Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pustil do krapet neznámých vod a nakonec se z tohohle snímku vyklubala vcelku dobrá duchařina. Samozřejmě dle očekávání neoplývá originalitou ani kdovíjak děsivými scénami, ale pár velmi dobrých lekaček tu je a celkově ve snímku funguje slušné napětí a atmosféra. Zpočátku se sice děj trochu táhne a hlavní dějový zvrat je částečně předvídatelný, ale mimoto je The Pact napínavou a slušně zahranou duchařinou, mně mírně připomínající Zemeckisovo Pod Povrchem. Je to snímek těsně na pomezí tří a čtyř hvězd, takže nemám pochyb, že si své zastánce najde. Já byl relativně spokojen. PS. Doporučuji předem nekoukat na trailer, oni vám ti bubáci neutečou a nebudete si pak stěžovat, že jste všechny lekačky viděli předem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tá biela feťáčka, ktorá sa tam na chvíľu objaví, vyzerala jak po vypití dvoch litrov krabičáku, to bolo ozaj hrozné. Mali sme aj veľa možností počítať pehy na tvári hlavnej predstaviteľky. Ľakačky niekedy boli vydarené a aj lietanie pri strope bolo ok, to treba priznať. Len nechápem, prečo tam tá Annie toľko pátrala, že kto je Judas, keď je všeobecne známe, že je to pesnička od Lady Gaga. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený horor. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá navštívi dom svojej zosnulej matky a zároveň to bolo posledné miesto, v ktorom bola pred pár dňami videná jej sestra, ale keď sama pocíti prítomnosť niečoho nadprirodzeného, vie, že ak chce sestru nájsť, musí celú záhadu vyriešiť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, úvodná fáza pôsobí dojmom štandardných stereotypných ducharín poslednej doby, takže sa len občas niečo otvorí alebo spadne, ale od prvého zásadného kontaktu sa to o dosť vylepší, dej začne byť zaujímavejší, pribudne aj niekoľko zaujímavých postáv, celé to pôsobí nepredvídateľne a všetko to vyvrcholí v originálne pojatom finále, niečo takéto som skutočne nečakal a veľmi ma potešilo. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak atmosféra mohla byť aj lepšia, nie je zlá, ale dalo sa z toho získať aj viac, no za to môžu hlavne tie zbytočnosti z prvej tretiny, ktoré výrazne narušili postupné budovanie atmosféry. Ale po stránke napätia som už spokojný, viaceré scény a hlavne celé finále sú takmer dychberúce. A našťastie väčšina z nich je aj obsahovo nadmieru zaujímavá. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce známy je mi iba Casper Van Dien v úlohe detektíva, ale Caity Lotz v hlavne úlohe bez problémov ťahá film a bavili ma aj vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka za žánrovou špičkou mierne zaostávajú, ale na debutanta je to viac než dobré. Som veľmi spokojný a príjemne prekvapený, od tohto žánru som si už zvykol moc nečakať, ale The Pact sa teda vydaril. Už si ani nepamätám, kedy som videl takúto dobrú ducharinu. A ani Insidious nebol až tak pôsobivý. 79% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický útok na můj klíčový svěrač. Několik popotahovaček za chloupky okolo věnce, jeden až dva průniky palečkem a byl i pěkný nástřik klystýru. Sice jsem nevymaloval stěnu za gaučem do hněda, ale i těch pár skvrn v bombarďácích se počítá! Je zajímavým faktem, že ticho v tomto veledíle působí podstatně děsivěji, než skřípomjůzik a bubuhudba v horrorech jiných. Na závěr se ještě k něčemu přiznám - já zrovna dvakrát nepochopil zápletku. O to více jsem tiskl mezi zuby lem maminčiny šukýnky. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Raz za čas sa rád posadím a pohojdám v rozpestrenej "hororovej sieti", plnej nástrah a napätia. V tomto prípade napätie a strach vo mne nebolo zobudené naplno, za čo môže ponúknutý sínusový dejový priebeh. Často dobre rozbehnutý desivý efekt bol okresaný dlhými a nezáživnými momentami, ktoré boli zbytočne prihodené medzi drahocenné kúsky. Ozaj veľmi dobre bolo zvládnuté prevedenie filmu so zmyslom pre detaily, ktoré ponúkla kamera viac krát, ktoré tak navodili skvelú atmosféru bez prehnaných výmyslov. Ak by Nicholas McCarthy vynechal spomenuté dlhšie a chudobnejšie časti, mohol naliať do pohára ozaj čisté víno. Za mňa ako nie odborného znalca hororu dávam 40%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v San Pedro a Los Angeles. (SONY_)
  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)

Reklama

Reklama