mě asi do půlky nudil. Neříkám, že jsem to chtěl vypnout, ale přišlo mi to poněkud mdlé a ospalé. Pak jsem si na 2 hlavní postavy zvykl, více jsem se vžil do jejich osobností a už jsem byl v tom :) V samotném závěru jsem měl i nerva, aby to Clive stihl. Atmosféra 70. let dobře vystižena a k obsazení nemám žádné výhrady. Škoda, že úroveň a tempo první půle nedržely krok s půlí druhou. Díky tomu srážím dost procent. Ale i tak to ve finále dělá 4 hvězdičky. Celkem slušná práce, frantíku Guillaume Canete. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne, já tu trojku nedám, protože to bylo obrovské zklamání a ani Clive Owen to nezachránil. Atmosféra byla asi to nejlepší na celém filmu, jinak si myslím, že tři scénáristé na jednom projektu nemusí být vždy ta nejlepší volba a tady se to potvrdilo ve velkém, protože tak neuvěřitelné, zbytečné situace a momenty jsem dlouho neviděla. SPOILER: Co to měla např. znamenat ta šokující vsuvka s taťkou? KONEC SPOILERU. A ten konec to už úplně zazdil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsná retro kriminálka o bratrech na opačných stranách zákona. Myšlenka slušná, obsazení lákavé, výsledek chabý. Amatérská režie, likviduje vše, co mohlo dělat snímek dobrým a ve výsledku nezůstává nic, čím by měl film diváka zaujmout. Existuje několik desítek (ne-li stovek) filmů na podobné, či dokonce stejné téma, které nabízí daleko více a hlavně přinášejí to, čemu se říká zábavná, nebo alespoň poutavá podívaná. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno