Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (123)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem filmu přicházel na chuť a pravdou je, že mě asi do půlky nudil. Neříkám, že jsem to chtěl vypnout, ale přišlo mi to poněkud mdlé a ospalé. Pak jsem si na 2 hlavní postavy zvykl, více jsem se vžil do jejich osobností a už jsem byl v tom :) V samotném závěru jsem měl i nerva, aby to Clive stihl. Atmosféra 70. let dobře vystižena a k obsazení nemám žádné výhrady. Škoda, že úroveň a tempo první půle nedržely krok s půlí druhou. Díky tomu srážím dost procent. Ale i tak to ve finále dělá 4 hvězdičky. Celkem slušná práce, frantíku Guillaume Canete. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smotánkové obsadenie, parádna sedemdesiatková atmosféra, skvelý námet. Avšak priemerne napísaný scenár a ničím neohurujúca réžia. Ale zase skvele vypointované. No a potom hodnoťte. Vzhľadom na niektoré kauzálne záležitosti, s ktorými sa neviem akosi zmieriť, musím ale hodnotiť nižšie než by som chcel. Ak by tu nebol ten masaker a Chris nebol až tak prehnane extrémny debil, Blood Ties by podľa mňa fungovalo výrazne lepšie. V realite by zrejme Frank rezignoval na brata už skôr, ale osobne si myslím, že niektoré záležitosti sa mali lepšie doriešiť predovšetkým v scenári. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oldschool jako blázen. Rodinná kriminálka s bráchama, kdy jeden je policajt a druhý kriminálník už tu párkrát byla, ale ne v takovém parádním retro stylu se špinavou atmosférou. Díky tomu i libovému hereckému obsazení mě to vtáhlo do děje jako nic a neměl jsem problém fandit oboum bratrům a doufat, že to nakonec všechno dobře dopadne. Francouzský originál neznám, ale nemyslím si, že by mohl být o mnoho lepší. 80% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Mazlivě obsazená oldschool kriminálka ve stylové sedmdesátkové výpravě z dílny Guillama Caneta, který mě bavil už svým předešlým snímkem a tady evidentně složil poklonu svému oblíbenému žánru. Možná mohl zvolit méně profláklé dobové hitovky, a že jimi soundtrack fakt nešetří, ale to je jen malý a akceptovatelný vroubek. Na druhé straně na vás čeká fakticky fajnová filmařina, která sice neobjevuje penicilin, ale staví na vynikajících hercích, silném dramopětí (drama kombinované s napětím :-) a perfektním filmařském řemesle. Canet přesvědčuje, že umí. 85% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvělé retro, stylová atmosféra, krásné slečny i parádní dobová muzika dávaly tomuto snímku velkou šanci na úspěch, ale úplně to nevyšlo. Důvodem patrně bude občas podivné jednání postav a zejména to, že uvěřit v bratrskou lásku Franka s Chrisem by se mi patrně nepodařilo ani kdyby synchronizovaně plakali nad hrobem svého otce, úplně cizí babičky či oblíbeného papouška. Nicméně už kvůli tomu skvělému obsazení stojí za to na tento snímek mrknout, ale pozor na to, aby si to Chris nevyložil špatně. On totiž dělá díry do cizích hlav velmi působivě. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • Snímka je remakom francúzskeho filmu Les liens du sang (2008), v ktorom zažiaril Guillaume Canet. Tentokrát si však nezahral rolu policajta, ale snímku priamo režíroval. Ide pritom o jeho prvú, ktorá bola kompletne v angličtine. (MikaelSVK)
  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama