Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

lillien 

všechny recenze uživatele

Princeznovský sen je ve skutečnosti docela nudný opruz. Jediné, co jsem Grace Kelly opravdu záviděla, byly ty úchvatné šaty. Začátek šedesátých let byl pro ženy požehnáním. Mravy se lehce uvolňovaly, takže odhalené nohy a dekolty byly v kurzu, přičemž styl a střihy nevulgárně podtrhující ženskost, eleganci a půvab už žádná jiná módní vlna takovým způsobem nebyla schopná zdůraznit. Bohužel kostýmy a výprava byly vlastně na tom filmu to jediné zajímavé a strhující. Nevtáhl mě ani snaživý a pečlivý výkon Nikol Kidman. Pohádka o tom, jak blondýna s dobrým srdcem zachránila Monako před francouzskou invazí společenským večírkem? Tak to jsem jim prostě neuvěřila. A kromě obětavosti k rodině se z filmu o Grace Kelly už nic zajímavého nedozvím. Tudíž to ani nijak neovlivnilo moji neschopnost vnímat osobu Grace Kelly jako oběť tragického osudu. Páč když někdo imrvere řídí na silnicích vhodných leda tak pro pomalejší osly jak splašená menstruace, co naděláš.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drama ženy, která si musela vybrat. Neřeším, nakolik je OPRAVDU z jejího života. Navzdory pozvolnému tempu disponuje přirozenou elegancí, křehkým půvabem, kultivovaným projevem, upřímnou empatií i vnitřním ohněm ... stejně jako Grace Kelly - zářivá hvězda stříbrného plátna, která nadobro pohřbila svou filmovou kariéru, když se stala kněžnou z Monaka. Soustředí se na krátkou, leč významnou epizodu z jejího života - a odkrývá karty, s nimiž se hrálo o budoucnost země, kterou přijala za svou novou vlast. P.S.: Zkrátka a dobře poučné pojednání o tom, že prostě nemůžete sedět na vícero židlích ... když už jednou kývnete na celoživotní roli významné šlechtičny. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si podle mě hraje úplně na něco jiného než je...Dělá ze sebe kulturní trhák a k tomu to má rozhodně daleko. Nezajímá mě, že je tam jen část života slavné Grace - co bychom taky jako chtěly ve 103 minutách s touhle rychlostí :D Při věčných zpomalených a němých záběrech, kdy se i kněžna dívá na zpomalené záběry ze své svatby - to je hodně zvláštní, když je tam čas reálný běžnou rychlostí, ale promítání je zpomalené..Taková pakárna se jen tak nevidí. Nicole Kidman prkená jako vždy, podobnost tam samozřejmě je, krásná choreografie - jak vyfiknutý dvůr kněžny, tak i "obyčejný" lid, hudba je nádherná, ale zbytečně moc přehlušovala situace. Více mě zaujal Tim Roth a Derek Jacobi...Než film o Grace je to o politické situaci,kdy si můžeme všimnout, jak žena do toho všeho dokázala zasáhnout...Skvělý film pro ČT1 na sobotní odpoledne :D ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tento film se zaobírá pouze jednou epizodou z celého života Grace Kelly, za biografický bych to moc neoznačila. Jednou se to sice vidět dalo a ani jsem se u toho nenudila, víckrát bych si to ale nepustila. Přišlo mi to všechno trošku zmatené, vlastně tam skoro vůbec nebylo nic o tom jak se s knížete poznala, celé se to soustředilo na to, jak se vyrovnávala s novou "rolí" kněžny a mě to zrovna dvakrát neuchvátilo. 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co to prosím pěkně bylo zase za časové období života jednoho člověka? Co je tohle za módu, vytrhávat kameny z mozaiky a točit o nich celovečeráky? Z plesu nechcete vidět jen půlnoční překvapení, do opery nevlezete jen na druhý akt a nepustíte si jen druhou třetinu finále Stanley Cupu. I kdyby se v ní hrál špičkový hokej, není to celé. A když něco není celé, jaké to teda doopravdy je? Nic proti tobě, Nikčo, tvoje kukadla byla na tom všem to nejkrásnější, ale pokud mě tenhle film neměl sblížit s princeznou, proč ho teda někdo natáčel? (Dunedin, NZ) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Na tvorcov a Nicole Kidman sa po premiére spustila vlna kritiky a nevôle od kritikov a rodiny Grace Kelly, podľa ktorých sa tvorcovia držali pochybných historických zdrojov. Sama Nicole sa ohrádzala tým, že nakrúcali len kúsok jej tragického života a nie biografiu. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)
  • Produkce snímku započala při 30. výročí úmrtí princezny Grace. Natáčet se začalo v září roku 2012 ve městě Menton na jihu Francii. V říjnu se natáčení přesunulo do Monte Carla v Monaku a několik scén bylo natočeno také v italském Janově a v Belgii. (ČSFD)

Reklama

Reklama