Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Grace jako bojovnice za světový mír, čehož chce dosáhnout tím, že vydupe, aby Monaco zůstalo dál daňovým rájem pro různé šizuňky, kteří nechtějí pustit chlup ze své už tak dost namaštěné kapsy. Monacká kněžna ztvárněná zde mrtvolně botoxovou Kidmanou je zobrazená jako světice nejsvětější. Dokonce i ty děti, co měla s Rainierem, nejspíš počala samosprašně, vzhledem k tomu, jak nekontaktně se k ní manžel choval. Je legrační, jak film dělá z Monaca, což je v podstatě kus šutru, jazýček na vahách světového dění. SHRNUTÍ: Umělohmotný blábol, který politické čachry o prachy předestírá jako tažení za svobodu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem dlouho odkládala, protože tomu není tak dávno, co jsem viděla vcelku nepovedenou Dianu. Bylo mi jasné, že Grace se od ní zas tak moc lišit nebude. Nakonec musím říct, že jsem více méně měla pravdu, ale Grace je o kapku lepší. Pokud film nebudete chápat jako životopisný, aspoň já jsem k němu tak nepřistupovala, možná to bude ještě lepší. Monacko-francouzský konflikt snímku dodal trochu šťávy a napětí. Pokud by tam nebyl, obávám se, že by Grace dopadla mnohem hůře. Takže mi na rozdíl od mnohých nepatřičný nepřipadal. Nicole nemusím, k ní se vyjadřovat nebudu, ale ostudu rozhodně nedělá. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radov novodobých životopisných filmov o silných ženách v politike (Diana, Železná lady, Jackie), ktorému by to viac slušalo na televíznej obrazovke. Sledujeme opäť príbeh ženy, ktorá musí kľučkovať v tvrdom svete mužskej politiky a kde (svojim spôsobom) rozprávkovo víťazí. Všetko je doslovne vysvetlené, jedna strana je dobro, druhá zlo a tvorcovia sa tvária, že víťazia zakaždým, keď sa na plátne objaví nejaká historická osobnosť. Grace čítala scenár k Marnie a možno úlohu mala zobrať, Nicole čítala scenár ku Grace a možno úlohu zobrať radšej nemala. Je to samozrejme pozerateľné a aj celkom zábavné, ale ak by tu nehral nikto známy a bol by to materiál pre televíziu a jej obľúbený skutočný príbeh na nedeľný večer, mali by sme nižšie očakávania, ktoré by táto podoba Grace v pohode splnila. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Věřím a vůbec nepochybuji, že to převtělení či přerod úspěšné a oblíbené herečky v noblesní monackou kněžnu muselo bolet.. Vdala se z lásky a netušila, do čeho jde.. Stala se matkou a pro své děti a jejich ochranu se rozhodla setrvat a bojovat ze všech sil.. Moc pěkný životopisný snímek, sice je to jen výsek několika let, zřejmě to však jsou roky nejdůležitější.. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Další film, který není možné dopředu odhadnout podle hodnocení ČSFD.. Ve filmu je cítit nízký rozpočet a ne moc dobrý výběr hereckého obsazení (teda krom Kidmanky).. Rozhodně se nemělo jednat o zachycení pozlátka Hollywoodu nebo popisovat jak se panuje v Monaku, ale šlo jen a jen o životní zkoušku silné ženy.. Kdyby se film neobjevil na filmových plátnech, ale zůstal ve vodách televizních stanic, rozhodně by dosáhl na větší popularitu.. Takhle působí spíše jako laciná červená knihovna.. Silným koněm je rozhodně Nicole Kidman, která se role zhostila velmi profesionálně.. SPOILER: Na scénáři byl nejzajímavější příběh - zamilovaná žena se kdysi rozhodne provdat do šlechtické rodiny na druhé straně světa.. Musí se vzdát nejen práce, kterou miluje, slibné kariéry, ale přichází o rodinu a přátele.. Zprvu milující manžel se mění v uzavřeného týpka, který se snaží vůči ní vystupovat s hranou autoritou.. Ona má na výběr - buď se vrátit k životu, po kterém se jí stýská, ale bez dětí, nebo využít svůj herecký talent a silný intelekt, aby pomohla svým poddaným se zapeklitou politikou.. Grace Kelly si takové ztvárnění asi nezasloužila, ale když si místo ní představím no name postavu, tak za mě příjemnej průměr ;-) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)
  • Scénář k filmu byl uveden v žebříčku „Hollywood Black List" mezi nejlepšími doposud nezpracovanými projekty za rok 2011. (ČSFD)
  • Produkce snímku započala při 30. výročí úmrtí princezny Grace. Natáčet se začalo v září roku 2012 ve městě Menton na jihu Francii. V říjnu se natáčení přesunulo do Monte Carla v Monaku a několik scén bylo natočeno také v italském Janově a v Belgii. (ČSFD)

Reklama

Reklama