Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

oLí 

všechny recenze uživatele

Né že by mě to kdovíjak semlelo a byl bych z toho nevídaně unešenej, to určitě ne. Ale vážně mě nenapadá nic, co bych vytkl a za co bych vlastně neměl dát plný hodnocení... Neviděl jsem moc podobných Britských filmů, co by mě podobně bavily, tak možná i proto přimhouřím víka. Nick Love udělal od Psance velkej krok vpřed a doufám, že tohle nebyla náhoda. Ray Winstone a Ben Drew jsou hodně dobrá dvojka a jejich postavy to táhnou, hlavně díky nim z toho je cejtit testosteron víc než ze všech těhle řeznic dohromady. 9/10 ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tvrďárna jak sibiřský beton. Při vzpomínce na úporné tahání kačera, nahazování motoru na trojkolce a absolutoriu v oboru žabí anatomie to musí být v teple a bezpečí obýváku učiněné chlapácké adventure. Ve výčtu plochých či chybějících iniciačních technik soudobé civilizace by se dalo pokračovat, ale vrátím se raději k filmu. Tomu v podstatě nic nechybělo, kamera, režie, hudba, zákoutí Londýna i tomhardyovský delikvent se vyvedli, ale nesedl mi dýchavičný Ray Regan. Jsem si naprosto jistá, že na míru šitou roli trestuhodně ukradli Brusi Willisi. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Jedná se o vzkříšení britského krimi seriálu ze 70. let, se kterým nemám absolutně žádné zkušenosti a dle reakcí se má jednat o velice kvalitní a nekompromisní testosteronovou jízdu od začátku až do konce. Moje zkušenost zůstává někde na půli cesty. Vyšetřovací techniky oddělení sweeney jsou velmi nekompromisní, hlavní postavy jsou opravdu tvrďáci a několik akčních scén svou atmosférou a zpracováním patří rozhodně do nadprůměru. Finální automobilovou honičku dokonce zrežírovali chlapci z Top Gearu a je nutno říci, že tak dobrá není. Občas jsem měl problém silácké řeči ústřední herecké dvojici uvěřit a Winstone ani Drew mě nikterak nepřesvědčili. Celkově se jedná dle mého názoru o průměr daného žánru. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Parádne krimi o drsnom inšpektorovi, ktorý sa nebojí použiť baseballovú pálku. Akcie dravé, hlavný hrdina skvelý (nechápem načo mu chcú najnovšie dávat ksicht Jeana Rena - NEMILOSRDNÍ), femme fatale okúzľujúca. VOJNA POLICAJTOV a MR73 možnože pôsobili realistickejšie, ale mne sa všetky tieto odlschoolovky páčili asi rovnako... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

No já být Srbáč, tak v Anglii raději nepáchám. Činy. Číhá tam totiž Ronald, který má povahu, xycht i postavu poněkud buldočí. Tento detektivní akčňák vtáhl do své nenažrané tlamy snad všechna klišé, co jich subžánr kdy vydal. A přesto to funguje! Stará Winstonka se sice opírá o pár počítačových triků, neboť to občas vypadá, že i běhá, ale nikdo nejsme dokonalý, že. A za scénu, v níž se po té snesitelné buchtindě mroží a hrošákuje ve svých zářivě žlutých bombarďácích, přihazuju čtvrtou hvězdu. Zase se cítím sexy! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)
  • George Carter (Ben Drew) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Navy UTC. (dyfur)

Reklama

Reklama