Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný překvápko, nečekal jsem skoro nic a ono mi to sedlo více než dobře. Morgan bych rozhodně nechtěl potkat v její povznesené náladě a jako klíště bych se držel Kate, které to tady neuvěřitelně sekne, třeba by mě nakonec i svezla a ne převezla. Obě podávají ve svých rolích super výkon, ostatní osazenstvo hraje rovněž dobře a atmosféra nám krásně houstne hlavně od rozhovoru Morgan s psychoušem. Závěrečné odhalení mě nepřekvapilo, ale o to víc bych právě vyzdvihnul Kate Maru, jelikož to dokazuje, že roli zvládla opravdu luxusně (alespoň za mě) a když si člověk, co neuhádl, pustí film podruhé, tak mu ty drobné náznaky (hra těla, pár odpovědí na otázky, či vyhnutí se jim) už snad ani nemůžou uniknout. Luke Scott to zvládl na pána a jsem zvědav s čím přijde příště. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tento film mě akorát tak sral svou nabubřelostí. Herci první až druhé třídy se zde po celou stopáž tváří vážně jak na pohřbu a já jim to stejně nějak nemůžu uvěřit. Anna Taylor-Joy mě taktéž nějak zklamala svým nepřesvědčivým na nervy lezoucím robotickým přehrávajícím výrazem. Celkově je Morgan jako film velmi nudný a na to, jakou si dělal reklamu a jak skvěle vypadal trailer, je to zrovna tak velké zklamání, jaké jsem měla původně očekávání. Navíc je děj silně předvídatelný a klišovitý. Za mě bohužel velká ztráta času. ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti, na ktorého som sa tešila, tam hral asi päť minút, ale ostatní herci ho celkom dobre vykompenzovali. Dej trochu stupídny, ale skvelo natočené a zábery prírody super. No niekoho/niečo zabiť zo súcitu a kántriť to rad zaradom kvôli hnevu sa nedá porovnať. Preto trochu nechápem... No aj tak za štyri. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsadenie spoločne s námetom sľubujú zážitok, ktorý by mal v mnohých očiach fanúšika hororu vzbudiť záujem. Bohužiaľ, všetko je stratené. "Morgan" je "dieťaťom" Hollywoodu, takže o kvalite spracovania ani nemá zmysel polemizovať. Tá je skutočne na vysokej úrovni. Problém je skôr s obsahom. Prvú vyslovene nudnú polovicu síce vystrieda akčnejšia stránka, no z pohľadu horor žánru, si toto zaradenie samotný snímok zaslúži asi tak, ako Busch Nobelovú cenu za mier. Nemá to tu (absolútne) čo hľadať, pričom celé mi to prišlo ako témou nápaditejšia, no zato rozhodne nepodarenejšia "Hanna". Čo však bolo pre mňa stratou času, pre iného môže byť výborne strávená hodinka a pol. Skrátka, čakal som viac, ako len akési "woman wood fight-y" v závere či logiku postrádajúci snímok, ktorý skrátka  nemá čo ponúknuť - 45% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem od snímku Morgan příliš hororovosti neočekával, jelikož mé odborné poznatky naznačovaly, že půjde spíše o mysteriozní sci-fi thriller. A to se také potvrdilo. Luke Scott ve svém režijním debutu rozhodně nepropadl, leč scénář by měl prozatím přenechat někomu o poznání zdatnějšímu. Atraktivní námět si vysloveně říká o scénáristu, který se nebojí návštěvy hlubší filosofické roviny. Jenže Luke Scott v tomto směru doslova tápe a všechny snahy o povrchní naťukávání vezmou za své v polovině stopáže, kdy se snímek promění na nepříliš nápaditou vyvražďovačku, která se nevyvaruje občasných logických děr. Závěrečný předvídatelný twist už jen celou tu bídu scénáře podtrhuje. Na druhé straně pochválím prvotřídní vizuál; tempo, které mi opravdu sedlo; a zejména vynikající herecké výkony. Má oblíbenkyně Anya Taylor-Joy v roli Morgan vskutku zazářila a věštím ji tak velkou budoucnost, jestliže tedy nepromrhá svůj talent v různých superhrdinských blbinách. Kvůli ní také mírně nadhodnocuji a uděluji snímku Morgan slabší tři hvězdy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama