Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Bit dzenerejsn fuckt nie je nic pre mna. Ludia ako Allen Ginsberg idu uplne mimo mna, a mi zda, ze to bola bukvica. Takto, mne je jedno koho pichal do prdele Ginsberg /hlane ze ne mna, ze jo/ - lebo mne je jedno ked buzny pichaj buzny. Takto, aj co sa tyka dalsej ukecanej bukvice Sejxpira - tak keby nebolo Orsona Wellesa, tak doteraz neviem, kto to ten Sejxpir vlastne bol : 20 % ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Od Kill Your Darlings jsem asi čekal poněkud víc. Po herecké stránce se jedná o dobrý film, dokonce i vizuál se povedl a hudba sem vcelku sedí, přestože se po hudební stránce nejedná o nic moc výrazného. Ale film jako celek v mých očích prostě moc nefunguje. Děj na mě po většinu filmu působil nezajímavě až vyloženě nudně. Na Beat Generation je tu pohlíženo spíš povrchně, stejně jako na hlavní postavy. Užívání drog, homosexuální vztahy a vražda Davida Kemmerera tu sice ukázány jsou, ale ideály této "generace" tu jsou buď misinterpretovány nebo tu nejsou ukázány vůbec. Jako životopisný film Kill Your Darling rozhodně selhává. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný kousek. Pro někoho rozhodně pobuřující a oplzlé, pro někoho zase geniální. Ginsberg, Kerouac a další byli prostě pojmy, které nikdy nezestárnou. A tenhle film se rozhodně povedl. Má to parádní atmosféru a je to přesně takové, jaké bych si přál, aby to bylo. John Krokidas odvedl skvělou práci, doufám, že bude pokračovat. Ale i přes zajímavý příběh má tento film jinou přednost a tou jsou naprosto famózní herecké výkony. Radcliffe, DeHaan a Foster předvádí své maximum a divák to musí ocenit! Samozřejmě, na 5* to ještě nemá, nicméně je to kousek, který bych každému doporučil, protože mi přijde, že nedostává tolik pozornosti, kolik by si zasloužil. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Tohle fanoušci Daniela Radcliffa asi těžko rozdýchávali, přitom jde o malý skutečný úsek historie. Až na některé úlety je to docela dobře zachycený a natočený film. Když už člověka na střední krmí literaturou ze všech koutů světa, dokáže si alespoň díky filmu představit, jaké začátky měli slavní autoři na Kolumbijské univerzitě po padesátých letech. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Pokud vynechám všechno ostatní a zaměřím se na ten největší problém, pak to byl naprosto, alespoň pro mě, nelogický scénář a zcela chaotický dej, který doteď úplně přesně nechápu. Vlastně s mírnou nadsázkou vůbec nevím o čem ten film byl. To ostatní komentovat nebudu, herci se ale předvedli... Kam se to od Harryho za pár let možná Daniel dostane, to budeme ještě čumět. :-D ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme hraje David Cross Ginsbergovho otca Louisa. Vo filme I'm Not There (2007) si tento herec zahral samotného Allena Ginsberga. (Saraswati)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York. (Terva)
  • Snímek byl poprvé uveden na festivalu Sundance v Utahu 18. 1. 2013. (ČSFD)

Reklama

Reklama