Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Trošku som prekvapený z relatívne nízkeho hodnotenia, pretože v porovnaní s iným nedávnym životopisným filmom o významnej žene 20.storočia - Diana, bolo toto o triedu vyššie. Aj keď priznávam, že životný osud Grace som poznal len dosť povrchne, takže nemôžem dôsledne zhodnotiť ako sa film držal skutočných udalostí, no rozhodne disponoval vynikajúcou atmosférou z čias krízy Monackého kniežatstva, kedy mu hrozilo podrobenie Francúzsku. Som rád, že v tom bola zahrnutá aj táto politická "fraška", a nebola to len óda na Grace ako tomu bolo napr. v prípade spomínaného filmu o Diane. Musím teda uznať, že Grace ma naozaj bavila. Aj keď škoda, že začiatok príbehu je priamo až po svadbe v Monaku. Mohlo byť aspoň 10 minút venovaných aj tej časti, kde sa Grace a Rainier III. dali dokopy. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Dahan má zcela evidentně rád patos a až kýčem zavánějící ztvárnění osudů žen, které se zapsaly do dějin. Co ale u Edith Piaf fungovalo (hlavně díky klasickému pojetí životopisného snímku), to v případě Grace Kelly neplatí. Scénář je tak otřesný, že byste snad DeGaullovi i přáli tu anexi Monaka dotáhnout do konce, a nezachraňuje to ani krásná (a ano, fetišistická) kamera, která minimálně tři čtvrtiny stopáže zabírá tklivý pohled Nicole Kidman. Promarněná šance, film, který chtěl být jako od Baze Luhrmana, ale nebyl. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ke Grace of Monaco je dobré přistupovat z pohledu filmu Nicole Kidman, protože po té si jej užijete ještě více, než kdybyste byli die hard fanoušci Grace Kelly. Celé je to velmi Nicole-centrické a tak je to naprosto v pořádku, protože pokud je pointou vyrovnávání se Grace s její novou životní rolí, není možné interpretku této velké proměny upozadit. Oceňuji také Paz Vegu v roli Marie Callasové, kterážto sama o sobě také bývá předmětem vlastních životopisů a po boku Nicole/Grace lehce zazářila. Grace of Monaco není paradoxně o Hollywoodu ani o Monaku, ale je "pouze" dalším skvělým příběhem silné ženy, která svým životním osudem pomohla modernímu věku stát se skutečně moderním. ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Elegantní malý filmek, ovšem famózně zahraný a řemeslně dokonalý. Narozdíl od Edith Piaf se nesnaží být tak velkolepý a není plný velkých rozumů. Kidmanová zahrála Grace jako by jí byla a já odcházel z kina samej úsměv, specielně proto, že se mi opět potvrdilo, jak jsou filmový kritici plný hoven, stejně jako spousta zdejších uživatelů z jejichž komentářů přímo čiší, jak se už nemohli dočkat až sem naškrábou svoje rozhořčení a stupidní posměšky. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Po toľkých zlých recenziách vlastne veľké prekvapenie. Nicole ma svojím herectvom nikdy nijak extra nezaujala ani v oceňovanejších filmoch, a aj tu je rovnako profesionálna. Na Grace sa moc nepodobá, ale to je jedno, film je to dobrý. Hlavne politicko-konšpiračná línia sa mi páčila. Vedľjšie úlohy hrajú skvelí herci, čo je o to dôležitejšie, o čo majú menej priestoru. Záver možno nie je až taký silný, ako asi tvorcovia chceli, ale vrámci nastoleného príbehu, ide o primerané vyvrcholenie... Vďaka bohu za to, že nejde o ďalší nudný životopisný film, kde sledujeme niekoho život od narodenia až po smrť... Ja netuším, aký život skutočná Grace žila, a je mi to jedno, tento film je fajn... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Scénář k filmu byl uveden v žebříčku „Hollywood Black List" mezi nejlepšími doposud nezpracovanými projekty za rok 2011. (ČSFD)
  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)

Reklama

Reklama