Reklama

Reklama

13. komnata - Série 3 (2007) (série)


13. komnata Mileny Dvorské (S03E23)

(epizoda)

Obsahy(1)

Když bylo Mileně Dvorské 15 let, chodila na zdravotnickou školu a šla si pro autogram k Janu Werichovi, který vystupoval v Prostějově s estrádou. Ten okouzlené mladičké krasavici nabídl filmovou roli. Brzy na to dívka zahrála nejmladší královskou dceru Marušku v pohádce režiséra Bořivoje Zemana Byl jednou jeden král. V necelých 18 letech ji i bez maturity přijali na DAMU. Hrála třicet let v Divadle E. F. Buriana a v Divadle Za branou. Hostovala v Národním divadle a vystupovala v řadě filmů.
Jako studentka DAMU se seznámila se studentem režie Bulharem Orfeiem Cokovem. Odjela s ním do jeho země, ale pak si uvědomila, že v Bulharsku žít nechce. To už byla v jiném stavu. Narodila se jí dcera Lucie. Tříměsíční holčičku dala Milena k rodičům na venkov a odjela do Prahy hrát divadlo.
Lucie se seznámila se s nedostudovaným famákem Janem Dvorským, který pod vlivem knihy Poselství Grálu uvěřil, že je Mesiáš a přijal jméno Parsifal Immanuel.
Dvorský si vzal Lucii Dvorskou za ženu. Napsal knihu Syn člověka - ta ovlivnila řadu lidí, kteří byli ochotni prodat veškerý majetek a všechny peníze mu odevzdali. Dvorští neposílali děti do školy: byli obviněni z ohrožení mravní výchovy mládeže. Hned nato zmizeli, nejspíš do zahraničí. Teď mají asi pět dcer. S Milenou Dvorskou se nestýkají už šestnáct let, ale něco o nich ví, snad zprostředkovaně.
Milena se znovu vdala, má dospělého syna a od něho pětiletou vnučku. 13. komnata Mileny Dvorské se zdá být jednoznačná. Její příběh o ztrátě dcery Lucie před pár lety plnil titulní stránky bulvárních plátků. Milena tehdy často vystupovala v televizi, oslovovala dceru přes média a prosila ji, aby se vrátila domů. Dnes se Milena médiím a hlavně této kauze vyhýbá a zdánlivě se s ní už vyrovnala.
Ale je možné se s něčím takovým vyrovnat? A co tomu předcházelo? Proč její vztah s dcerou nebyl tak silný, aby odolal fanatickému manželovi? Vyčítá si Milena, že netrávila s Lucií v dětství tolik času, jak by možná měla? A šlo to v té době vůbec? Byla vůbec kariéra jedné z nejkrásnějších českých hereček tak jednoduchá, jak se jeví běžnému českému divákovi?
Pořadem provází a tyto otázky klade redaktorka Jana Klusáková. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama