Reklama

Reklama

Vášeň

  • USA Passion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá žena, která pracuje v byznysu, se vydá na cestu pomsty poté, co jí její šéf a mentor ukradne její nápady. (Rosaviva)

Videa (3)

Trailer

Recenze (139)

jondoe 

všechny recenze uživatele

Kto trosku pozna tvorbu Briana De Palmu toho nemoze tento film nicim prekvapit. Dobra praca z kamerov, velmi dobry strih. A vyborna praca z hercami. McAdams vyborna a Rapace tiez. Filmu vask chyba nieco co by nieco co by ma prinutilo zamysliet sa. Nenudilo ma to ale druhy krat by som to uz asi nedopozeral. De Palma natocil ovela lepsie filmy. ()

Disease odpad!

všechny recenze uživatele

Film sestává ze dvou částí: blbá a "snová", rádoby lynchovská. Ostatně mi celý film přišel trochu jako nepovedená parodie na Mullholland Drive. V první části herci s výrazem ochotníků na Jiráskově Hronově deklamují dialogy jako vystřižené z osmdesátkových béček až céček. Když už jsem málem odešel z kina, přehoupl se děj do "snové" části, která je alespoň jakžtakž nasnímaná. Po skončení filmu už zbývá jen lítost, že jsem se tou první částí nenechal vypudit. Vzhledem k v jednom místě použité němčině se nabízí jedno pěkné, všeshrnující slovo: SCHEISSE. ()

Reklama

snared 

všechny recenze uživatele

Je to paráda. Se vší pravděpodobností dokonce i taková malá anarchie. Ačkoli jsem si trochu četl z obrazu, páč Corneaův Crime d'amour znám (a celekm se líbil), Brian stejný příběh přepsal na plátno jinak. Kdo má De Palmu nakoukanýho a zná jeho typický znaky jako dlouhý záběry, POV stedicam, split-screen, šmírink atd. o nic nepřijde. Sympaťandám McAdams i Rapace to hraje dobře, teda až na dvě drobný výtky: scéna kde se Noomi na večírku jakože "psychicky zhroutí" (to nezvládala ani Sagnierka a i tady to působí trochu trapně) a Rachel mohla ukázat alespoň prso. Dokonce i ta fešná zrzka Herfurthová , která to chce taky, tam nebyla jen tak pro nic. Inu, záleží JAK se na ten film člověk dívá, buď WTF finále potěší anebo celou snahu tvůrců pošle do hnoje. Já osobně se hlásim k té první skupině. Bavilo o fous víc než původní film. Reklama na spolehlivé německé vozy, Apple a Panasonic se povedla. 4,5* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Byl to thriller, který De Palma nedopatřením natočil bez atmosféry a ze scénáře s přeházenými stránkami, nebo jde o velice rafinovanou parodii na sedmdesátkové psychárny? Chtěl bych věřit v to druhé, protože těch momentů kdy jsem nechápavě kroutil hlavou, tam bylo až přespříliš. Film paradoxně selhává v režisérově parádní disciplíně - formě. K uzoufání dlouhý záběr tam, nešťastně zvolená kamera tady, občas zbytečné tlačení na pilu, nebo příliš křečovitá snaha o uměleckou stylizaci a voila, celý dojem jde do kopru. O ději ani nemluvím. Ten možná vypadá dobře na papíře, ale tady jsem měl z těch charakterových veletočů a nepředvídatelných zvratů, pořádný guláš. Naopak musím pochválit herečky. Rachel McAdams už zase exceluje, Noomi Rapace zahrála svůj slabší průměr, za který by ovšem byl leckdo vděčný. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Problémem tohoto filmu je, že působí hrozně levně. Jinak si myslím, že atmosféra je hlavně první hodinu velmi dobrá, o nějakých telenovelách, jak tu někteří píší, nemůže být ani řeč. Jen mi příde, že režisér takové velikosti mohl pro svůj projekt získat trochu více peněz, scénář ani myšlenka (až na ten překombinovaný závěr) nebyly špatné, jen tomu chyběl WTF moment, který by nějakým způsobem vytáhl snímek z průměru. Takto to bude snadno zapomenutelný film. Bohužel. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (10)

  • Noomi Rapace bola obsadená do roly Isabelle potom, čo Brian De Palma narazil v New Yorku na režiséra, ktorý mal záujem mať Rapace vo svojom filme, poslal mu niektoré Noomine švédske filmy a jej výkony na De Palmu naozaj zapôsobili. (Arsenal83)
  • V scéne na obede, keď si Isabelle (Noomi Rapace) berie tabletky, ich rozsype po stole, pričom tri dopadnú do šálky jej asistentky Dani (Karoline Herfurth). Keď sa tá ide napiť, môžeme si všimnúť, že v šálke sú len dve tabletky. (Johnny.ARN)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama