Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak jsem se rozhodl, že si tento film pustím. Nevěděl jsem, do čeho jdu, takže jsem nic extra neočekával. Zhruba jsem dostal to, co jsem tak nějak odhadl. No, rozhodně měl snímek navíc, ale nevadí. Na zabití pátečního večera to bylo účinné. Zezačátku se vše vyvíjelo celkem nadějně, až v posledních třetině a posledních minutách to vše klesalo. Nějaká velká brutalita, no záleží, jak se to vezme, pár zabitých obětí medvědem tu máme, ale moc mě to neděsilo. Co se týče režie, tak technická stránka byla dobrá, sice jsem v některých scénách viděl dost zdigitalizovanosti, ale dalo se to, kamera ok a všechno ostatní bylo dobré. Jedním s dalších důvodů proč jsem se do tohoto díla pustil, byl režisér David Hackl. V mé oblíbené sérii Saw dělal v prvních dílech stříhače a pátý dokonce skvěle zrežíroval. No, toto je něco jiného samozřejmě. Herecké obsazení bylo slušné, i ta atmosféra se zezačátku dobře rozjížděla, jen prostě po skončení filmu jsem si vše sešrotil v hlavě a vyšel mi čistý průměr. Film, který nemá žádnou zásadní chybu, ničím ale moc neoslní. Vyvraždovačky medvědem byly dost rychlé, třeba ke konci mě zaujalo jak medvěd svou obet zakousl do obličeje. Nějaká napínavost bohužel chybí, především v přestřeleném konci. Jako neodsuzuju konec jako blbost, ale je to taková paráda, která se často ve filmech stává. Jeden vylévá palivo okolo medvěda, pak se to zapálí, medvěd přes ohen přelítne a nakonec zlého medvídka zakuchnou. No, humorně jsem to popsal, jinač to nešlo. Hudba byla celkem fajn, nebyla zde moc potřebná tedy. Takže myslím, že jsem napsal vše podstatné, co jsem chtěl, jako jednohubka to jednou bohatě stačilo. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nasrat méďu Béďu na steroidech je kolosálně blbej nápad a rozhodnout se ho lovit je nápad ještě blbější. Bílej Blb Thornton v roli nejlepšího lovce daleko a široko k tomu, mi seděl asi jako českej hokejovej dres. Na rákosce vypadá prostě směšně a občas zazní škodolibé - Píčo, na co si to hraješ? Padej zpátky sázet rejži. No podobnej pocit jsem měla z Thorntona, kterej vypadal, že má vážněj problém zastavit ranní sraní natož medvěda. Během filmu zjistíme, že se Bobík opravdu přecenil a dostane kolosálně přes pitchu. Naštěstí tu jsou bratři jak se patří, co ve dvou vydaj za tři. Vzájemně se maj rádi asi jako Kain s Abelem a méďa je poslední možnost jak jejich vzájemné dávání si přes hubu změnit na vroucné obejmutí se. Společnost jim dělá nabíječka jednoho z nich, co je sice hluchá jak poleno, ale aspoň je sexy a nemusí poslouchat jejich věčný hádky, kdo je větší kokot. Každopádně na to vše sere pes, jelikož Béďa je dokonalá svině, místní člověčinu kosí ve velkém, krev stříká skrz obrazovku, vnitřnosti se derou ven, lidi ječí a stávají se dalším kouskem pokrmu našeho hrdiny. Závěrečná bitka je pěkně nefér, jelikož Béďa čelí přesile, ale na druhou stranu je pěkně nasranej, takže hrdiny čekají krušné chvilky ba i potrhaná trika made in China. Celkově jsem uspokojená a budu doufat, že příště z lesa vyleze nasranej Pů, aby Béďu pomstil. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Neverím tomu, že sa můj Bill Bob zaplietol do tohto... akčného, hororového thrilleru. Je to síce """fantastický""" animal attack reborn, no zároveň viewer animal disappoint. Jako prostredie oukej, no maco očividne netušil vocogo. Z celého snímku si vezmem akorát chudáka maca, ktorý nedostal Bartovu školu , no a to prostředí. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Krásne nakrútené, pekný medvedík, dostatok akcie, sympatickí herci, nenudil som sa ani chvíľu. Tých novodobých animal hororov nie je veľa, naposledy ma takto chytili parádne Dark Water, Burning Bright či The Reef, tento je ďalší do zbierky. A konečne tohtoročná novinka, ktorá za niečo stojí, pretože boj o život v lesoch s vraždiacim predátorom sa proste neodmieta. (Na ostrie noža som videl... pamätám... je to výborný film, ale kto tomuto udelí odpad, ten ešte v živote skutočný odpad nevidel, pokojne môžem poslať pár tipov. Čus.) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Solidní eco survival s nejlepším hereckým cástingem, který se kdy v hororu objevil za posledních 10 let. Medvídek je více než fajnový, jeho řev vyvolává husí kůži a objevuje se na plátně velmi často, což je plus. Potěší také atraktivní prostředí, slušný look, slušná dávka napětí a troška gore( v tomhle ohledu se mohlo přitlačit na pilu více, ale vynahrazovaly mi to jiné prvky. Úplný highlight je durch roztrhlý xicht Thortona a závěrečné finále, které má celkem koule nepočítajíc jednu velmi nevhodnou digitální scénu. Doporučení hodná záležitost a zatím nejlepší horor roku. 75% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)
  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama