Reklama

Reklama

Nedaleko horského města, které se potýká s řadou únosů a vražd, se samotářský spisovatel Paul (Banderas) ze všech sil snaží vyplodit scénář v naději, že tím konečně odstartuje svou kariéru. Když se v restauraci za napjatých okolností seznámí s tulákem Jackem (Rhys Meyers), Paul mu nabídne nocleh. Podrážděný a neodbytný Jack se však brzy vetře k Paulově práci. Když se pak kvůli bouři ocitne odlehlá chatka bez přísunu elektřiny, oba muži rozehrají nerovnou hru kdo z koho, která ukončí minimálně jeden příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (80)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ten úvod je sice pomalejší, ale působí tak nějak záhadně, že to diváka celkem zajímá. Jenže cca od jedné třetiny, kdy se Banderasův host začne chovat jako debil, to začne jít z kopce a valí to z něj vlastně až do konce. Ona snaha tvůrců udělat z toho šíleně chytrej thriller je ve výsledku úplně na škodu, protože postupně přichází twist za twistem, až jsem si říkal, že už to snad není možný. A. Banderase jsem po dlouhé době rád viděl, hraje si svůj kvalitativní standard, ale bohužel si vybírá opravdu špatný filmy, nedá se nic dělat. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Konec mě šokoval dal bych plnou palbu ale kdyby aspon vykopali ty těla jsem spokojený a hodně překvapený protože jsem pokaždé čekal něco jiného a nakonec sem dostal hodně slušný film, pořád řešíte co a jak a podobně prostě paráda a na takovém místě si dokážu představit žít to by byla paráda hlavně hodně sluníčka a sněhu film jenom doporučuji :) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když spisovatel píše někde na samotě knihu, nemá nápady a u přemýšlení usne, začnou se dít věci vskutku nevídané. Takhle to nějak vypadá když se řekne, že tvůrce políbila Můza? Rozvine se událost, která svým postupným vývojem čím dál víc překvapuje. Objeví se muž, který se spisovatelem rozehraje podivnou hru v rámci inspirace jeho příběhu. Ale je to skutečně hra anebo fakt? Psychologický ráz jednotlivce přichází do popředí, což vede ke zvědavosti, kdo z koho. Vývoj kupodivu nepředvídatelného děje jde svým přirozeným tempem kupředu a každou další minutou nabírá na intenzitě. Nějakého to napětí se sice vyskytuje, ale nějak tomu pořád chybí atmosféra. Každopádně výkon Antonia Banderase snímek hodně vyzdvihuje. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Z Černého motýla se vyklubala celkem povedená zábava, která nabídla několik zajímavých zvratů a udržela mě do samotného konce v napětí. Pár nelogických momentů se díky objasňování na konci vysvětlilo. Jen mě mrzí samotné finále, které jsem sice nečekal, ale kdyby to utli o 5 minut dříve, jednalo by se o hodně lepší film. Tak jako tak, doporučuji. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Pri záverečnom výsluchu drží Jack (Jonathan Rhys Meyers) fotografiu v dvoch po sebe idúcich záberoch najskôr zospodu a potom zvrchu. (Johnny.ARN)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v stredotalianskom regióne Lazio. (MikaelSVK)
  • Spisovatel jistě umí psát na psacím stroji a nepíše jenom jedním prstem jako je ukázáno v závěru filmu. (PROCESOR)

Reklama

Reklama