Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Lamprea

osobně jsem to nečetl, ale taky se mi nezdá že by to bylo trapný, když je to jedno z nejoceňovanějších děl

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

JohnnyBane

tak to já nevím, předlohu jsem vůbec nečetl a ani mě nijak nepřitahuje, takže nevím jak se to doopravdy stalo, ale film se mi více než líbil.

na příspěvěk reagoval JohnnyBane

JohnnyBane

JohnnyBane (hodnocení, recenze)

Beckett51

No, on sem kdysi kubass dal odkaz na knihu "A hroši se uvařili ve svých nádržích" od Williama S. Burroughse a Jacka Kerouaca, která je zároveň jedinou knihou, kde se hlavní aktéři pokusili popsat co se stalo (trapné Kvílení od Allana Ginsberga se nepočítá). Po jejím přečtení jsem doufal, že film bude podle ní, hlavně co se týče vykreslení  postav a motivace jejich jednání. Bohužel, charaktery ve filmu jsou černo-bíle, z Davida Kammerera udělali čistě zápornou postavu, z Jacka Keroaca jakéhosi drsného bitkařského frajera (což bylo velice vtipné), upozadili Williama Burrougse na úkor naprosto nezajímavého Gisberga. Ve filmu je z Ginsberga navíc chlapec, který Kammererem opovrhuje (což ve skutečnosti nebyla pravda když spolu chrápali).

na příspěvěk reagoval Beckett51, Lamprea

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

jurama525

kdo ví, třeba za pár let se toho někdo chopí.... koneckonců Black Death taky vůbec nemělo v česku vyjít a nakonec to prorvali na DvD

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

jurama525

Možná to bude na Febiofestu (ale dovolím si zatím pochybovat). Do oficiální české distribuce to určitě nepůjde.

btw. České a slovenské titulky jsou venku.

na příspěvěk reagoval jurama525

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

tak mám dilema jestli se dneska dívat na Harryho Pottera v televizi nebo anglicky skouknout Darlings..... a je to dilema doslova k vylučování

Uživatel Beckett51 smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama